Netanyahu erklærer at Israel umiddelbart vil annektere Jordandalen hvis han blir gjenvalgt

0
Valgkampmateriell for Netanyahu foran valget 17. september 2019. Shutterstock

I en tale som ble sendt på alle Israels TV-kanaler 10. september 2019 sa Israels statsminister Benyamin Netanyahu at dersom han blir valgt 17. september vil han umiddelbart annektere Jordandalen om områdene mot Dødehavet og erklære israelsk suverenitet over dem. Dette skriver blant andre Middle East Eye.

Han sa at Donald Trumps Midtøsten-plan er en «historisk mulighet» for å erklære «Israels suverenitet over Judea og Samaria og andre steder som er sentrale for vår sikkerhet, vår arv og vår framtid».

Han sa også at denne erklæringa var koordinert med USA, eller nærmere bestemt forsvarsminister Mark Esper og visepresident Mike Pence.

Hanan Ashrawi fra PLO tvitret at dette er en ekstremistisk og rasistisk politikk:

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu fordømte også Netanyahus tale og sa at erklæringa om anneksjon er «illegal og aggressiv».

Israel kontrollerer mer enn halvparten av Vestbredden allerede, og det er ingen tvil om at sionistene ønsker å annektere alt palestinsk land i et forsøk på en gang for alle å drepe ønsket om en egen palestinsk stat. Netanyahus planer om anneksjon gravlegger også den famøse «Oslo-avtalen» som er forhatt i hele Midtøsten. Den såkalte «fredsprosessen» har vært steindød lenge og når kaster Netanyahu jord på grava dens.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTrump sparket krigshauken over alle krigshauker
Neste artikkelEr Jeffrey Epsteins hemmeligheter gravlagt med ham?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).