– EØS har rasert transportnæringen

2
EUs fire friheter knuser fagbevegelsen i Europa. Shutterstock

For norske transportarbeidere har EØS-avtalen vært ødeleggende. Det sier tillitsvalgte fra Transportarbeiderforbundet, som nå er en del av Fellesforbundet. De vil ut av EØS. Dette skriver avisa Dagbladet, som fortsetter:

«- EØS-avtalen har etter EU-utvidelsen i 2004 betydd en veldig negativ utvikling på transportnæringen i Norge. Transporten er internasjonal, det handler om import og eksport, men mye av transporten har forsvunnet fra norske transportselskaper og har gått til østeuropeiske, useriøse transportselskaper som kjører i Norge på helt andre lønns- og arbeidsvilkår enn hva vi er vant til.
– Ført til sosial dumping
– EØS-avtalen har uten tvil vært negativ for transportbransjen. Så vårt syn på EØS står nok fast blant de fleste transportarbeiderne, sier Roger Moum, som sitter i forbundsstyret i Fellesforbundet.»

EØS-avtalen har ødelagt transportnæringen. Det er ikke sjåførene som ødelegger, selvsagt, de får bare beskjed. Det er bakmennene, de som eier transportselskapene og de som kjøper, som vi må få ordentlige regler for, sier Nina Risinggård.»

Fellesforbundet er sterkt splittet i EØS-spørsmålet. Joakim Hagen fra Møre og Romsdal transportarbeiderforening kritiserte forbundsleder Jørn Eggum for å ikke representere transportarbeiderne i talen sin. Dette skriver Fri Fagbevegelse.

«– EØS har nærmest rasert transportbransjen. Hvis debatten her i dag viser at EØS ikke er til det beste for et flertall av våre medlemmer, da er det vår fordømte plikt å si fra om det, sa Roger Moum.
Transport-kollega Roald Arentz harsellerte over handlingsrommet i EØS:
– Inne på det rommet er det omtrent like mye trafikk som på Namsos-banen.
Som sluttet med persontrafikk i 1978, må det legges til, for de av leserne som ikke er eksperter på trønderske toglinjer.»

Dagens gapskratt på landsmøtet var det havnearbeider Bjørn Steffensen som sto for, da han entrettalerstolen iført t-skjorten med påskriften «I don’t need sex. I get fucked every day by EU/EES».

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. SHO says:

    Det ser ut som en annen effekt av dette også blir at godstransport flyttes over fra jernbane til bil.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.