Ønsker innbyggerne i USA krig mot Iran?

6
Illustrasjon: Shutterstock

USA driver åpenbare krigsforberedelser mot Iran og neocons i USA har lenge hisset til krig. Israel forsøker også å få USA til å gå til krig mot Iran. Men hva mener innbyggerne i USA? Ønsker de krig mot Iran?

Gallup-instituttet stilte det spørsmålet og fikk følgende svar: 18% svarte ja, de ønsker «militær aksjon mot Iran» og 78% svarte nei, de ønsker «økonomiske og diplomatiske metoder».

Et flertall av innbyggerne i USA frykter at regjeringa vil være for kjapp til å bruke militære midler mot Iran. 34% svarte at de var veldig bekymret og 31% svarte at de var noe bekymret for at politikerne for lett ville gå til krig mot Iran. To tredeler av innbyggerne i USA er altså bekymret for at ledelsen deres for lett vil gå til krig.

Det er dessutenn bare 9% av innbyggerne i USA som ser Iran som landets verste fiende.

Svaret på det spørsmålet vi stilte i overskriften er altså helt entydig: Nei, det finnes ikke noe ønske blant innbyggerne i USA om å gå til krig mot Iran.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Nå skjedde det sist, at en nasjon gikk til krig, på grunnlag av folkeviljen? Uten at det hadde med fotball, å gjøre?

 2. Er ikke å hindre at folket i et land får medisiner, reservedeler, matvarer og kan opprettholde en sunn økonomi, eller sabotasje og hacking av infrastruktur, å “krige” ? I så fall kriger USA mot en bråte land i dag. Venezuela, Iran, Syria, Russland, kanskje Kina, - hvem flere?

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Når Trump snakker “krig” snakker han om å bombe noen mål og erklære “krigen” for en suksess. Den virkelige krigen er mot deep state (DEM) … dvs. dine folk. Den krigen kan fort bli blodig, hvor Patriotene vil skape hungernød i byene slik at dere må ete alt som kan bevege seg. All strømforsyning til byene vil fort forsvinne, om nødvendig bli sabotert. Det tar år å erstatte en trafo, som er håndviklet. I mellomtiden får dere klare dere som best dere kan med å brenne aviser til oppvarming

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Dollaren har fungert slik, siden olje-krisa, og det er “by design”. Kissinger gjorde en formidabel jobb, for å bringe olje-sjeikene inn i opplegget. Etter det, måtte alle ha dollar, hvis de ville ha olje.

  Nå handler det mer om å forhindre at den faller. Å erte på seg russerne, var det dummeste USA har gjort.

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Petrodollar / dollar er sentralt for Russland og Kina. Angrepet på USA vil bli på den fronten, å legge dollar øde.
  Men det er ikke det amerikanske media er opptatt av, og det er dere som dominerer media. Amerikanske media er full av angrep på Trump, som om det er Trump som skal legges øde.
  :flushed:

  For å forstå dagens debatt i media må man først forstå hvem dere er, og hva dere vil. I verste fall må de liberale byene brennes ned, og liberalerne skytes med en gang dere prøver å unnslippe.
  USA kan ikke ha 300-400 politikere i Kongressen som bare sitter der og saboterer landet, valgt til å representere 100 mill illsinte liberalere.

 6. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Noe lignende gjelder vel for Norge også. Hadde man spurt i en meningsmåling “ønsker du at Norge skal gå til krig i fremtiden?” (evt. “gå til krig utenfor Norges grenser”) ville nok de aller fleste ha svart nei.

  Det er vi her på Steigan.no som er de moderate, de fredelige, tilhengere av FN-systemet og i takt med folkemeningen, mens de som ivrer for humanitære intervensjoner og forbereder militære spydspisser (mot Iran?) er ekstremister som aktivt starter kriger.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere