Selvsagt finansierer USA opprøret i Hong Kong

1
Foto: Shutterstock.

At USA har en tjukk finger med i protestbevegelsen i Hong Kong krever det ikke rakettvitenskap å avsløre. Den unge protestlederen Joshua Wong har fått stjernemottakelse av ledende politikere i USA, slik som hos Kongress-leder Nancy Pelosi og slik som hos Marco Rubio.

En annen sentral person i Hong Kong-protesten er Jimmy Lai, også kalt Asias Rupert Murdoch. Denne «demokratiforkjemperen» publiserer artikler i avisene sine som kaller fastlandskinesere i Hong Kong for «gresshoppsvermer«. Så seint som i juli 2019 hadde han et møte i Washington med krigshauken over alle krigshauker, den nå avsatte John Bolton.

Dimsumdaily i Hong Kong har gått denne USA-støtten etter i sømmene og kan vise mange flere tett forbindelser. Avisa skiller mellom «ekte protestfolk» (90%) og «fronlinje protestfolk» (10%) og skriver at det er bare de siste USA interesserer seg for og støtter. De er kaderen og kjernen i regimeskifteprosjektet.

I denne plansjen viser avisa skjematisk hvordan forbindelsene er. I mars 2019 møtte protestlederen Anson Chan visepresident Mike Pence i Washington. I mai 2019 møtte diverse ledere fra protestbevegelsen CIA-fronten National Endowment for Democracy (NED), som er USAs redskap for å finansiere slike bevegelser. I mai 2019 møtte protestledren Martin Lee utenriksminister Mike Pompeo.

I juni 2019 ble det opprettet et 612 Humanitarian Relief Fund der Apple Media er bidragsyter. I juli 2019 møtte Pence og Pompeo Jimmy Lai in Washington. I august møtte Jimmy Lai og hans assistent Mark Simon sikkerhetseksperten Christian Whiton. Whiton har også gått inn i den politiske kampanjen mot Kina gjennom artikkelen China’s Xi looks increasingly dazed and confused – Could Hong Kong win this showdown?

Hensikten med opptøyene i Hong Kong er å destabilisere og svekke Kina. Flertallet av demonstrantene har legitime krav og legitime frustrasjoner, men et lite mindretall er manipulatorer som opptrer på vegne av mamipulatorer.

Hong Kong-aktivistene fikk opplæring av Oslo Freedom Forum allerede for to år siden

USA innser at Kina er i ferd med å gå forbi dem og fra dem. I et forsøk på å hindre dette vil de destabilisere Folkerepublikken. Til det er kjernen av protestantene et nyttig redakap.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere