USAs militære overga Manbij til russiske og syriske styrker

0
Russiske styrker rykker inn i Manbij. Skjermdump fra Twitter

Magasinet Newsweek skriver at en ledende talsmann for Pentagon hadde fortalt dem at USAs styrker i den syriske byen Manbij gjennomførte en fredelig overlevering av byen til russiske styrker. Han sa at siden USAs styrker hadde vært der lenge kunne de hjelpe russerne med å passere hindre og usikre områder.

«Den var i bunn og grunn en overdragelse, sjøl om det foregikk raskt og ikke var tid til noen grundig gjennomgang.»

Araberne er i flertall i Manbij, men det er en by med mange etniske grupper, og blant dem kurdere. Byen har ligget i frontlinjene under krigen mot Syria. Etter det såkalte «opprøret» i 2011 ble den tatt av jihadistgrupper som var støttet av USA og deres allierte. I 2014 ble byen tatt av IS. Etter at Pentagon valgte SDF som sin partner i 2015 innledet de sammen en offensiv som i 2016 førte til at den kurdiskledede militsen tok kontroll over Manbij med USAs hjelp.

Etter at USA og deres allierte har tapt krigen mot Syria og president Donald Trump har valgt å gå ut av denne «meningsløse krigen bygd på løgner,» som han så presist sa det, har altså USA valgt å overlate byen til russiske og syriske styrker.

Det syriske nyhetsbyrået Sana skriver at den syriske hæren har tatt kontroll over Manbij og landbyene rundt den og at hæren er blitt godt mottatt av lokalbefolkninga.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.