Kjeltringene skor seg i WeWork

1
Adam Neumann som gründer med rockestjerne image har fått milliarder i sluttpakke. Skjermdump fra Bloombergs reportasje.

Bedriften ble hausset opp som en ny Uber eller AirBnB. Den skulle drive global utleie av kontorlokaler. Vi snakker om WeWork. Den israelske gründeren Adam Neumann kalte den ‘Kibbutz 2.0’ og fortalte at hans erfaringer i den israelske hæren inspirerte ham til å etablere denne bedriften. Neumanns bestevenn fra marinen, Ariel Tiger, var da også en av toppsjefene i WeWork. Neumann bygde et image som en rockestjerne, og de store nyhetsmediene hjalp ham med det. Dette var i 2017.

I 2019 ble Neumann sparket ut av WeWork av hovedkreditor SoftBank. Han fikk med seg 1,6 milliarder dollar i sluttpakke, et beløp som naturligvis er fullstendig absurd.

WeWork – The $47 Billion Disaster

Hans etterfølgere Artie Minson og Sebastian Gunningham vil tjene 8,3 millioner dollar hver hvis de blir sparket eller slutter av annen grunn. Det er Financial Times som har avslørt disse beløpene. Avisa skriver også at Neumann kan komme til å tjene ytterligere noen hundre millioner dollar når han avvikler sine finansielle interesser i selskapet.

‘Kibbutz 2.0’ ble ikke akkurat lukrativt for de mellom 4000 og 6000 ansatte som har mistet eller kommer til å miste jobben. Men for de store skurkene, og i første rekke for IDF-veteranen Adam Neumann, ble svindelen en gullgruve av de helt sjeldne.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Antall ansatte ca. 5000
  Verdi på selskapet ca 15,000+ mill NOK

  DNB
  Antall ansatte ca. 11,000
  Overskudd ca. 25,000 mill NOK
  Verdi på selskapet ca 190,000+ mill NOK

  Per ansatt er overskudd 2+ mill NOK
  Verdi per ansatt 17 mill NOK
  ??

  Det er alltids jødene som er problemet skal vi tro

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere