Grayzones redaktør Max Blumenthal arrestert i USA

0

Max Blumenthal, redaktøren for nettavisa The Grayzone, ble arrestert om morgenen 25. oktober 2019 basert på en falsk anklage i forbindelse med beleiringen av den venezuelanske ambassaden i Washington, som fant sted mellom april og mai 2019. Dette skriver The Grayzone.

En avdeling politifolk dukket opp på døra til Blumenthal like etter klokka 9, og krevde å få komme inn. De truet med å bryte opp døra hans. En rekke offiserer hadde tatt stilling på siden av hjemmet hans som om de var forberedt på et raid i SWAT-stil.

Blumenthal ble ført inn i en politibil og til slutt ført til et sentralt fengsel i Washington hvor han ble holdt i to dager i forskjellige celler og bur. Han ble bundet på hendene og anklene i over fem timer i et slikt bur sammen med andre innsatte. Hans krav om en telefonsamtale med advokat ble avslått av politiet, og de nektet ham tilgang til omverdenen.

Blumenthal reagerer skarpt på arrestasjonen og anklagene:

«Denne anklagen er en 100 prosent falsk, fabrikert, en svindel, den er en usann og ondsinnet løgn,» erklærte Blumenthal. «Det er helt klart en del av en kampanje for politisk forfølgelse skapt for å bringe meg og The Grayzone til taushet for vår faktajournalistikk som avslører bedrag, korrupsjon og vold fra den høyreekstreme opposisjonen i Venezuelas .»

Følg med på The Grayzone her.

Les også: Abby Martins intervju med Max Blumenthal blokkert av YouTube i 28 land

Aaron Maté intervjuer Max Blumenthal: Hvorfor kom Hillary Clinton med sine sjofle angrep på Tulsi Gabbard og Jill Stein?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.