Mike Pompeo lyver igjen, slik han gjorde som CIA-sjef

0
Utenriksminister Mike Pompeo intervjues på Fox News. Skjermdump.

USAs utenriksminister Mike Pompeo ble grillet av Fox News da nyhetsverten Laura Ingraham ville vite hva slags konkret trussel general Qassem Soleimani utgjorde mot USAs interesser som gjorde at han ble myrdet.

Donald Trump hadde tidligere sagt til Fox News at Soleimani hadde planlagt angrep på fire av USAs ambassader. Medlemmer av Kongressen trakk dette i tvil fordi verken Trump eller andre hadde gitt dem en slik informasjon.

I intervjuet med Ingraham sa Pompeo at USA ikke visste om noen spesifikke må. Det skulle dreie seg om «umiddelbare» angrep. Men han fortsatte: «Vi vet ikke når, vi vet ikke hvor».

Bruk litt logikk

Hva er det utenriksminister Pompeo sier her? Han vet ikke hvor. Han vet ikke når. Vet han da noe i det hele tatt? En foreteelse som ikke eksisterer i tid eller rom, hvor virkelig er den?

Ingraham intervjuet også Donald Trump om samme sak og han svarte at «antakelig var det vår ambassade i Bagdad». Antakelig. Og utenriksministeren hans sa at de «visste ikke hvor».

Hva blir igjen av alt dette som liksom skulle begrunne drapet på ti mennesker og bringe Midtøsten til randen av en storkrig? Vi kan med vår beste vilje ikke finne noen substans i dette. Påstanden om angivelige «umiddelbare angrep» henger ganske enkelt ikke på greip. Men dette er Pompeo vant med. For etter hans eget utsagn pleide han som CIA-sjef å «juge, svindle og stjele!» CIA har egne treningskurs i dette, sa Pompeo.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

Forrige artikkelMerkel og Putin: Vi fortsetter Nord Stream 2 uansett hva USA sier
Neste artikkelHavariet ved Karolinska universitetssjukhuset