Russland tar over USA-baser i Syria – offensiven mot terroristene i Idlib øker i styrke

0
Foto: Al Masdar News

Den russiske hæren har tatt kontrollen over et par baser som USA har forlatt i Syria. En av dem er en flybase nær Kobane ved grensa til Tyrkia. Den militære ledelsen til russerne sier at basen skal bli brukt til å skape et humanitært senter for distribusjon av hjelp til lokalbefolkninga. Noen få dager tidligere tok Ruslands styrker over en USA-base nær byen Qamishli i Nordøst-Syria. Det er Al Masdar News som melder dette. De russiske styrkene som tok kontroll over Sirrin-basen ved Kobane sa til AMN at det var tegn til at basen var forlatt i hui og hast. USAs soldater hadde etterlatt seg både mat og personlige eiendeler. Et hundretalls amerikanske militære kjøretøyer hadde kort tid tidligere forlatt denne basen.

Selvmotsigende politikk fra SDF

Den kurdiskdominerte SDF-militsen følger nå en politikk som det er vanskelig å finne hode og hale på. Dels opptrer de som vaktstyrker for USAs ulovlige okkupasjon av syriske oljefelter og dels kjemper de sammen med Syrias hær mot de tyrkiskstøttede terroristene.

Video fra Rumelan-feltet i det nordøstlige hjørnet av Syria viser at også YPG-soldater deltar i dette ulovlige ranet:

Denne soldaten bærer YPGs merke godt synlig.

Denne skjermdumpen er fra denne videoen:

Syrias hær og SDF lanserte 15. november 2019 et storstilt felles angrep mot tyrkiskstøttede terrorister i den nordlige delen av al-Hasakah. I denne regionen har nå Syrias hær full kontroll med 200 kilometers grense mot Tyrkia.

Ledelsen i SDF følger derfor en totalt selvmotsigende politikk som ikke kommer til å styrke deres posisjon i de forhandlingene de ser at de ønsker å ha med Damaskus. En alternativ tolkning er at organisasjonen er splittet og ganske enkelt fører motstridende politkk.

Opptrapping av offensiven mot terroristene i Idlib

Russisk flyvåpen har gjennomført omfattende angrep på terroristbaser i Idlib-provinsne, blant annet mot en base for den tyrkiskstøttede NLF-militsen. Russerne har også angrepet baene til HTS, det vil si a-Qaida i Idlib.

Samtidig øker den syriske hæren også sine angrep mot terroristene og AMN mener at dette er forberedelser til en ny stor offensiv mot terroristene i Idlib.

Idlib er verdens største terroristbase med titusener av velutstyrte og tungt væpnede terrorister. Dette har vært og er Vestens og Norges allierte, og når de har kunne holde kontrollen så lenge og har befestet seg så godt, skyldes dette ikke minst vår støtte.

Russland fortsatt ute av stand til å bekrefte Baghdadis død

Fra Moskva meldes det at det russiske forsvarsdepratementet ikke har noen opplysninger som kan bekrefte at IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi virkelig er død.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.