Merkel og Putin: Vi fortsetter Nord Stream 2 uansett hva USA sier

0
Vladimir Putin og Angela Merkel er enige om å fullføre Nord Stream 2. Foto: Shutterstakn

Forbundskansler Angela Merkel fra Tyskland besøkte Moskva 11, januar 2020 og møtte Russlands president Vladimir Putin, og de to ble enige om å fortsette samarbeidet om gassrørledninga Nord Stream 2. Dette skriver Deutsche Welle.

USA har vedtatt sanksjoner mot selskaper som deltar i dette prosjektet i et forsøk på å stoppe det. Det var et overveldende flertall for sanksjonsvedtaket i begge hus i Kongressen. Vedtaket omtaler Nord Stream 2 som «et redskap for press og politisk innflytelse». Vedtaket er seinere undertegnet av Donald Trump.

Merkell sa at hun «ikke er enig med USA i dette spørsmålet». Hennes regjering har tidligere gjort det klar at den ser på USAs tiltak som «innblanding i Tyskland indre anliggender».

Putin sa på den felles pressekonferansen i Moskva at han håpet at Nord Stream 2 vil bli ferdig i løpet av 2020, eller seinest i første kvartal 2021.

Nord Stream 2 er helt avgjørende for Tyskland og EU for å sikre gassleveranser som både industrien og innbyggerne trenger. I motsetning til hva den politiske reklamen sier, er ikke EU eller Tyskland noe i nærheten av å være «fossilfrie».

Traseen til Nord Stream 2

De to lederne diskuterte også krisesituasjonen overfor Iran og mulighetene for fredssamtalene om Libya. Tyskland er vertskap for et møte om Libya som skal holdes i Berlin. Datoen for møtet er ikke fastslått, men Tyskland har foreslått at det skal starte 19. januar.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.