Edward Snowden om Trump, privatlivets fred og demokrati

21
Edward Snowdeni intervju med MSNBC. Skjermdump.

I forbindelse med publiseringa av hans memoarer ‘Permanent Record’ har varsleren Edward Snowden blitt intervjuet av MSNBCs Brian Williams. Her er hele intervjuet slik det utviklet seg.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Ja, det er i tråd med praksis omtalt her, det :
  Alle IT-gigantene har avlyttet brukerne sine
  “Tek.no skriver: Microsoft, Google, Apple og Amazon har de siste ukene innrømt å ha lyttet til lydopptak av brukerne sine. Enten via taleassistenter, smarthøyttalere eller videosamtaler.”

  Man får ty til fantasien i bearbeiding av dette :

  Akkurat nå vises det vi skriver i sanntid på storskjerm mens vi taster, inne hos en spesial enhet , mens de tygger sakte på en smultring utgått på dato, og drikker kaffe.En av dem lar seg distrahere av denne artikkelen med den fristende smultringen :

  Som kjent fra før her på forumet som Klassekampen en gang skrev " i prinsippet skal alle aspekter ved informasjonsoperasjoner kunne utføres/håndteres som ledd i alle typer operasjoner"

  Mottoet for spesialenheten lyder : Fokuser, analysèr, se nå til for svingende å se hva som skjer

 2. Avatar for INK INK says:

  Vakkert!
  Apropos fantasi: Jeg for min del drømmer om en overvåkning som kunne komme oss vanlige folk til litt praktisk nytte. For eksempel har jeg nå endevendt mitt hjem på jakt etter en gammel - og helt ubetydelig - liten ring (Oh, my preciousss!) jeg har mistet og som jeg fikk et sterkt og nostalgisk behov for å bære (jeg er en notorisk smykke-mister og har hele mitt liv forlagt det aller meste av ringer og kjeder folk har gitt meg oppigjennom, og særlig de jeg har vært mest glad i) . Tenk om nå en Storebror - eller kanskje snarere en Storesøster - med full oversikt over hele mitt betydningsløse og trivielle liv, kunne ha dukket opp på høyttaler og sagt hjelpsomt f.eks. at: “den ringen du ser etter, den ligger i en liten grønn tøypung som du finner dersom du leter der og der”. Da hadde overvåkning begynt å ha noe for seg. :+1:

  Men enn så lenge tror jeg neppe det er noe menneske som bryr seg om hva INK bedriver og hvor hun forlegger sine gamle ringer. :ring:

 3. Takk for at du er oppmerksom ! Det var sprøtt ! Lurer på hvorfor…
  Det er nok de på enheten som markerer .:wink:
  Har ikke sett maken før.

 4. Avatar for INK INK says:

  Eller bare noe datakrøll … eller en liten bug. :bug:

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Er det en type overvåkning jeg ikke bryr meg om, så er det den norske militære, dernest PST.

  Hovedproblemet er Google, Facebook og EU, og at vi lever i samfunn hvor alle er redde for å si noe feil, for da blir overvåkning effektivt til å forhindre at folk tør spre kjetteri selv på privaten.

  Å få folk til å tro at de er under konstant overvåkning, er passiviserende, så det skulle ikke forundre meg om Snowden er en psy-op.

  Hva google og facebook (og sikkert lands myndigheter) gjør er å bruke overvåkningsinformasjonen til å styre deg til ønsket politisk standpunkt. Å forhindre veier til radikalisering heter det nå, og da har folk som ikke selv er radikale blitt nedrangsjert, om nok leserne deres går videre til noe radikalt etterpå. Da venstreekstreme fører til en radikalisering så folk blir høyreekstreme, så ser vi at de også har blitt nedransjert, så de skal bli mindre synlige.

  Fra der til at man styrer all opinion, er kort, så det er ikke personlig overvåking jeg frykter mest.

 6. Her mener jeg det var Israelske underleverandører av informasjon og facebook profiler via Cambridge Analythica som Channel 4 viser til i undercover filmingen.

  https://www.youtube.com/watch?v=mpbeOCKZFfQ
 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg stoler ikke på noen kilder om presidentvalget i USA, som ikke nevner at det var et vestlig nettopprør som fikk Trump valgt, ikke Bannon, og ikke Cambridge analytica, og ikke russerne, og hovedgrunnen til at han vant, var at demokratene ikke hadde gjort noe for den amerikanske hvite arbeiderklassen i manns minne, uten å ta deres stemmer som en selvfølge.

  At Trump var Clinton og demokratenes egen skyld, er ikke noe de klarer å snakke om ennå, så jeg er skeptisk til bortforklaringer fra aviser og tv-stasjoner som støttet Clinton. (Og det var alle, selv om Breitbart ble pro-Trump tidlig under Bannon, og Fox ble pro-Trump etterhvert)

 8. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg er nesten 100% sikker på at han lyver, så folk skal betale dem penger. Hva han beskriver er en amatørs versjon av memetisk krigføring, og det gjør meg også tvilende.

  Det var tusenvis av frivillige som laget pro-Trump propaganda, så hva noen profesjonnelle gjorde når de lekte amatører, var som å pisse i havet.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

13 flere kommentarer

Deltakere