Grunnleggeren av White Helmets er død

0
White Helmets er konstruert av britisk etterretning og er en PR-front for al-Qaida

James Le Mesurier, grunnleggeren av De hvite hjelmene, er død. Han ble funnet etter at han angivelig hadde styrtet fra et vindu utenfor hjemmet sitt i Istanbul, og myndighetene har kalt det et selvmord.

White Helmets ble grunnlagt i Istanbul i 2013 av James Le Mesurier, en tidligere britisk offiser og leiesoldat for Olive Group (med tittel Vice President for Special Projects). Olive Group er nå fusjonert med Academi (tidligere Blackwater) og er blitt til Constellis Group.

White Helmets er ikke noe annet enn al-Nusras propagandaavdeling, finansiert med minst 100 millioner dollar fra USA og andre land. The Syria Campaign ble startet av reklameselskapet Purpose Inc i 2014 og driver kampanjen for White Helmets. Kampanjen har omfattet en propagandaoffensiv der man har brukt bilder av barn for å be om «flyforbudssone» – les full vestlig luftkrig mot Syria. Men da Øst-Aleppo ble frigjort var de sporløst forsvunnet.

Det spørsmålet som reiser seg er om noen har hjulpet Le Mesurier med selvmordet og om noen sørger for at det ikke er igjen noen løse ender i denne operasjonen. Hvis det var et selvmord, var det i hvert fall beleilig.

Forrige artikkelHøyreekstreme dominerte feiringa av Polens nasjonaldag
Neste artikkelOppsikstvekkende resultater i Bolivia under regjeringa til Evo Morales