Italienske kommunister protesterer mot EUs omskriving historien

0
Italienske kommunister demonstrerte i Roma mot EUs omskriving av historien. Foto: Morningstar

Italienske kommunister sa «fuck you» til EU da tusen av demonstranter fra hele Italia møttes i Roma for å protestere mot den farlige antikommunistiske resolusjonen som ble vedtatt av EU-parlamentet forrige måned.

Kommunalspartiets generalsekretær Marco Rizzo ropte eden da han rev i stykker en kopi av resolusjonen, som likestiller kommunisme med fascisme, til høye jubel fra de enorme folkemengdene samlet i den italienske hovedstadens Piazza Santi Apostoli.

Han fordømte bevegelsen om å omskrive historie med sin påstand om at Molotov-Ribbentrop-pakten fra 1939 hadde forårsaket andre verdenskrig.

Resolusjonen krever også sletting av alle minnesmerker om «totalitarisme» over hele Europa, inkludert de som er viet til Den røde hær.

«Men uten den røde hæren,» sa han til folkemengdene, «vi ville alle snakket tysk i dag,» og minnet publikum om at det var kommunismens krefter som beseiret fascismen i Europa.

Rizzo advarte om at lovgivningen brukes av EU for å rettferdiggjøre medlemsland som forbyr kommunistpartier og kommunistiske symboler.

De eneste som vil dra fordeler av slik lovgivning ville være ytre høyre, som styrker seg i hele EU, advarte Rizzo.

Forslaget ble fremmet av den høyreorienterte gruppa for europeiske folkepartier, men mange parlamentsmedlemmer fra land med nyere erfaring med fascisme stemte mot bevegelsen, inkludert det greske konservative partiet New Democracy Party.

Denne reaksjonære resolusjonen fikk støtte fra en rekke sosialdemokratiske partier – de fleste britiske parlamentsmedlemmer i Labour stemte for den. Også de grønne og de liberale stemte for den.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.