Moxnes: – Norges forhold til Saudi-Arabia viser Solberg-regjeringens enorme hykleri

15
Kilde: Stortinget. Skjermdump fra video.

– Khashoggi- og Skripalsakene er et godt eksempel på det enorme hykleriet som gjennomsyrer mye av Solberg-regjeringens utenrikspolitikk.

Det sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes om uttalelsene fra Utenriksdepartementet til ABC Nyheter om de ulike reaksjonene på Skripal- og Khashoggi-sakene. Nettavisa siterer videre:

«Norge og vestlige land har unnlatt å innføre sanksjoner mot Saudi-Arabia etter drapet og parteringen av regimekritiker Jamal Khashoggi i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul for ett år siden.

Derimot ble Norge med på internasjonale sanksjoner mot Russland som innebar utvisning av 110 russiske diplomater, på grunn av mistanke om at Russland sto bak drapsforsøk på eksspionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury, England i fjor vår.»

Det er ikke bevist at Russland hadde noe som helst med Skripal-saken å gjøre. Derimot er det bevist hinsides enhver tvil at regimet i Saudi-Arabia og kronsprins MBS personlig var direkte involvert i og sto bak drapet på og parteringa av Khashoggi. MBS har til og med påtatt seg «formelt ansvar» for drapet.

ABC Nyheter skriver:

«Én begrunnelse UDs statssekretær Audun Halvorsen (H) onsdag ga ABC Nyheter på denne forskjellsbehandlingen, var at forgiftningen av far og datter Skripal skjedde i det offentlige rom.
– Hvis det er slik at Solberg-regjeringen mener islamistregimet Saudi-Arabias mord på journalisten Khashoggi er mindre alvorlig fordi han ble drept og partert inne på et konsulat og ikke utendørs, så er det en parodi på en unnskyldning. Solberg kommer ikke unna at hun gir islamistdiktaturet Saudi-Arabia privilegier i forhold til andre land, sier Moxnes til det.«

Les mer om Khashoggi-saken her.

Les mer om Skripal-saken her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er hva Saudi Barbaria har gjort i Jemen som burde vært sanksjonsgrunn, mens Jamal Kashoggi ikke var noen uskyldig helgen. Ikke at jeg kan si at han fortjente å dø, men han ble ikke drept fordi han var ikke en høylydt motstander av krigen i Jemen om jeg husker rett, så da blir det slik at man ikke bryr seg så mye om han ble drept.

 2. Dette handler ikke om hykleri, dette handler om krig. I krig er alt tillatt, da gjelder ikke verken etikk eller folkeskikk, da hakker man konsekvent og nådeløst på “fienden” og lar vennene være i fred. Norge tar del i USA (og tildels Israel) sin krig mot Russland, Syria, Iran, Jemen og Palestina (for å nevne noen).

  Men det er klart, politikere som mangler et etisk minstegrunnlag kan gjerne støtte en forkastelig krig. Så lenge folket fores med friidrett og finner seg i et pyntet bilde av virkeligheten gjennom NRK går alt bra.

 3. Avatar for Anki Anki says:

  Han hykler vel ikke så aller verst han moxnesen heller. Saudi Barbaria kan drepe, slakte og høgge huggu av folk, så lenge de ikke er på oppdrag for vestlig presstituerte. Men da kommer pk’erene flygende. Skripal = juks & jug fra a til å.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  De tenker vel at om rakkeren har gul sikkerhetsvest, så viser jo Saudi Barbaria progressive takter, og da bør vi hjelpe dem inn i varmen, i steden for dytte de vekk ved å kritisere. Dessuten så tjener slik kritikk rasistenes agenda.

  muslim%20justice%20safety%20west

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  At de alle er svindlere, gjør at de er etterdiltere av Overton-vinduet, og derved noen man trygt kan ignorere om man ønsker å skape en endring i samfunnet, har du tenkt på det?

  Flytter du Overton-vinduet, flytter du alle politikerne.

  Nå tror ikke jeg så ille om alle politikere, men det er en god arbeidshypotese og det er fremdeles sant at de er slaver av Overton-vinduet når alt kommer til alt.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Men han forteller ikke at dette er jødisk oppførsel, men som Freud, projiserer han sin egen gruppes oppførsel på oss.

  Norsk historie er ikke en lang historie om hvordan befolkningen ble holdt passive ved at kongene oppførte seg slik, men tar du en titt på hvordan rabbiene har styrt, så vil du kjenne det igjen.

 7. De håndplukker opposisjonelle/marionetter som passer deres regimeendringer. Helt EKTE marionetter. Og det er poenget med denne fyren. Derfor får han politibeskyttelse og derfor er han i Civita med “kompetanse i start-ups”, og en jævla sixpence på hue.

 8. Avatar for runeulv runeulv says:

  Og folk vil ikke ha de til ledere, om vi ser hvordan det har gått i de regimeendrede landene, så det er bedre med de ekte troende som har tiltro i hjemlandet.

  I Iran støtter USA kommunister, i Ukraina var det nazister, i Syria jihadister og når de har gjort jobben, er det bort med dem. Fyren som du nevner, kan også være en ekte troende av globohomo-typen vi finner på Civita, da de har det stritt i Saudi Barbaria.

  Hva jeg tror er et mye større problem, er at USA overvåker si norske politikere, og så skjer det små ting som gjør at de USA-vennlige havner på toppen.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere