Mot Dag AS – et solid selskap med null i profitt

0

Mot Dag AS er det selskapet som eier steigan.no. Regnskapstallene og annen firmainformasjon for 2018 ligger nå ute på Proff.no og både eiere og lesere kan ha nytte av å se på tallene. Det anbefales.

Oversikten viser at selskapet har en meget god likviditetsgrad og en meget god soliditet. Men det har en «ikke tilfredsstillende lønnsomhet», det vil si det gjør ikke profitt. Dette gir et helt riktig bilde av driften. Selskapet er veldrevet og har meget god økonomisk styring. Nå er det ikke overraskende at selskapet ikke gjør profitt, siden det aldri har vært selskapets mål. Både aksjonærer og styre har vært helt klare på at hensikten med driften er å nå ut så bredt som mulig, og så effektivt som mulig med det innholdet og de analysene steigan.no bidrar med.

Heller enn å ta ut noen kortsiktig fortjeneste ønsker aksjonærene og selskapet å bruke de pengene selskapet får i gaver fra leserne til å styrke og videreutvile nettavisa steigan.no. Nettavisa mottar ingen offentlig støtte, men er 100 prosent avhengig av bidragene fra leserne.

Regnskapet viser at inntektene i 2018 var på 719.000 kroner. Alt dette er samlet inn fra leserne og er kommet via regelmessige bidrag eller i form av enkeltgaver. Oversikten viser også at selskapet er gjeldfritt. Vi skal komme tilbake til hvordan vi ligger an i 2019, men i korthet går det an å slå fast at selskapet fortsetter den samme tendensen i år.

Når data fra 2017 viser svært negative tall, er det også som planlagt. Da brukte vi aksjekapitalen til å etablere og bygge ut nettavisa. Fra og med 2019 har det vært unødvendig å bruke av aksjekapitalen på denne måten. Det gir styret frihet til eventuelt å vedta kampanjer for videre utvikling når det måtte passe sånn.

For meg som redaktør er det naturligvis svært tilfredsstillende å se at leserne slutter opp om arbiedet på denne måten og det er hyggelig å ha etablert ei nettavis som står støtt både økonomisk og redaksjonelt.

Her er Proff.nos analyse av regnskapet til Mot Dag AS. Hvis du går inn på Proff.no kan du se alt i større detalj. For eksempel ligger alle tallene i regnskapet her.

Styreleder i Mot Dag AS er Per-Gunnar Skotåm.

I vår tid trengs medier som er uavhengige av stat og kapital, og som driver en faktabasert og kritisk journalistikk. Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.