Terroristene omringet i det sørlige Idlib

0
Den syriske hæren har frigjort strategisk viktige områder i Idlib-provinsen. Foto: Sana

Den syriske høærens framrykking mot al-Nusra-terroristene i det sørlige Idlib fortsetter med full styrke. Som vi har forutsett her tidligere er tarroristbasen i Khan Shaykhun i ferd med å bli helt omringet. 19. august 2019 tok den syriske hæren og deres Tiger-avdelinger kontroll over hovedveien M5 som forbinder byen med resten av Idlib. Dermed er terroristenes flukt- og forsyningsrute blokkert, og den tyrkiske konvoien som tok sikte på å forsyne dem med nye våpen og nytt utstyr er stoppet.

Den tyrkiske avisa Daily Sabah skriver at denne konvoien ble bombet og at den nå har stoppet «i en trygg posisjon». Det betyr at det tyrkiske forsøket på en krigslist har mislykkes.

Dette detaljkartet viser hvordan al-Nusras base nå har mistet sine forsyningslinjer. Det viser også beliggenheten av den tyrkiske observasjonsposten i Morek. Kilde: Southfront

Dette kartet fra AlMasdarNews viser det samme i et større utsnitt:

Dermed kan den syriske hæren nedkjempe terrorbasen i Khan Shaykhun og fortsette offensiven nordover langs hovedvei M5.

Det russiske flyvåpenet har også vært aktivt i kampene mot terroristene på dette frontavsnittet. Det russiske nettstedet Avia.Pro skriver at russiske Su-35 fly deltok i operasjonen gjennom å holde tyrkiske fly på avstand og tvinge dem til å forlate det syriske luftrommet.

Det er svært sannsynlig at den syriske hæren vil benytte dette momentumet til å rykke rask framover langs hovedvei M5 mot knutepunktet med hovedvei M4, som er den veien som forbinder Aleppo med havet.

Dette var situasjonen 16. august. Nå er hovedvei M5 allerede under den syriske hærens kontroll i sør og den kan frigjøre områder lenger nord.

Frigjøring av hovedveiene M4 og M5 er av meget stor strategisk betydning for Syria. De har også stor økonomisk betydning for en storby som Aleppo og for hele landet. M5 går hele veien sør til grensa mot Jordan og er den viktigste hovedveien i hele landet.

Tyrkia har forsøkt å slå en kile mellom Syria og Russland, men dette forsøket har aldri hatt muligheter til å lykkes. I en samtale med Frankrikes Emmanuel Macron i Brégançon 19. august 2019 sa Vladimir Putin at Russland vil fortsette å stå sammen med Syria i kampen mot terrorismen.

(Vi kommer tilbake til dette møtet fordi det også betydde en ny utvikling av forholdet mellom Frankrike, EU og Russland der Macron snakket om at Russland er «fullt og helt europeisk» og at han trodde på et «Europa fra Lisboa til Vladivostok».)

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.