Israel har spionert på Det hvite hus

0
Det hvite hus er blitt avlyttet av Israel. Foto: Shutterstock

USAs regjering har konkludert med at Israel har plantet avlyttingsutstyr nær Det hvite hus i Washington. Dette sier tre tidligere toppfolk i administrasjonen til magasinet Politico. Denne spionasjevirksomheten er blitt avdekket de siste to årene, altså under Donald Trumps regjering, men i motsetning til andre tidligere avlyttingsforsøk, har den ikke ført til noen offisielle reaksjoner fra USAs side.

De små avlyttingsenhetene kalles «StingRays» og er av den typen som hermer basestasjoner for mobilkommunikasjon, eller såkalte IMSI-catchers. De kan tappe mobile eneheter både for samtaler og alt annet elektronisk innhold som måtte finnes på dem.

I dag er Stingrays kanskje litt avleggs. Vanlige WiFi-punkter kan brukes av nesten hvem som helst som om de var IMSI-catchers, skriver thehackernes.com.

Prinsippskisse for gjøre WiFi om til faske basestsjoner. Kilde: Libelium

Politico skriver at avlyttingsenhetene sannsynligvis var beregnet på å avlytte president Donald Trump og hans nærmeste rådgivere. Trump er kjent for å være slapp når det gjelder sikkerhet på egen kommunikasjon, og kan slik sett ha vært et enkelt offer for Mossad.

Basert på grundige etterretningsdata skal analytikere i FBI og andre etater være sikre på at det var israelske agenter som plantet dette avlyttingsutstyret. Dette sier kilder til Politico som har hatt toppjobber både i etterretningsorganisasjoner og nasjonale sikkerhetsorganer i USA.

Israel på sin side benekter naturligvis dette, noe annet er da heller ikke å vente. Men kildene til Politico virker så sentrale og så sikre i sin sak at det er all grunn til å anta at de her har truffet spikeren der den skal treffes.

Det var slike falske baser eller IMSI-catchers PST brukte i området rundt Stortinget, og som ble avslørt av Aftenposten i 2014.

PST løy om mobilovervåking

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.