Moxnes: – Norges forhold til Saudi-Arabia viser Solberg-regjeringens enorme hykleri

0
Kilde: Stortinget. Skjermdump fra video.

– Khashoggi- og Skripalsakene er et godt eksempel på det enorme hykleriet som gjennomsyrer mye av Solberg-regjeringens utenrikspolitikk.

Det sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes om uttalelsene fra Utenriksdepartementet til ABC Nyheter om de ulike reaksjonene på Skripal- og Khashoggi-sakene. Nettavisa siterer videre:

«Norge og vestlige land har unnlatt å innføre sanksjoner mot Saudi-Arabia etter drapet og parteringen av regimekritiker Jamal Khashoggi i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul for ett år siden.

Derimot ble Norge med på internasjonale sanksjoner mot Russland som innebar utvisning av 110 russiske diplomater, på grunn av mistanke om at Russland sto bak drapsforsøk på eksspionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury, England i fjor vår.»

Det er ikke bevist at Russland hadde noe som helst med Skripal-saken å gjøre. Derimot er det bevist hinsides enhver tvil at regimet i Saudi-Arabia og kronsprins MBS personlig var direkte involvert i og sto bak drapet på og parteringa av Khashoggi. MBS har til og med påtatt seg «formelt ansvar» for drapet.

ABC Nyheter skriver:

«Én begrunnelse UDs statssekretær Audun Halvorsen (H) onsdag ga ABC Nyheter på denne forskjellsbehandlingen, var at forgiftningen av far og datter Skripal skjedde i det offentlige rom.
– Hvis det er slik at Solberg-regjeringen mener islamistregimet Saudi-Arabias mord på journalisten Khashoggi er mindre alvorlig fordi han ble drept og partert inne på et konsulat og ikke utendørs, så er det en parodi på en unnskyldning. Solberg kommer ikke unna at hun gir islamistdiktaturet Saudi-Arabia privilegier i forhold til andre land, sier Moxnes til det.«

Les mer om Khashoggi-saken her.

Les mer om Skripal-saken her.

Forrige artikkel33 uker med masseprotester i Algerie
Neste artikkelLandsmøte i Fellesforbundet: Når skal vi ta kampen mot markedsliberalismen og EUs føderale utvikling?