USA rømmer basene sine i Syria hals over hode

0
Basen ved Lafarges anlegg er bombet av USA og brent av Frankrike. Foto; Anha

USA trekker seg så fort ut av de ulovlige militærbasene sine i Syria at det nesten lukter svidd. I Manbij overlot US Army basen sin til den russiske hæren i nokså ordnede former, og USA-soldatene hadde skrevet hilsner til russerne på tavler og lapper.

Her er en russisk reporter som besøker basen rett etter at den ble forlatt:

Her er soldater fra den syriske hæren som har tatt over USAs base i Qasir Yalda, nordøst for landsbyen Tell Tamir:

Det er også rapportert flere tilfeller av at USA har sprengt eller bombet sine egne baser for å hindre at sikkerhetsbelagt materiell kommer i hendene på russerne eller syrerne. De ødela for eksempel radarbasen sin i Abdulaziz utenfor Hasaka.

Men det viktigste tilfellet er da USA bombet sin egen base ved Lafarge Cement Factory. Lafarge har vært et nøkkelsenter for å støtte terroristene i Syria. Verdens største betongprodusent hjalp al-Qaida og IS med å bygge tunneller og festninger og både amerikanske, norske og franske spesialstyrker opererte utfra denne basen.

En sementgigant i krigen mot Syria

De enorme mengdene med betong og armeringsstål som trengtes for å bygge de underjordiske festningene til terroristene ved for eksempel Ghouta må ha kommet et sted fra, og alt tyder på at det må ha kommet nettopp fra Lafarge. Deres anlegg i Jalabiyya i det nordlige Syria hadde på det meste en produksjonskapasitet på 3 millioner tonn betong i året. For å få et begrep om hvor mye dette er kan man tenke på at det er mer enn hva Frankrike brukte på å bygge Maginot-linja og det et omtrent halvparten av den totale mengden betong Tyskland brukte på å bygge Siegfried-linja i 1938–39.

Også franske spesialsoldater har satt fyr på sine baser ved Lafarge.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.