Bruk steigan.no som kunnskapsbank

0

I databasen til steigan.no finnes det nå nesten 7.500 artikler. Alle artiklene er redigert med sikte på etterbruk. De er også belagt med kilder hele veien. Kanskje er det så mange som 100.000 lenker i hele basen.

Når vi arbeider med stoffet gjør vi vårt beste for å finne fram til troverdige og solide kilder, og gjerne også kilder en kritisk leser lettere vil stole på. Skriver vi for eksempel om Pentagons nye planer, vil du finne lenker til originale dokumenter fra Pentagon. Skriver vi om krisene i kapitalistisk økonomi vil vi ofte belegge det med offisiell statistikk eller for eksempel artikler i Financial Times eller Frankfurter Allgemeine. Skriver vi kritisk om Israel, vil det svært ofte være belagt med israelske kilder.

Vår redaksjonlle linje er å drive en kunnskapsbasert og faktabasert journalistikk. Som leser skal du kunne gå videre i stoffet på egen hånd gjennom å bruke de kildene vi har brukt og kanskje finne mer stoff, kanskje finne ting vi ikke har lagt merke til. Vi gjør også dette for at du som leser skal kunne «titte oss i kortene».

Dette gjør at du med noen få tastetrykk har tilgang til et oppslagsverk om svært mange teamer. Og det finnes søkefunksjoner som gjør at du skal kunne finne fram i den store stoffmengden. Øverst til høyre på forsida finnes det et søkefelt:

Det er markert med et lupesymbol. Klikk på det og det kommer fram et felt der du kan skrive inn en tekst. Her har vi skrevet inn gul vest for å lete etter artikler om de gule vestene i Frankrike. Vi har valgt ubestemt form for å kunne fange opp både «vest», «vestene» og «vester» i samme søk. Du ser at det allerede dukke opp bilder og overskrifter. Trykk en gang til på søk og du får opp søkeresultatet:

Nederst på sida står det i tilfellet «Side 1 av 73». Det betyr at det er funnet over 720 artikler med disse to ordene, siden det er 10 artikler på hver side i søket.

Artiklene er «tagget» med temaer, slik at du også kan finne for eksemel alle artikler som handler om Jemen. Da skriver du helt oppe i søkefeltet på nettleseren: https://steigan.no/tag/jemen/

Og da ser det slik ut:

Eller https://steigan.no/tag/vindkraft/

Da får du opp alle artiklene som er tagget med vindkraft som tema. Og siden det er Odd Handegård som har skrevet de fleste (og beste) artiklene våre om vindkraft, vil hans navn dukke opp mange ganger. Prøve å klikke på navnet hans:

Da vil du få opp et resultat som ser slik ut:

Og slik kan du fortsette. Det er mange flere muligheter som vi skal vise fram seinere, men dette er en liten introduksjon som vil gi deg flere muligheter til å bruke steigan.no på enn du kanskje visste om fra før. Vi skal seinere komme tilbake med flere tips.

Og noen temaer er for viktige til å glemme, så la oss avslutte denne leksjonen med dette søket: stoltenberg støre libya

Klikk en gang til på søk og du får opp ei liste med over 80 artikler.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelIdentitetspolitikk, rasisme – og kildene til den kommende fascismen
Neste artikkelDen neste økonomiske krisa er i gang – i Argentina og Brasil