Bergens Tidende jubler over drap – hva er det som feiler dem?

49
Faksimile fra oppslaget i Bergens Tidende. Hva er det som feiler avisa?
Lars Birkelund

Av Lars Birkelund.

«Frankrike og USA bør bombe presidentpalasset i Damaskus», skrev Morten Myksvoll, kommentator i Bergens Tidende, i februar 2018. Da bygde han blant annet på løgner om at Syrias myndigheter hadde brukt kjemiske våpen.

Den raude lina er dekka i blod – Bergens Tidende Sidan søndag har meir enn 400 menneske blitt drepne i Aust-Ghouta, ein forstad til hovudstaden Damaskus. Om lag 700 er i umiddelbar livsfare. Byområdet har vore omringa av Assad-regimet sidan 2013. Det bur om lag 400.000 innbyggjarar her i dag, på eit område som er litt større enn Bergen.www.bt.no

Ja, Assad er upopulær i det norske etablissementet. Men rett skal være rett også når det gjelder dem vi ikke liker. For det å bombe Syrias presidentpalass, hvor det bor en familie på fem, pluss, formodentlig, et antall hjelpere/tjenere, ville ha vært en krigsforbytelse, en terrorhandling UANSETT hva man ellers måtte tro og mene om Syrias president. Det hadde dessuten vært ekstremt uansvarlig, da bombingen neppe ville ha hatt annen virkning enn at syriske regjeringstyrker hadde sloss enda mer nådeløst mot de USA-støttede terrorgruppene i landet. Den ville også ha økt faren for at USA/NATO/Norge ble mer involvert i krigen.

3. januar jublet Myksvoll/BT for et faktisk terrorangrep og nok et folkerettsbrudd av USA, denne gangen i Irak, men rettet mot Iran.  «Sivile i Midtausten har all grunn til å glede seg over at Qasem Soleimani er drepen», påstår Myksvoll, som nok en gang tar munnen for full. For det er bare Midtøstens Al Qaeda og IS-supportere samt Israel som gleder seg over dette. 

Sivile i Midtausten har all grunn til å glede seg over Qasem Soleimanis død Sivile i Midtausten har all grunn til å glede seg over at Qasem Soleimani er drepen.www.bt.no

Det samme gjør han når han hevder at det «dansa folk i gatene i Bagdad». Vel, det kan sikkert ha vært noen irakiske Mossad- og USA-agenter som dansa i Bagdads gater. Men å framstille det som noe typisk for irakere er simpelten svindel og bedrag eller total uvitenhet om hvor forhatt USA er i Irak etter nærmere 30 år med USAs krig/okkupasjon og sanksjoner. Antagelig har bortimot tre millioner irakere dødd som følge av dette. Men nå danser irakerne fordi USA har drept enda flere irakere, påstår Myksvoll.

«No er Irans evne til å krige i Irak og Syria blitt svekt». Dette er sjølsagt bare ønsketenkning. For drapene vil føre til enda sterkere besluttsomhet fra Iran og en mulig storkrig som vil kunne utslette Israel. 

«Han har blodet til mange titusen sivile syrarar på hendene, og er ein av dei som ber mest skuld for den langvarige og brutale krigen i Syria. Assad-regimet kunne kanskje falt før terrorgruppa IS starta sine herjingar i Irak og Syria, om det ikkje var for Iran og Soleimani».

Der slapp katta ut av sekken. Dette er en sorgreaksjon fra Myksvoll. Han sørger over at han har tapt krigen mot Syria og tar hatet sitt ut på Iran. Han sørger over at ikke Al Qaeda og lignende terrorgrupper klarte å styrte Syrias sekulære og populære president. 

«Ifølgje det amerikanske forsvarsdepartementet, har iransk-støtta militsar drepe minst 600 amerikanske soldatar. Stemmer det, var Soleimani ansvarleg for drapet på kvar sjette amerikanske soldat i Irak-krigen». Men de amerikanske soldatene var okkupanter og førte en forbudt, folkerettstridig krig. Det hopper Myksvoll glatt over. 

