USA har begynt sitt ran av Syrias olje

8
En leiesoldat fra USA på det syriske oljefeltet i Rumela. Skjermdump fra video fra den kurdiske kanalen ANHA.

I motsetning til sine forgjengere har president Donald Trump fortalt nøyaktig hva hensikten med å beholde amerikanske styrker i Syria er – det handler om olje. Ingen påskudd, ikke noe utenomsnakk, ingen humanitære begrunnelser. Ganske enkelt en erklæring om USAs bandittvirksomhet, USA ran av en sjølstendig nasjons ressurser.

Russland utenriksminister Sergeij Lavrov kalte okkupasjonen av Syrias olje «arrogant» og «illegal», og det er ikke å ta for hardt i. Den bryter med internasjonal og amerikansk lov, og kan ikke forsvares med noen form for folkerettslige argumenter. Video fra Kurdistan24 viser at USAs styrker alt inntar sine posisjoner ved oljefeltene:

Krigskorrepondenten Jenan Moussa, som har dekket Irakkrigen og andre av USAs kriger i Midtøsten, sier at hun ikke er sikker på om folk i USA er klar over hvor «utrolig ødeleggende disse bildene er for USAs image i Midtøsten.»

Man kan legge til at for alle nasjoner i verden viser disse bildene at USA ikke er noe annet enn en internasjonal tjuv, som vil kunne ta seg til rette hvor som helst ut fra den sterkestes rett. Slik har det naturligvis vært lenge. Men USA har alltid pleid å ha et «juridisk» eller «folkerettslig» fikenblad å skjule seg bak. Nå gidder man ikke en gang det, men foretar et ran på høylys dag.

En annen video fra kurdiske kilder viser det som antakelig er amerikanske leiesoldater på oljefeltet Rumelan i det nordøstlige hjørnet av Syria. Det er det kurdiske byrået ANHA som er kilden her:

Politikere i USA snakker om å bruke oljeinntektene til å betale for USAs tilstedeværelse i Syria, men å begå en forbrytelse for å finansiere en annen, er ikke det beste argumentet å komme opp med. Det er da heller ikke hovedårsaken. USA ønsker fortsatt å hindre Syrias gjenoppbygging og ønsker å være til stede så å si med et knivblad mot Syrias halspulsåre for å fortsette å holde landet nede.

Tillegg:

En annen video fra samme sted viser at også YPG-soldater deltar i dette ulovlige ranet:

Denne soldaten bærer YPGs merke godt synlig.

Denne skjermdumpen er fra denne videoen:

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Johnny Johnny says:

  Det er ikke bare olje Trump stjeler, 50 tonn med syrisk gull ble også stjålet og fraktet over til USA!
  Venstresiden og Rødt klager over at kurderne nok en gang ble sviktet, men når man snakker om sviket mot det syriske folk blir venstresiden og Rødt stille som mus.

 2. Avatar for Gunnar Gunnar says:

  Interessant, Johnny. Har du en link til kilden for dette med gullet?

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  Her er en link til;

  Og for å være “litt vitenskapelig”, så tar jeg med en link fra EUs egen propaganda-side, der de benekter det amerikanske tyveriet:

  Her er hovedsiden til sannhetsministeriet i EU;

 4. Avatar for Gunnar Gunnar says:

  Takker så mye.
  EU vs DISINFORMATION var en artig side. Verd et besøk. Dette er hva EU kaller DISPROOF: This is a recurring pro-Kremlin narrative about US support for terrorists that is presented entirely without evidence. The source quoted in this article is SANA, an official organ of the Syrian government, which regularly promotes the idea of cooperation between the US and jihadist forces.

  Jeg sjekket for sikkerhets skyld disproof i ordboka. Joda det betydde motbevis. EU strever tydeligvis med å finne noe som motbeviser historien om gulltyveriet. I enden av alle de store bokstavene må de til slutt nøye seg med… en påstand. Det er ikke sant at USA har stjålet gull sier de.

  We have previously debunked this story here, here, and here.

 5. Klassekampens store analytiske anstrengelser når det gjelder Syriakrigen var jo to helsider av Peter M.Johansen som tok sikte på å skrive USA ut av krigen. En krig som ble planlagt på USAs tenketanker på slutten av 1990-tallet.
  Vi kan derfor ikke forvente at Klassekampen ser at USA plyndrer Syrias olje og gass på et tidspunkt når Syria er i desperat nød av hver dråpe olje selv. Plyndringen ruinerer et slitent Syria.
  dagens meldinger går ut på at USA bygger flybase og andre baser i den syriske oljeregionen.
  Når det gjelder forståelse av verdenspolitikken er det slik at Klassekampen henvender seg til Natos NUPI og Militæret og av den grunn kommer det ingen første- side med: USA ut av Syria!
  Avisa er et statsorgan.

 6. Avatar for Torgeir Torgeir says:

  At tyveriet ikke lenger er fordekt bak løyner er en forbedring vi kan glede oss over.
  Demokratiet i USA kan da ta besluttninger basert på sant grunnlag.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere