Selvsagt finansierer USA opprøret i Hong Kong

0
Foto: Shutterstock.

At USA har en tjukk finger med i protestbevegelsen i Hong Kong krever det ikke rakettvitenskap å avsløre. Den unge protestlederen Joshua Wong har fått stjernemottakelse av ledende politikere i USA, slik som hos Kongress-leder Nancy Pelosi og slik som hos Marco Rubio.

En annen sentral person i Hong Kong-protesten er Jimmy Lai, også kalt Asias Rupert Murdoch. Denne «demokratiforkjemperen» publiserer artikler i avisene sine som kaller fastlandskinesere i Hong Kong for «gresshoppsvermer«. Så seint som i juli 2019 hadde han et møte i Washington med krigshauken over alle krigshauker, den nå avsatte John Bolton.

Dimsumdaily i Hong Kong har gått denne USA-støtten etter i sømmene og kan vise mange flere tett forbindelser. Avisa skiller mellom «ekte protestfolk» (90%) og «fronlinje protestfolk» (10%) og skriver at det er bare de siste USA interesserer seg for og støtter. De er kaderen og kjernen i regimeskifteprosjektet.

I denne plansjen viser avisa skjematisk hvordan forbindelsene er. I mars 2019 møtte protestlederen Anson Chan visepresident Mike Pence i Washington. I mai 2019 møtte diverse ledere fra protestbevegelsen CIA-fronten National Endowment for Democracy (NED), som er USAs redskap for å finansiere slike bevegelser. I mai 2019 møtte protestledren Martin Lee utenriksminister Mike Pompeo.

I juni 2019 ble det opprettet et 612 Humanitarian Relief Fund der Apple Media er bidragsyter. I juli 2019 møtte Pence og Pompeo Jimmy Lai in Washington. I august møtte Jimmy Lai og hans assistent Mark Simon sikkerhetseksperten Christian Whiton. Whiton har også gått inn i den politiske kampanjen mot Kina gjennom artikkelen China’s Xi looks increasingly dazed and confused – Could Hong Kong win this showdown?

Hensikten med opptøyene i Hong Kong er å destabilisere og svekke Kina. Flertallet av demonstrantene har legitime krav og legitime frustrasjoner, men et lite mindretall er manipulatorer som opptrer på vegne av mamipulatorer.

Hong Kong-aktivistene fikk opplæring av Oslo Freedom Forum allerede for to år siden

USA innser at Kina er i ferd med å gå forbi dem og fra dem. I et forsøk på å hindre dette vil de destabilisere Folkerepublikken. Til det er kjernen av protestantene et nyttig redakap.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDet haster for kurderne å alliere seg med Assad
Neste artikkelHyklerkoret mot Peter Handke