Presidentkandidaten Tulsi Gabbard saksøker Google for sensur

0

Tulsi Gabbard, Den demokratiske presidentkandidaten fra Hawaii, saksøker Google for brudd på hennes rett til å ytre seg. I søksmålet hevder Gabbard at Google sensurerte presidentkampanjen hennes på lovstridig vis da de suspenderte kampanjens reklamekonto i flere timer forrige måned. Dette skriver The Hill.

Gabbards valgkampkomité, Tulsi Now Inc, sier at Googles handlinger bryter med grunnloven, samt lover i California, der søksmålet er levert.

«Med dette søksmålet vil Tulsi stoppe Google fra ytterligere innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2020», står det i søksmålet.

Google på sin side hevder at suspensjonen skyldes et automatisk system som ble trigget av store endringer i pengestrømmen knyttet til kontoen. Nettlesergiganten sier at kontoen ble aktivert igjen kort tid etterpå.

Gabbards kampanje mener at det er mistenkelig at suspenderingen kom like etter den første TV-overførte debatten mellom de demokratiske presidentkandidatene. Gabbards navn var blant de som ble mest søkt etter i kjølvannet av debatten.

Anti-krigskandidat på kant med eget parti

Tulsi Gabbard er en veteran som tjenestegjorde i Irak, men har vært en markant anti-krigsstemme. Hun anses kontroversiell blant en del demokrater og i hovedstrømsmediene på grunn av at hun avviker fra «linja» i noen store og viktige saker.

For eksempel har hun argumentert sterkt imot innblanding i Syria og forsøk på å styrte landets President Bashar al-Assad.

Hun har også erklært uttalt seg skeptisk til påstander om at Assad gasset sitt eget folk, noe hun ble irettesatt for av Howard Dean, styreformann i den demokratiske nasjonale komité, og Neera Tanden, en nær rådgiver til Hillary Clinton.

Nylig har hun også markert seg ved å være kritisk til påstandene om at Putin or Trump samarbeidet for å stjele presidentvalget i 2016 fra Hillary Clinton, samt til det Russland-fiendtlige klimaet som har vokst fram, ikke minst på demokratisk side, de seneste årene.

Gabbard søker en erstatning på 50 millioner dollar.

Forrige artikkelStorbank i USA tror dollaren kan miste sin rolle som reservevaluta
Neste artikkelIntervju med Aaron Maté om Mueller-høringen