«Det er vanskeleg å ha tillit til at USAs president Donald Trump handterer situasjonen på ein ansvarleg måte».  Typisk for sånne som Myksvoll, de kritiserer Trump for alt mellom himmel og jord, men jubler når han bomber og dreper og presser NATO-land til å ruste opp. Sannheten er at Trumps bombing varuansvarlig og at Myksvoll støtter den. 

«Verda er ein betre stad utan Soleimani», avsluttet Myksvoll. Spørsmålet er snarere om ikke verden hadde blitt bedre uten løgnere, propagandister og krigshissere som Myksvoll og BT.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Jeg tilbrakte hele fredag 3 januar 2020 med å skrive kommentarer på document.no og resett.
  I den anledning måtte jeg lese meg gjennom hundrevis av store og små kommentarer. Da jeg skulle sove i natt fikk jeg ikke det og lå og tenkte på hva som skjer i Norge nå.
  Ifølge Hans Fredrik Dahl hadde Quislings Nasjonal Samling på det meste oppunder 40 000 medlemmer. Norge var jo ikke bare okkupert i perioden 1940-45,her foregikk også en indre borgerkrig politisk og voldelig.
  Det er tusenvis av folk som mener det samme som Bergens Tidende. At den fascistiske framferden til Donald Trump er beundringsverdig. Han har samme heltestatus i Norge nå som Mussolini og Hitler hadde det i mellomkrigstiden.
  Det dette betyr er at Norge nå definitivt er ute av sitt tradisjonelle konsensus leie i utenrikspolitikk og deler seg definitivt i to fiendtlige grupper: de som vil føre amerikansk-israelske kriger ledet av mannen med baller,Trump og de som motsetter seg dette.
  Det er slett ikke de forstår sånt i det sosialdemokratiske Rødt,men nå foreligger det en historisk sjanse til å styringen over det vi kan kalle EidsvoldsNorge. Å komme i nærkontakt med det som er selve ideen med Norge: et land for fridomselskere i ånd av Wergeland og Bjørnson. Vår åndelige nerve.
  Noen må nå reise seg og si stopp mot den norsk-amerikanske Trump-fascismen under full utvikling.
  Hvis den ikke blir stoppet vil vi fort få oppleve at Trump-fraksjonen i Norge begynner å agitere for at den norske hæren,flyvåpen så vel som marine, må sendes til den Persiske Gulf. Det er en naturlig konklusjon på deres oppfatning av israelsk zionisme og amerikansk Trump-fascisme som et frigjøringsprosjekt.
  Med ett kom også verdensvirkeligheten styrtende som et skred innover Norge. Nå er vi midt oppi det enten vi liker det eller ikke.
  Den mest skrullete ideen som hersker går ut på at dette vil være en slags regional krig som holder seg til Irak og Gulfen. Trump-fansen enser ikke at Russland-Kina og Iran holder marineøvelser uten Irans kyster.
  En nekter å ta innover seg at den krigen blir global og er det allerede.
  Nå er tiden kommet for å ta det historiske grepet på Norge. For de som måtte forstå situasjonen.

 2. Det er akkurat dette som skulle vært nevnt og understreket hvor gang USAs krigføring i Midt-Østen militært eller økonomisk er i nyhetsbildet. De er der for å styrte lovlige regjeringer og få de erstattet av USA-vennlige regimer som tillater at amerikanske selskaper kjøper oljen og andre landressurser.

  Fritt etter hva en amerikansk politiker sa en gang: - hvorfor har Midt-Østen vår olje? Det er olje det dreier seg om, og at Israel vil svekke og stykke opp omkringliggende stater for et fremtidig Stor-Israel og eller regional kontroll. Til dette bruker de USAs krigsmaskin.

  Iran driver ikke krigshandlinger mot USA, de forsvarer seg med militære midler mot en okkupant. På NRKs Dagsnytt sa en USA apologet/lakei noe slikt som: - USA har fått nålestikk fra Iran så lenge at de nå måtte gjøre et motangrep. USA måtte altså forsvare seg mot de som forsvarer seg mot dem(!).

  Dette er hva en kan regne med når vestlig MSM presse og media, det militær-industrielle kompleksets propagandaapparat, fremstiller USAs kriger, det er det amerikanske utenriksdepartementets versjon vi får igjengitt også av Norsk MSM og NRK.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Er forøvrig et annet meme som kan parkeres. Facebook, Google, Microsoft, Twitter, Nestle, Kraft, Coca Cola, osv er ikke militære, så det er bedre å snakke om at gigantene ønsker seg den samme konsumenten og den samme lovgivningen i alle land.

