Bergens Tidende jubler over drap – hva er det som feiler dem?

0
Faksimile fra oppslaget i Bergens Tidende. Hva er det som feiler avisa?

Av Lars Birkelund.

«Frankrike og USA bør bombe presidentpalasset i Damaskus», skrev Morten Myksvoll, kommentator i Bergens Tidende, i februar 2018. Da bygde han blant annet på løgner om at Syrias myndigheter hadde brukt kjemiske våpen.

Den raude lina er dekka i blod – Bergens Tidende Sidan søndag har meir enn 400 menneske blitt drepne i Aust-Ghouta, ein forstad til hovudstaden Damaskus. Om lag 700 er i umiddelbar livsfare. Byområdet har vore omringa av Assad-regimet sidan 2013. Det bur om lag 400.000 innbyggjarar her i dag, på eit område som er litt større enn Bergen.www.bt.no

Ja, Assad er upopulær i det norske etablissementet. Men rett skal være rett også når det gjelder dem vi ikke liker. For det å bombe Syrias presidentpalass, hvor det bor en familie på fem, pluss, formodentlig, et antall hjelpere/tjenere, ville ha vært en krigsforbytelse, en terrorhandling UANSETT hva man ellers måtte tro og mene om Syrias president. Det hadde dessuten vært ekstremt uansvarlig, da bombingen neppe ville ha hatt annen virkning enn at syriske regjeringstyrker hadde sloss enda mer nådeløst mot de USA-støttede terrorgruppene i landet. Den ville også ha økt faren for at USA/NATO/Norge ble mer involvert i krigen.

3. januar jublet Myksvoll/BT for et faktisk terrorangrep og nok et folkerettsbrudd av USA, denne gangen i Irak, men rettet mot Iran.  «Sivile i Midtausten har all grunn til å glede seg over at Qasem Soleimani er drepen», påstår Myksvoll, som nok en gang tar munnen for full. For det er bare Midtøstens Al Qaeda og IS-supportere samt Israel som gleder seg over dette. 

Sivile i Midtausten har all grunn til å glede seg over Qasem Soleimanis død Sivile i Midtausten har all grunn til å glede seg over at Qasem Soleimani er drepen.www.bt.no

Det samme gjør han når han hevder at det «dansa folk i gatene i Bagdad». Vel, det kan sikkert ha vært noen irakiske Mossad- og USA-agenter som dansa i Bagdads gater. Men å framstille det som noe typisk for irakere er simpelten svindel og bedrag eller total uvitenhet om hvor forhatt USA er i Irak etter nærmere 30 år med USAs krig/okkupasjon og sanksjoner. Antagelig har bortimot tre millioner irakere dødd som følge av dette. Men nå danser irakerne fordi USA har drept enda flere irakere, påstår Myksvoll.

«No er Irans evne til å krige i Irak og Syria blitt svekt». Dette er sjølsagt bare ønsketenkning. For drapene vil føre til enda sterkere besluttsomhet fra Iran og en mulig storkrig som vil kunne utslette Israel. 

«Han har blodet til mange titusen sivile syrarar på hendene, og er ein av dei som ber mest skuld for den langvarige og brutale krigen i Syria. Assad-regimet kunne kanskje falt før terrorgruppa IS starta sine herjingar i Irak og Syria, om det ikkje var for Iran og Soleimani».

Der slapp katta ut av sekken. Dette er en sorgreaksjon fra Myksvoll. Han sørger over at han har tapt krigen mot Syria og tar hatet sitt ut på Iran. Han sørger over at ikke Al Qaeda og lignende terrorgrupper klarte å styrte Syrias sekulære og populære president. 

«Ifølgje det amerikanske forsvarsdepartementet, har iransk-støtta militsar drepe minst 600 amerikanske soldatar. Stemmer det, var Soleimani ansvarleg for drapet på kvar sjette amerikanske soldat i Irak-krigen». Men de amerikanske soldatene var okkupanter og førte en forbudt, folkerettstridig krig. Det hopper Myksvoll glatt over. 

«Det er vanskeleg å ha tillit til at USAs president Donald Trump handterer situasjonen på ein ansvarleg måte».  Typisk for sånne som Myksvoll, de kritiserer Trump for alt mellom himmel og jord, men jubler når han bomber og dreper og presser NATO-land til å ruste opp. Sannheten er at Trumps bombing varuansvarlig og at Myksvoll støtter den. 

«Verda er ein betre stad utan Soleimani», avsluttet Myksvoll. Spørsmålet er snarere om ikke verden hadde blitt bedre uten løgnere, propagandister og krigshissere som Myksvoll og BT.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.