USA sender flere tropper og mer våpen til Saudi-Arabia

0
USA er garantisten for hodekapperne i Riyadh. Shutterstock

Hvis du har ligget våken og vært bekymret for at Pentagon ikke skulle sende flere soldater og mer utstyr for å forsvare USAs oljeinteresser i Midtøsten, kan du slappe av nå, skriver Caitlin Johnstone på Twitter.

Det er forsvarsminister Mark Esper som sier dette. Men general Joseph F. Dunford Jr., som er formann i Joint Chiefs of Staff sier at troppeutplasseringa er «beskjeden» og at det «ikke dreier seg om tusentalls». USA har fem militærbaser i Saudi-Arabia og omtrent 10.000 soldater.

USA er den garantisten som holder hodekapperregimet i live. Landet er ikke noe annet enn en kriminell organisasjon finansiert av verdens største oljeformue. Landet har ingen industri av betydning utenom olje og driver ikke innovasjon. Kongedømmet bruker 13,5% av budsjettet sitt på militærapparatet, vesentlig mer enn de bruker på utdanning. Og landet har i fire og et halvt år ført en folkemorderisk krig mot det fattige nabolandet Jemen. Det sier alt om USAs politiske holdninger og prioriteringer at de fortsatt satser på å holde saudiregimet ved makta.

Saudi-Arabia er ikke en stat, det er en kriminell organisasjon

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBønder varslet at de skulle plukke pinjekjerner – ble likevel bombet av USA
Neste artikkelVil houthiene rette enda hardere angrep mot Saudi-Arabia?