Kampene i Libya fortsetter til tross for fredsinitiativer

1
En tank fra LNA i aksjon. Kilde Al Masdar News

Kamphandligene er tatt opp igjen mellom den libyske nasjonale hæren (LNA) og Government of National Accord Forces (GNA) i hovedstaden, Tripoli, etter en kort periode med ro. Dette melder Al Masdar News.

Ifølge rapporter fra Tripoli-fronten blusset kampene mellom LNA og GNA opp igjen ved de sørlige forstedene til hovedstaden.Det er ikke meldt om noen forandringer av frontene.

Samtidig gjenopptok den libyske nasjonale hæren LNA sin kampanje for å erobre den strategiske kystbyen Misrata, som er en av GNAs siste høyborger.

LNA rapporterte søndag at styrkene deres nå ligger mindre enn 100 km fra Misrata etter å ha tatt byen Abu Gurayn, som ligger langs hovedveien til byen.

FNs delegasjon i Libya fordømmer de «flagrante bruddene» på våpenembargoen i Libya, selv etter de forpliktelsene de berørte landene påtok seg under Berlin-konferansen.

Kilde: Southfront

The Economist melder om at våpentransporten inn i Libya er gjenopptatt. Khalifa Haftars styrker skal ha fått våpen med fly fra Emiratene.

FNs delegasjon ba i en uttalelse de berørte landene om å «oppfylle sine forpliktelser og respektere våpenembargoen i Libya som ble besluttet ved sikkerhetsrådets resolusjon 1970 av 2011 og de påfølgende resolusjoner med full respekt og utvetydig gjennomføring.»

Alt tyder på at FNs appell vil falle på steingrunn.

Glem aldri Norges ansvar for kaoset, elendigheten og drepingen i Libya

Det var Norge med den rødgrønne regjeringa til Jens Stoltenberg som var i første rekke da Libya ble bombet sønder og sammen i 2011. «Vi» ødela Afrikas mest velfungerende og mest velståedne land og åpnet dørene på vid vegg for terroristiske jihadister, slavehandlere og andre kriminelle bander. Dette er et ansvar våre ledere aldri kan løpe fra, hvor mye hvitvask de enn kan produsere.

Les om Libya på steigan.no


Hvis du vil støtte den uavhengige og kritiske journalistikken til steigan.no, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Ja, mordet på Libyen var en kriminel handling, der over for opinionen blev retfærdiggjort med, at man igen fjernede en diktator.
    Så længe opinionen tror på, at den selv lever i et demokrati - og ikke i et klassesamfund under borgerskabets diktatur, sløret som formelt demokrati, kan USA/Nato tilsyneladende blive ved med at trække diktator-kortet over for deres befolkninger, når de fremover voldtager og ødelægger andre lande.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere