Grunnleggeren av White Helmets er død

10
White Helmets er konstruert av britisk etterretning og er en PR-front for al-Qaida

James Le Mesurier, grunnleggeren av De hvite hjelmene, er død. Han ble funnet etter at han angivelig hadde styrtet fra et vindu utenfor hjemmet sitt i Istanbul, og myndighetene har kalt det et selvmord.

White Helmets ble grunnlagt i Istanbul i 2013 av James Le Mesurier, en tidligere britisk offiser og leiesoldat for Olive Group (med tittel Vice President for Special Projects). Olive Group er nå fusjonert med Academi (tidligere Blackwater) og er blitt til Constellis Group.

White Helmets er ikke noe annet enn al-Nusras propagandaavdeling, finansiert med minst 100 millioner dollar fra USA og andre land. The Syria Campaign ble startet av reklameselskapet Purpose Inc i 2014 og driver kampanjen for White Helmets. Kampanjen har omfattet en propagandaoffensiv der man har brukt bilder av barn for å be om «flyforbudssone» – les full vestlig luftkrig mot Syria. Men da Øst-Aleppo ble frigjort var de sporløst forsvunnet.

Det spørsmålet som reiser seg er om noen har hjulpet Le Mesurier med selvmordet og om noen sørger for at det ikke er igjen noen løse ender i denne operasjonen. Hvis det var et selvmord, var det i hvert fall beleilig.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Limert Limert says:

  Det er I alle fall hell sikkert at å jobbe for britisk, amerikansk eller israelsk etterretning, er ekstremt farlig, i lengden. Det er litt for beleilig. Man ønsker ikke intervjuer som bretter ut hvordan de lurte verden.

 2. Avatar for Appi Appi says:

  Kan vel bare føre han opp på Killary sin liste!

 3. Denne saken hadde mange likhetstrekk til Jan Wiborg saken der drapet førte til at oppdragsgiverne fikk flyplass på Gardermoen istedenfor Hurum… Wiborg “falt” naken og baklengs ut av et hotellvindu der han ble lurt i en felle.
  At AP og dypstat krefter sto bak er det ingen tvil om. Alle spiller på lag.

  Ser russiske medier skriver at James Le Mesurier gikk på store mengder antidepressiva. Kanskje han fikk dårlig samvittighet og tok livet sitt ?

  Så i alle TV2 sendinger i går så ble det lagt frem som om at han var myrdet av Russerne.
  Russland hadde kritisert han og sagt at W H var et propaganda apparat, og nå bare få dager etter så er han drept… seerne skulle ikke være i tvil om hvem som hadde drept han hehe

  Ikke et ord om at det var offisielt selvmord.

  Det er vel alltid den som tjener på en hendelse som har forårsaket den så det er vel ikke mye tvil om at mange sover bedre på natten med James Le Mesurier og hans kunnskap borte.

 4. Avatar for veto veto says:

  I detta fall kan man lugnt säga att han fick vad han förtjänade. De mördar barn för att få anledning att skylla brottet på fienden, det är den nivån på “våra” grabbar idag.

  Jag är lite skeptisk till att det skulle vara “egna” sidan som gjorde detta. Om de är så dumma och desperata att de tar livet av sina egna på denna nivå efter utfört värv, så kommer ju hela ruljansen att haverera inom kort. Ingen kommer längre att vilja utföra deras bisarra PR-morduppdrag. Nu jobbade han nominellt för en legosoldatfirma, men samma gäller ju där, i ännu högre grad kanske.

  Jag skulle nästan gissa att MSM är inne på rätt spår i detta fall, och att det är ryssarna eller turkarna som ett quid pro quo för någon egen, t.ex. den ryska ambassadören i Turkiet som sköts ihjäl för något år sedan. Och på samma gång en god gärning för mänskligheten, och en person som inte ens hans egna sida egentligen ska sakna eller göra så mycket väsen om.

 5. Det var et “Epstein-selvmord”, beleilig og prematurt konkludert. Jaja. Noen som kunne tenke seg en jobb i propagandabransjen?

 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det kan virke som om det er slik det er, og at dette faktisk er sluttspillet. På den annen side gir det plenty av anledning til å forme narrativet.

 7. Avatar for veto veto says:

  Kanske det. Jag tror iallafall det är memory hole som gäller för den här karaktären, och förhoppningsvis också för “White helmets” på sikt.

  Man kan notera att en uppgift om att Le Mesurier tog antidepressiva mediciner, och alltså skulle vara självmordskandidat, kommer i ryska RT, med källangivelse “Turkish Sözcü newspaper”:

  Guardian noterar å sin sida att han var under “significant pressure from orchestrated attacks on his reputation and the stress of running a high-profile NGO”.

  Så alla sidor verkar nöjda med självmordsförklaringen. De tidiga försöken till “ryssarna gjorde det”-narrativ från BBC raderades nästan omedelbart. Washington Examiner körde den linjen, men de är ju inte oligarki-msm utan Trump-media.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere