Russland tar over USA-baser i Syria – offensiven mot terroristene i Idlib øker i styrke

4
Foto: Al Masdar News

Den russiske hæren har tatt kontrollen over et par baser som USA har forlatt i Syria. En av dem er en flybase nær Kobane ved grensa til Tyrkia. Den militære ledelsen til russerne sier at basen skal bli brukt til å skape et humanitært senter for distribusjon av hjelp til lokalbefolkninga. Noen få dager tidligere tok Ruslands styrker over en USA-base nær byen Qamishli i Nordøst-Syria. Det er Al Masdar News som melder dette. De russiske styrkene som tok kontroll over Sirrin-basen ved Kobane sa til AMN at det var tegn til at basen var forlatt i hui og hast. USAs soldater hadde etterlatt seg både mat og personlige eiendeler. Et hundretalls amerikanske militære kjøretøyer hadde kort tid tidligere forlatt denne basen.

Selvmotsigende politikk fra SDF

Den kurdiskdominerte SDF-militsen følger nå en politikk som det er vanskelig å finne hode og hale på. Dels opptrer de som vaktstyrker for USAs ulovlige okkupasjon av syriske oljefelter og dels kjemper de sammen med Syrias hær mot de tyrkiskstøttede terroristene.

Video fra Rumelan-feltet i det nordøstlige hjørnet av Syria viser at også YPG-soldater deltar i dette ulovlige ranet:

Denne soldaten bærer YPGs merke godt synlig.

Denne skjermdumpen er fra denne videoen:

Syrias hær og SDF lanserte 15. november 2019 et storstilt felles angrep mot tyrkiskstøttede terrorister i den nordlige delen av al-Hasakah. I denne regionen har nå Syrias hær full kontroll med 200 kilometers grense mot Tyrkia.

Ledelsen i SDF følger derfor en totalt selvmotsigende politikk som ikke kommer til å styrke deres posisjon i de forhandlingene de ser at de ønsker å ha med Damaskus. En alternativ tolkning er at organisasjonen er splittet og ganske enkelt fører motstridende politkk.

Opptrapping av offensiven mot terroristene i Idlib

Russisk flyvåpen har gjennomført omfattende angrep på terroristbaser i Idlib-provinsne, blant annet mot en base for den tyrkiskstøttede NLF-militsen. Russerne har også angrepet baene til HTS, det vil si a-Qaida i Idlib.

Samtidig øker den syriske hæren også sine angrep mot terroristene og AMN mener at dette er forberedelser til en ny stor offensiv mot terroristene i Idlib.

Idlib er verdens største terroristbase med titusener av velutstyrte og tungt væpnede terrorister. Dette har vært og er Vestens og Norges allierte, og når de har kunne holde kontrollen så lenge og har befestet seg så godt, skyldes dette ikke minst vår støtte.

Russland fortsatt ute av stand til å bekrefte Baghdadis død

Fra Moskva meldes det at det russiske forsvarsdepratementet ikke har noen opplysninger som kan bekrefte at IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi virkelig er død.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for veto veto says:

  Det är ett otroligt intressant uttalande. Helt offhand, i en intervju i ryska tv. Putin har inte annars slått mig som en man som ägnar sig åt önsketänkande och överdriven PR-diskurs. Men han har uttryckt sig liknande tidigare, “det är inte länge kvar nu” eller något i den stilen. Han har sakkunniga underrättelser om detta som han bedömer som trovärdiga.

  Jag tror inte att den amerikanska dollarn är “den renaste skjortan i smutstvätten” som det ibland brukar heta, utan att den hålls vid liv av intensiv politisk intervention från samtliga “allierade” centralbanker, dygnet runt, Japan och Tyskland de viktigaste. Men det finns gränser för hur mycket de kan göra, och hur mycket de är beredda att offra sig själva och sina respektive länder för dollarns och imperiets skull.

  Något har skett nyligen som skrämde Federal reserve till att återinföra “Quantative easing”-programmet:

  Det talas ofta i “konspirations”-kretsar om “the Endgame”, och vem vet, kanske vi nu faktiskt nu närmar oss. Tror inte kraschen kommer att bli särskilt behaglig för oss heller, om den kommer.

 2. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  MSM er full av konspirasjonsteorier, ofte hver dag. Allerede før Trump hadde vunnet valget 2016 ble han anklaget for å jobbe for Putin.

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Ikke slik som vi har bundet oss til dollaren. Og basert oss på at den skal gi oss mat.
  Jeg tenker på hvordan det gikk med ved-importen vår, da det var kaldt i Tyskland.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere