Norge til Nord-Korea: Gi oss deres stemme. (Men vi skal tyne dere med sanksjoner.)

6
Erna Solberg er så lysten på plass i Sikkerhetsrådet at hun også bønnfaller Nord-Korea om en stemme, selv om hun ellers prøver å tyne landet så godt hun kan. Shutterstock

«Norge har bedt Nord-Korea om støtte til FN-verv» melder VG.

Det pågår utstrakt møtevirkesomhet, og Norge er villig til å bytte stemmer ifølge en talsmann for UDI. VG skriver:

«Diplomater fra den norske ambassaden i Seoul, Sør-Korea, har hatt ett møte med nordkoreanske tjenestemenn i hovedstaden Pyongyang hvor Norges kandidatur til Sikkerhetsrådet var tema.

I tillegg har personer i Norges FN-delegasjon hatt sporadisk kontakt med embetsmenn i Nord-Koreas FNs-delegasjon om Norges sikkerhetsrådskampanje. Hvor mange møter, har ikke UD kunnet opplyse om.»

Men Norge opprettholder beinharde sanksjoner mot landet.
En kan virkelig undre seg over hvilke avtaler som blir inngått under bordet. En kan selvsagt også under seg over hvilke summer som blir brukt på å sikre Norge plass i Sikkerhetsrådet, og hvilke planer Solbergregimet har med en eventuell plass her. Norge har ikke akkurat det en kan kalle en selvstendig utenrikspolitikk.

Det interessante med VG-artikkelen er hvordan avisen gjentar en rekke påstander om Nord-Korea som de ikke har mulighet til å verifisere riktigheten av.

«Det finnes ingen uavhengig medier i Nord-Korea, og folk blir indoktrinert med regimets propaganda fra det er født.«

Nå er vel heller ikke vestlige regjeringer eller medier helt uskyldige hvite lam når det gjelder indoktrinering av egen befolkning, for å si det litt forsiktig.

Norges sanksjoner mot Nord-Korea, som bare er en kopi av EUs sanksjoner, er gitt i lovs form og ligger på Lovdata.

Erna Solberg er tydeligvis så oppsatt på å få en plass i Sikkerhetsrådet at ingen utgifter er for store og ingen stemme kan overses, selv ikke stemmer man ellers prøver å kvele. Fram til september 2019 hadde regjeringen brukt over 23 millioner kroner på kampanjen for norsk sete i Sikkerhetsrådet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Dias Dias says:

  Hvor de har et regime, har vi en elite. Sammen blir vi dumme som brød :slight_smile:

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Er Erna ute etter å gjøre karriere i FN-systemet når hun går av i 2021?

  Det beste rådet til Norge er å holde seg unna en plass i sikkerhetsrådet. Her er det uansett stormaktene som bestemmer og det kan være bedre for Norge å ligge lavt i terrenget ved konflikter mellom feks USA og Russland fremfor å hele tiden måtte gi sin støtte til USA. Det er mer enn ille nok at Norge rent geografisk ligger i skuddlinjen mellom USA og Russland ved en stormaktskonflikt i nordområdene.

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  USA tapte Korea-krigen.
  Siden den krigen har Nord-Korea satset på at det blir en ny krig. Det blir innertier på dem.
  Krig betyr at de må stå sammen som ett folk med null-toleranse … ellers risikerer de det samme som Hong Kong / Evo Morales

  Mitt råd til Stoltenberg er: Hold avstand - før de står foran Brussel utstyrt med det siste i russiske våpen

  https://www.youtube.com/watch?v=xR7sApvkOgc
 4. Hvorfor i all verden skal Norske skattebetalere betale store summer som deles ut under bordet til alle som vil stemme på Norge for at USA skal få en ekstra plass i sikkerhetsrådet ?

  Dette minner da veldig om statskupp, man stjeler fra folket for å kjøpe seg flotte internasjonale stillinger og det totalt utenfor all demokratisk kontroll.
  Siden de også kontrollerer media så vil media hylle politikerne opp i skyene når de blir “tildelt” flotte internasjonale jobber. Aldri et kritisk ord fra den 4 statsmakt.

  Måtte Gud forby at Norge får plass i FNs sikkerhetsråd, de krigskåte psykopatene på Tinget klarer vist å gjøre stor nok skade på verden uten å være medlem.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Hvorfor ikke? Vi gjorde jo samme så Jensemann kunne bli leder dukke for NATO uten å protestere. Joda, jeg vet at vi ikke ble spurt men det betyr jo ikke noe for de som sitter på toppen av regjeringa. Skattepengene være bruker de mer enn gjerne på alt annet enn på oss :wink:

 6. Avatar for Mari Mari says:

  Siden den feige, løgnaktige nikkedukka ikke har noen moralsk kompass er jeg ikke for bekymret for hans sikkerhet og begrunner min mangel på human empati på hans vegne med at han ikke bryr seg det minste om vår sikkerhet. For min del må han gjerne reise og besøke stedene han så likegyldig er del av å ødelegge og bli der uten livvakter eller politibeskyttelse hvor det kriges som verst uten hjelm eller kulesikkervest slik lokalbefolkningen må klare seg. Etter en uke under de tilstandene kan vi hente ham ut og spørre ham om han har forandret mening om krig.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere