Saudi-Arabias eksistens truet: Verdens største oljeanlegg brenner.

8
Verdens største oljeproduksjonsanlegg skutt i brann av houthi-geriljaens droner. Anlegget ligger i Abqaiq i Saudi-Arabia. Skjermdump fra Twitter.
Knut Lindtner

Av Knut Lindtner.

Fra Derimot.no.

Vi har tidligere meldt at Saudi-Arabia er i ferd med å tape krigen i Jemen som de selv startet i 2015. Huothiene har nå fått moderne krigsutstyr, sannsynligvis fra Iran, som gjør dem i stand til å ramme hovedpulsåren til det Saudiske kongedømmet, oljeinstallasjonene. De første angrepene kom i august og det var ganske fort klart at dette var en ulevelig tilstand for den saudiske kongehuset.

Kigen måtte stoppes. USA ble, ifølge meldinger, bedt om å være megler mellom partene. Men dette betyr ikke at den er over og nå eksponeres altså det saudiske systemets svakhet for all verden. Uten oljen risikerer dette landet å falle sammen som er korthus.

Saudi-Arabia har i den seinere tiden vært preget av indre konflikter i de kongelige gemakker. Motsetningene, selv om de ikke når overskriftene, er helt sikkert fortsatt store. Angivelig skal kronprinsen, bin Salman, ha presset (les: torturert) sin kongelig slektninger på et luksushotell i Riyadh til å fraskrive seg enorme verdier som trengtes for å dekke landets underskudd og for å drive krigen videre.

Den tradisjonelle tredelingen av makten i landet (i det saudiske kongehuset) er forrykket og mange venter i krokene på å ta hevn og få tilbake sin rettmessige plass i dette adelige systemet. Det følger store privilegier med på lasset.

Saudi-Arabia er sammen med Israel USAs nærmeste allierte i Midt-Østen. Den ene etter den andre av tidligere allierte har falt fra de siste årene. Verst av alt er nok Tyrkia som i praksis er ute av Nato og nå kjøper russiske våpen.

Faller Saudi-Arabia står USA ribbet tilbake. Ikke bare mister USA en stor og viktig alliert. Men dollaren er skjebne-knyttet til den saudiske olje som bare selges i dollar. Faller Saudi-Arabia kan dollaren være den neste.

Knut Lindtner

Massive branner har rammet Det saudiske Aramco sitt oljeanlegg med dramatiske bilder som går verden rundt. Riyadh (regjeringen) sier at brannene var forårsaket av drone-angrep uten at de nevner hvem som står bak. Det stats-drevne Saudiske Press Agency sa at dronene forårsaket brann på raffineriet i byen Abqaiq i kongedømmets østlige provins som Aramco beskriver som verdens største oljeproduserende anlegg. Det brenner også i Khurais oljefelt, ca. 140 km fra Riyadh. (Hovedstaden).

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Nettopp. Norge har noe å lære av Houtiene. Et droneforsvar. Med så mange gutter som har kompetanse i digital krigføring burde Norge lett kunne forsvare seg selv. Om ikke alle pengene ble brukt på amerikanske forsvarssystemer. Utvikl undervanns droner/torpedoer som kan angripe innkommende invasjonsstyrker fra sjøen istede for dyre og lett detekterbare ubåter. Et norsk “Irondome” som kan ta rakettangrep. Og kamikazedroner til å utkjempe luftkamper mot jager og bombefly. Sannsynligvis billigere enn dagens løsninger. Og mer effektivt

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Saudi Arabia har nå redusert sin oljeproduksjon med 5 millioner fat olje pr dag, dette utgjør 5% av verdens oljeproduksjon. En håndregel fra IMF sier at hvis verdens oljeproduksjon reduseres med kun 1% (over lenger tid) så vil det føre til en prisstigning på olje på hele 50%. Hvis denne nedstegning blir langvarig uten at andre land kan kompensere fullt ut, ligger det an til en kraftig prisstigning på olje fremover. Noe slik kan utløse en økonomisk krise i hele verden.

 3. Absolutt alt amerikanerne tar i for tiden går til helvete. Snart river de ned hele spillet fordi de er så jævlig dårlige tapere.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Neida. Dette tjener Norge på. Og dermed får vi mere grunker til å finansiere teslaer til rikfolk Vinn vinn for det grønne skiftet

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg vet at pro-hvite vil utnytte oss av en krig mot Iran på alle mulige vis, og det bør de som mener seg den ekte venstresiden gjøre også, da det kommer til å bli enormt mye hykleri man kan bruke mot dagens vestlige regimer.

  Tilliten til regimemedia er allerede tynnslitt da de både må vinkle og utlatelseslyve om eget samfunn og om alle krigene vi gjør ut av godhet, så når borgerkrigen og flyktningebølgen som vil komme ut av at Iran blir regimeendret inntreffer, så har man nok en ting man kan bruke for å folk til å forstå hvordan de blir manipulert.

  Dette memet og tilsvarende varianter med video med “finishing off, Iran”, vil f.eks bli relevant igjen:
  clark%20ME%20wars

  Vi vil selvfølgelig også bruke dette memet, når flyktingene starter å ankomme Europa, for å vise at NATO er globohomo, og derfor ønsker alle nasjonale og etniske særtrekk ødelagt en gang for alle.
  clark%20anti-white

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

8 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.