Unntakstilstand i Ecuador

0

Begynnelsen av oktober 2019 er preget av demonstransjoner i gatene i de store byene i Ecuador. Hovedveier i Quito og Guayaquil er blokkert i protester mot fjerning av drivstoffsubsidiene, som en del av regjeringens innstramninger for å redusere finansbudsjettet.

Ecuadors president Lenin Moreno erklærte en unntakstilstand i landet 3. oktober midt under landsomfattende protester som har lammet mye av det latinamerikanske landets transportsystem. Han sa at hans beslutning om å innføre innstramningstiltak og å fjerne subsidier «sto fast,» og at unntakstilstanden var rettet mot «de som har til hensikt å forårsake kaos.»

«Vi vil ikke la oss presse og vi vil handle i henhold til loven,» skrev Moreno på sin offisielle Twitter-konto.

Telesurs utsendte skriver på Twitter:

Følg hennes reportasjer her.

Opphevelsen av subsidiene betyr at dieselprisen øker fra 1,03$ til 2,30$ per gallon og at bensinprisen øker fra 1,89$ til 2,39$. Demonstrantene sier at Moreno gjennomfører denne politikken etter ordre fra IMF. Ecuador har vedtatt å forlate OPEC fra 1. januar 2020.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.