Twitter tillater kampanjer for militærkuppet i Bolivia

0
Illustrasjon: Shutterstock

Det sosiale mediet Twitter, som stadig slår ned på anti-krigskampanjer under påskudd av at de ikke ønsker politiske annonser, har tillatt støttespillere for militærkuppet i Bolivia å lage titusenvis av falske konti til støtte for kuppmakerne. Peoples’ World skriver:

«Titusenvis av falske Twitter-kontoer ble opprettet for å støtte militærkuppet mot Bolivias valgte president Evo Morales, hevder en ny studie. Det spanske partiet Podemos’ leder for sosiale nettverk, Julian Macias Tovar, sier at det ble satt opp over 68.000 falske kontoer for å forsøke å legitimere hærens styrting av Morales etter hans gjenvalg i forrige måned og for å rettferdiggjøre massakrene av demonstranter mot kuppet.

Studien konstaterer at mer enn 55.000 av følgerne til kupp-backer Luis Camachos ble opprettet i løpet av de siste 18 dagene. Camacho var blant dem som plyndret Morales hus etter kuppet og erklærte at «Pachamama [Moder Jord] aldri vil komme tilbake til palasset.»

Den selvutnevnte midlertidige presidenten Jeanine Añez, ble innsatt av militærsjef Williams Kaliman til tross for at hun ble sverget inn av et parlament som ikke hadde noe beslutningsdyktighet. Flertallet av parlamentsmedlemmene støtter nemlig Morales, og de var ikke til stede. Hun fikk også støtte av 40.000 nye Twitter-kontoer, som ble opprettet i løpet av en femtendagers periode.»

Avisa ElDiario har en graf som viser hvordan Twitterkontoene for Jeanine Añez bare spratt i været i løpet av et par dager.

Dette er ett av mange eksempler på at de såkalte sosiale mediene blir militærisert for å tjene Pentagons militære agenda. Og det vil ikke være siste gang det skjer.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.