Bruk steigan.no som kunnskapsbank

9

I databasen til steigan.no finnes det nå nesten 7.500 artikler. Alle artiklene er redigert med sikte på etterbruk. De er også belagt med kilder hele veien. Kanskje er det så mange som 100.000 lenker i hele basen.

Når vi arbeider med stoffet gjør vi vårt beste for å finne fram til troverdige og solide kilder, og gjerne også kilder en kritisk leser lettere vil stole på. Skriver vi for eksempel om Pentagons nye planer, vil du finne lenker til originale dokumenter fra Pentagon. Skriver vi om krisene i kapitalistisk økonomi vil vi ofte belegge det med offisiell statistikk eller for eksempel artikler i Financial Times eller Frankfurter Allgemeine. Skriver vi kritisk om Israel, vil det svært ofte være belagt med israelske kilder.

Vår redaksjonlle linje er å drive en kunnskapsbasert og faktabasert journalistikk. Som leser skal du kunne gå videre i stoffet på egen hånd gjennom å bruke de kildene vi har brukt og kanskje finne mer stoff, kanskje finne ting vi ikke har lagt merke til. Vi gjør også dette for at du som leser skal kunne «titte oss i kortene».

Dette gjør at du med noen få tastetrykk har tilgang til et oppslagsverk om svært mange teamer. Og det finnes søkefunksjoner som gjør at du skal kunne finne fram i den store stoffmengden. Øverst til høyre på forsida finnes det et søkefelt:

Det er markert med et lupesymbol. Klikk på det og det kommer fram et felt der du kan skrive inn en tekst. Her har vi skrevet inn gul vest for å lete etter artikler om de gule vestene i Frankrike. Vi har valgt ubestemt form for å kunne fange opp både «vest», «vestene» og «vester» i samme søk. Du ser at det allerede dukke opp bilder og overskrifter. Trykk en gang til på søk og du får opp søkeresultatet:

Nederst på sida står det i tilfellet «Side 1 av 73». Det betyr at det er funnet over 720 artikler med disse to ordene, siden det er 10 artikler på hver side i søket.

Artiklene er «tagget» med temaer, slik at du også kan finne for eksemel alle artikler som handler om Jemen. Da skriver du helt oppe i søkefeltet på nettleseren: https://steigan.no/tag/jemen/

Og da ser det slik ut:

Eller https://steigan.no/tag/vindkraft/

Da får du opp alle artiklene som er tagget med vindkraft som tema. Og siden det er Odd Handegård som har skrevet de fleste (og beste) artiklene våre om vindkraft, vil hans navn dukke opp mange ganger. Prøve å klikke på navnet hans:

Da vil du få opp et resultat som ser slik ut:

Og slik kan du fortsette. Det er mange flere muligheter som vi skal vise fram seinere, men dette er en liten introduksjon som vil gi deg flere muligheter til å bruke steigan.no på enn du kanskje visste om fra før. Vi skal seinere komme tilbake med flere tips.

Og noen temaer er for viktige til å glemme, så la oss avslutte denne leksjonen med dette søket: stoltenberg støre libya

Klikk en gang til på søk og du får opp ei liste med over 80 artikler.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Gunnar Gunnar says:

  Kunnskapsbank. Et fint ord. Aftenposten, Dagbladet, NRK, Faktisk.no, TV2, CNN, BBC, …. alle er kunnskapsbanker. Det er viktig og solid dokumentert kunnskap å finne hos alle. Men med alderen er det grenser for hvor mye tid du ønsker å bruke. Når timene går og det er vanskelig å få ut noe av verdi, må du gå ut fra at den er kommet under offentlig administrasjon eller nærmer seg konkurs. Da blir det til at du bytter bank. I Norge bruker jeg stort sett bare Steigan.no. Ingen kø ved lukene (vær sikker!), verdiene ramler over deg så fort du er kommet over dørstokken og det er fortsatt gull-standard.

  Og Steigan.no har Norges høyeste rente! Sett pensjonen din i Steigan.no!

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  En skikkelig bank har en aktiv kundemasse, som bidrar med innskudd og låneopptak. Kommentarfeltet er vesentlig i den sammeheng, og redaktøren har forstått det. Sikkert fordi han har levd et liv der hele Norge har diskutert hans person i full offentlighet, uten at det har rokket ved hans posisjon - snarere tvert i mot.

 3. Avatar for aford aford says:

  Jeg bidrar ivei, og venter på danske tilstander med negativ rente og en hyggelig utbetaling fra Mot Dag AS for å ha lånt litt her av og til!

 4. Avatar for aford aford says:

  Jeg er vel selv noe mer reservert på en del punkter når det gjelder herværende nettavis, men du får glatt en like for entusiasmen og formen. :slightly_smiling_face:

  Intet er perfekt og alt er relativt, sies det. Sammenlignet med det aller meste av potensiell konkurranse og rivalisering på norsk, og ikke minst gammelmediene, er.selvfølgelig steigan.no i toppform.

 5. Avatar for aford aford says:

  Ja, akkurat det der er jo litt trist. Hele Norge har diskutert hans person i full offentlighet, uten at det har gått av en liten bjelle hos ham på at det kanskje ikke er noen tilhengermagnet å tviholde på kommunist– og marxistmerkelappene fremdeles. Men, men. “I menneskenes hjerter forandres alldeles intet”, som Sigrid Undset skrev.

 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Poenget er at han tåler en støyt, og er godt vant med å navigere feltet mellom sak og person. Det gjør at han ikke er redd for kommentarieates diktatur, men omfavner det.

 7. Avatar for aford aford says:

  “Tåler en støyt”, ja. Vi snakker vel på godt og vondt i grunnen heldekkende teflonbelagt og pansret i minimum 20 mm valsede stålplater, ala de gamle Tirpitz-platene Oslo kommune bruker som kjørelokk på høla sine i alle veiene.

  Når det gjelder det redaksjonelle forholdet til/ synet på

  kd-logo-1-trans-276x32

  og tilliggende herligheter, har jeg hatt inntrykk mer av effektiv filtrering/ fortrenging og et valgt fokus nærmest 100% på egen skriving og kildelesing/ research, enn av omfavnelse. Slett ikke sikker på at han vanligvis vet at han har et bebodd kommentarsystem det hele tatt, utover i korte glimt når noen sender ham en fortørnet epost eller pm om at en eller annen jævel her inne absolutt MÅ svares eller kastes ut. Men en slik ignorans er i så fall også valgt, og i seg selv en ganske liberal variant i praksis. Han var for øvrig strengere og mer på vakt før. Bra utvikling.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

9 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.