Presidentkandidaten Tulsi Gabbard saksøker Google for sensur

0

Tulsi Gabbard, Den demokratiske presidentkandidaten fra Hawaii, saksøker Google for brudd på hennes rett til å ytre seg. I søksmålet hevder Gabbard at Google sensurerte presidentkampanjen hennes på lovstridig vis da de suspenderte kampanjens reklamekonto i flere timer forrige måned. Dette skriver The Hill.

Gabbards valgkampkomité, Tulsi Now Inc, sier at Googles handlinger bryter med grunnloven, samt lover i California, der søksmålet er levert.

«Med dette søksmålet vil Tulsi stoppe Google fra ytterligere innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2020», står det i søksmålet.

Google på sin side hevder at suspensjonen skyldes et automatisk system som ble trigget av store endringer i pengestrømmen knyttet til kontoen. Nettlesergiganten sier at kontoen ble aktivert igjen kort tid etterpå.

Gabbards kampanje mener at det er mistenkelig at suspenderingen kom like etter den første TV-overførte debatten mellom de demokratiske presidentkandidatene. Gabbards navn var blant de som ble mest søkt etter i kjølvannet av debatten.

Anti-krigskandidat på kant med eget parti

Tulsi Gabbard er en veteran som tjenestegjorde i Irak, men har vært en markant anti-krigsstemme. Hun anses kontroversiell blant en del demokrater og i hovedstrømsmediene på grunn av at hun avviker fra «linja» i noen store og viktige saker.

For eksempel har hun argumentert sterkt imot innblanding i Syria og forsøk på å styrte landets President Bashar al-Assad.

Hun har også erklært uttalt seg skeptisk til påstander om at Assad gasset sitt eget folk, noe hun ble irettesatt for av Howard Dean, styreformann i den demokratiske nasjonale komité, og Neera Tanden, en nær rådgiver til Hillary Clinton.

Nylig har hun også markert seg ved å være kritisk til påstandene om at Putin or Trump samarbeidet for å stjele presidentvalget i 2016 fra Hillary Clinton, samt til det Russland-fiendtlige klimaet som har vokst fram, ikke minst på demokratisk side, de seneste årene.

Gabbard søker en erstatning på 50 millioner dollar.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.