Norge til Nord-Korea: Gi oss deres stemme. (Men vi skal tyne dere med sanksjoner.)

0
Erna Solberg er så lysten på plass i Sikkerhetsrådet at hun også bønnfaller Nord-Korea om en stemme, selv om hun ellers prøver å tyne landet så godt hun kan. Shutterstock

«Norge har bedt Nord-Korea om støtte til FN-verv» melder VG.

Det pågår utstrakt møtevirkesomhet, og Norge er villig til å bytte stemmer ifølge en talsmann for UDI. VG skriver:

«Diplomater fra den norske ambassaden i Seoul, Sør-Korea, har hatt ett møte med nordkoreanske tjenestemenn i hovedstaden Pyongyang hvor Norges kandidatur til Sikkerhetsrådet var tema.

I tillegg har personer i Norges FN-delegasjon hatt sporadisk kontakt med embetsmenn i Nord-Koreas FNs-delegasjon om Norges sikkerhetsrådskampanje. Hvor mange møter, har ikke UD kunnet opplyse om.»

Men Norge opprettholder beinharde sanksjoner mot landet.
En kan virkelig undre seg over hvilke avtaler som blir inngått under bordet. En kan selvsagt også under seg over hvilke summer som blir brukt på å sikre Norge plass i Sikkerhetsrådet, og hvilke planer Solbergregimet har med en eventuell plass her. Norge har ikke akkurat det en kan kalle en selvstendig utenrikspolitikk.

Det interessante med VG-artikkelen er hvordan avisen gjentar en rekke påstander om Nord-Korea som de ikke har mulighet til å verifisere riktigheten av.

«Det finnes ingen uavhengig medier i Nord-Korea, og folk blir indoktrinert med regimets propaganda fra det er født.«

Nå er vel heller ikke vestlige regjeringer eller medier helt uskyldige hvite lam når det gjelder indoktrinering av egen befolkning, for å si det litt forsiktig.

Norges sanksjoner mot Nord-Korea, som bare er en kopi av EUs sanksjoner, er gitt i lovs form og ligger på Lovdata.

Erna Solberg er tydeligvis så oppsatt på å få en plass i Sikkerhetsrådet at ingen utgifter er for store og ingen stemme kan overses, selv ikke stemmer man ellers prøver å kvele. Fram til september 2019 hadde regjeringen brukt over 23 millioner kroner på kampanjen for norsk sete i Sikkerhetsrådet.

Forrige artikkelTerrormistenkt i London tidligere dømt for terrorisme
Neste artikkelJordskjelvet i Albania ødela treningsleir for Mojahedin-e Khalq