Chiles president bruker brutal undertrykking som på Pinochets tid

0
Presentasjonen av protestbevegelsen i Chile i mediekanalen teleSUR.

Massebevegelsen mot den nyliberale politikken til president Sebastián Piñera har ikke latt seg stoppe til tross for grov politivold og massiv undertrykking.

Det er offisielt bekreftet at minst 15 mennesker er blitt drept under urolighetene. Ifølge Det nasjonale instituttet for menneskerettigheter har 88 mennesker fått skuddskader. Dette skriver New York Times. Innen 24. oktober 2019 hadde 2.138 folk blitt arrestert, inkludert 243 barn og 407 kvinner.

Chile Unrest: Rights Groups Warn of Dictatorship-Like Practices

Journalisten Adriana Meyer sier til den argentinske mediakanalen Pagina12:

«Mange av de arresterte kvinnene er fortsatt savnet. De som ble arrestert i Santiago ble kledd nakne foran mannlige stabsmedlemmer, man grafset i kjønnsorganene deres og noen fikk en geværpipe stukket inn i vagina mens [sikkerhetsstyrkene] truet dem med ytterligere voldtekt og med å drepe dem.»

Dette er brutal klassekamp. Økonomisk handler det om en nyliberalisme på steroider med privatisering av alt som tenkes kan, fra pensjonene, helsevesenet og servicesektoren til saltslettene og isbreene! Chile er det eneste landet i verden der 100 prosent av vannforsyninga er privatisert.

I denne omgangen var det en isolert sett liten økning av prisen på kollektivtransport som fikk begeret til å eksplodere. Opprøret i Chile er en del av et oppsving i klassekampen i flere latinamerikanske land. Omfattende streiker og protestbevegelser har også preget blant annet Ecuador og Honduras. For ikke å snakke om den kjempestore protestbevegelsen i Haiti.

Kraftige protester vant mot den nyliberale politikken til president Moreno i Ecuador

Opprør på Haiti og verden er taus

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.