Russland og Kina åpner strategisk viktig gassledning

1
Gassledningen Power of Siberia. Foto: Gazprom
Russland skal forsyne Nordøst-Kina med gass fra Sibir gjennom en strategisk viktig gassledning som ble åpnet av presidentene Vladimir Putin og Xi Jinping 2. desember 2019. Dette betyr også en ytterligere forsterkning av de politiske og økonomiske forbindelsene mellom de to landene. Gassledningen Power of Siberia blir 3000 kilometer lang og den vil generere inntekter til den russiske staten i størrelsesorden 400 milliarder dollar. Putin sa at dette ikke bare er en historisk begivenhet for Russland og Kina, men at det også er en betydelig merkestein for det globale energimarkedet. Xi sa at med dette tiltaket vil det strategiske samarbeidet mellom de to landene bli brakt til et nytt nivå og at samhandelen dem i mellom vil nå 200 milliarder dollar innen 2024.
Gassledningen sikrer Kina stabile gassleveranser som det er vanskelig for utenforstående makter (les: USA) å sabotere og det gir Russland store inntekter, igjen uten at USA kan hindre det. Alliansen på det eurasiske kontinentet styrkes og USAs og Europas makt marginaliseres enda litt til.
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. AnneBrit says:

    Det er jo energi-økonomisk riktig, er det ikke? Og så er det noe som heter geografi. Det kan virke som om EU også begynner å skjønne det. Da er det verre med Ukraina. De har ikke forstått at godt naboskap, er mer verdt enn sterke venner.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere