USA har begynt sitt ran av Syrias olje

0
En leiesoldat fra USA på det syriske oljefeltet i Rumela. Skjermdump fra video fra den kurdiske kanalen ANHA.

I motsetning til sine forgjengere har president Donald Trump fortalt nøyaktig hva hensikten med å beholde amerikanske styrker i Syria er – det handler om olje. Ingen påskudd, ikke noe utenomsnakk, ingen humanitære begrunnelser. Ganske enkelt en erklæring om USAs bandittvirksomhet, USA ran av en sjølstendig nasjons ressurser.

Russland utenriksminister Sergeij Lavrov kalte okkupasjonen av Syrias olje «arrogant» og «illegal», og det er ikke å ta for hardt i. Den bryter med internasjonal og amerikansk lov, og kan ikke forsvares med noen form for folkerettslige argumenter. Video fra Kurdistan24 viser at USAs styrker alt inntar sine posisjoner ved oljefeltene:

Krigskorrepondenten Jenan Moussa, som har dekket Irakkrigen og andre av USAs kriger i Midtøsten, sier at hun ikke er sikker på om folk i USA er klar over hvor «utrolig ødeleggende disse bildene er for USAs image i Midtøsten.»

Man kan legge til at for alle nasjoner i verden viser disse bildene at USA ikke er noe annet enn en internasjonal tjuv, som vil kunne ta seg til rette hvor som helst ut fra den sterkestes rett. Slik har det naturligvis vært lenge. Men USA har alltid pleid å ha et «juridisk» eller «folkerettslig» fikenblad å skjule seg bak. Nå gidder man ikke en gang det, men foretar et ran på høylys dag.

En annen video fra kurdiske kilder viser det som antakelig er amerikanske leiesoldater på oljefeltet Rumelan i det nordøstlige hjørnet av Syria. Det er det kurdiske byrået ANHA som er kilden her:

Politikere i USA snakker om å bruke oljeinntektene til å betale for USAs tilstedeværelse i Syria, men å begå en forbrytelse for å finansiere en annen, er ikke det beste argumentet å komme opp med. Det er da heller ikke hovedårsaken. USA ønsker fortsatt å hindre Syrias gjenoppbygging og ønsker å være til stede så å si med et knivblad mot Syrias halspulsåre for å fortsette å holde landet nede.

Tillegg:

En annen video fra samme sted viser at også YPG-soldater deltar i dette ulovlige ranet:

Denne soldaten bærer YPGs merke godt synlig.

Denne skjermdumpen er fra denne videoen:

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.