 4. Det militære-industrielle komplekset forstås som et interessefellesskap mellom krigsvåpen-industrien, Pentagon, næringslivet, kongressen (med kongressmenn som er kjøpt av næringslivet), og det Hvite Hus.

  Næringslivet er bla som du nevner Facebook, Google, Microsoft, Twitter, Nestle, Kraft, Coca Cola, osv som vil ha større markeder og samme globale vilkår til deres fordel i Midt-Østen som alle andre steder. Riktig det, USAs krigsmaskin kriger for større markeder for dem også der.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Poenget er vel å flest mulig til å ikke ville være med på Globohomo, og da bør man ikke bruke memer som krever at man må sette seg inn i en haug med ting først.

  Fascist er i så måte horribelt, da vanlige folk ikke har peiling på hva det er, og det gir motstanderen mulighet til å ødelegge for poenget ditt, med å diskutere hva facisme er, i steden for poenget ditt.

  At globale selskaper ønsker den samme konsumenten og de samme lovene i alle land er lett forståelig for menigmann, og ikke minst lett å være i mot, mens det militær-industrielle komplexet krever en masse forklaring.

  when%20oppressed

 6. Avatar for Alike Alike says:

  Norge har blitt bearbeidet i lang tid for å bli som det er. Dette er Norges problem, det er en ren lakeie og har ingen egne meninger om noen ting. Kun alltid enige med de som hersker over det. Dette påvirker folk i sterk grad. De vet ikke bedre.

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Ja vel. Hvordan mener du vi skal snu dette, så folk tør å si ting som går på tvers av hva vi er oppdratt til at er sant?

  Hva Norge sliter med, er mye et felles vestlig problem, da det ikke er bedre i andre land, og ofte er det værre. Jeg tror derfor hele Vesten må snus mer eller mindre samtidig, og da kan vi også kopiere hva andre land gjør som virker.

 8. Artiklene på bildet er en serie på 12 artikler skrevet av tyskernes utsending til Palestina og sjef for det såkalte jødedepartementet (Judenreferat) i SS, Leopold von Mildenstein som ble publisert i den avisen i denne sammenhengen. Det var jo faktisk de som laget denne medaljen i denne anledningen, så akkurat der tok jeg faktisk feil. Utover det så er jo artiklene bare en del av tyskernes forsøk på å sende alle jødene med tysk statsborgerskap ut av Tyskland og vekk fra Europa, selv om jeg blir overrasket av at de tillot bruken av ordet “nazi”, noe de vel ikke gjorde ellers. Målet helliger middelet i denne sammenhengen etter all sannsynlighet som en del i dette “samarbeidsprosjektet”.

  Det ble jo kluss etterhvert fordi de fleste “tyske” jødene som ble sendt fra Tyskland til Palestina ikke oppfylte de kriteriene som det jødiske immigrasjonskontoret i Palestina stilte. De ville ha folk rundt 30 år som skulle dyrke jorda , men 90% av de som ble ankom Palestina var andre typer folk. Forretningsmenn og familiene deres, leger som ikke fikk praktisere i Tyskland, rike kakser som ikke hadde jobbet 5 minutter ærlig arbeid i hele sitt liv osv osv. Så det jødiske immigrasjonskontoret sendte et krast brev til Tyskland hvor de klaget på kvaliteten på det menneskelige materialet som ble sendt til Palestina. Tyskerne håpte i det lengste at de kunne bli kvitt alle de “tyske” jødene med denne avtalen. Zionistene satt vel ned foten til slutt siden de som kom til Palestina stort sett akkurat der og da ble en byrde og ikke folk som gravde i jorda frivillig, og med det skiftet også tyskerne holdning overfor hele Palestina-prosjektet. Dessverre så var det disse “tyske” jødene som etterhvert med hendelsesforløpet som fant sted (WWII hvor Tyskland tapte) dannet en del av fundamentet i opprettelsen av staten Israel.
  En liten snutt om akkurat denne delen av historien:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

41 flere kommentarer

Deltakere