Milliardærene trives i Norge

0
Rema 1000 sikrer Reitan-familien tre av plassene blant Norges rikeste milliardærer. Shutterstock

Skattetallene for 2018 foreligger og med dem også lista over landets rikeste mennesker. Dagens Næringsliv presenterer lista og her er de ti på topp:

Reitan-familien har tre av de ti topplasseringene i milliardærenes serie A. Johan H. Andresen og døtrene Alexandra og Katharina Andresen pleier å ligge i toppsjiktet. Faren er fortsatt med, men døtrene er falt ut. DN forteller oss at dette er bare midlertidig og skyldes en omdisponering av selskapene deres slik at de kuttet skatten med 100 millioner. Neste år vil de være tilbake igjen i toppen, og være blant dem som bekrefter at rikdom i Norge i stor grad er basert på arv.

To tredjedeler av Norges 100 rikeste er arvinger

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKrymping av det lovlige diskusjonsvinduet
Neste artikkelMUREN FALLER. Berlin 1989–2019