Presidentkandidaten Tulsi Gabbard saksøker Google for sensur

8

Tulsi Gabbard, Den demokratiske presidentkandidaten fra Hawaii, saksøker Google for brudd på hennes rett til å ytre seg. I søksmålet hevder Gabbard at Google sensurerte presidentkampanjen hennes på lovstridig vis da de suspenderte kampanjens reklamekonto i flere timer forrige måned. Dette skriver The Hill.

Gabbards valgkampkomité, Tulsi Now Inc, sier at Googles handlinger bryter med grunnloven, samt lover i California, der søksmålet er levert.

«Med dette søksmålet vil Tulsi stoppe Google fra ytterligere innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2020», står det i søksmålet.

Google på sin side hevder at suspensjonen skyldes et automatisk system som ble trigget av store endringer i pengestrømmen knyttet til kontoen. Nettlesergiganten sier at kontoen ble aktivert igjen kort tid etterpå.

Gabbards kampanje mener at det er mistenkelig at suspenderingen kom like etter den første TV-overførte debatten mellom de demokratiske presidentkandidatene. Gabbards navn var blant de som ble mest søkt etter i kjølvannet av debatten.

Anti-krigskandidat på kant med eget parti

Tulsi Gabbard er en veteran som tjenestegjorde i Irak, men har vært en markant anti-krigsstemme. Hun anses kontroversiell blant en del demokrater og i hovedstrømsmediene på grunn av at hun avviker fra «linja» i noen store og viktige saker.

For eksempel har hun argumentert sterkt imot innblanding i Syria og forsøk på å styrte landets President Bashar al-Assad.

Hun har også erklært uttalt seg skeptisk til påstander om at Assad gasset sitt eget folk, noe hun ble irettesatt for av Howard Dean, styreformann i den demokratiske nasjonale komité, og Neera Tanden, en nær rådgiver til Hillary Clinton.

Nylig har hun også markert seg ved å være kritisk til påstandene om at Putin or Trump samarbeidet for å stjele presidentvalget i 2016 fra Hillary Clinton, samt til det Russland-fiendtlige klimaet som har vokst fram, ikke minst på demokratisk side, de seneste årene.

Gabbard søker en erstatning på 50 millioner dollar.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Hvis en ser på kartet, skulle det vel ikke være tvil om hva som er den egentlige grunnen til krigen mot Syria, Syria har en grense på 76 km mot Israel. Israel har ambisjoner om et Stor-israel, og vil svekke og stykke opp nabolandene. De vil at USA skal føre krigen for dem, til utgift for det amerikanske statsbudsjettet, og til inntekt for den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien.

  "Nothing better illustrates the bankruptcy of the Obama administration’s foreign policy than funding groups that turn on the U.S. again and again, a neo-con fueled cycle of profits for war makers and destruction of ever-shifting “enemies.”

  What a coincidence for war-profiteering neo-cons and the war industry, which has seen its stock rise since last week’s congressional vote to fund the rapid expansion of war. We have met the enemy and he isn’t only ISIS, he is us". Kilde Huffington Post.

  Når USAs krigsvåpen-industri får høyere aksjepriser på grunn av krigen, er det opplagt at her er årsaken til alle USAs kriger, enorm profitt til de private eierne. Det er deres vestlige MSMs oppgave å selge krigene som frigjøringskriger for å rettferdiggjøre dem.

  Assad må fremstilles som diktator, og “opprørerne” er frihetskjempere. I virkeligheten følger de en velbrukt CIA oppskrift for å få styrtet en lovlig regjering til fordel for en USA vennlig, så amerikanske multinasjonale selskaper kan kjøpe landressursene og ta over.

  Tulsi Gabbard skal være motstander av krig, og kan dermed være en opponent for det militær-industrielle komplekset. Modig, når vi så hva som skjedde med den forrige presidenten som var det, JFK. Vi får ønske den minst usympatiske av presidentkandidatene lykke til med de positive delene av hennes program, som også omfatter gratis utdanning og helsevesen for alle.

 2. Du har rett. Jeg fikk med meg at hun sterkt kritiserte Israel for Gaza massakren forrige år, så jeg regnet ikke med at hun stemte for anti-BDS. Det er enda mer:
  “Then, of course, there is the money trail. In the two-year period spanning November 2014 to November 2016,
  Gabbard received $21,975 from pro-Israel groups, and in 2015 spoke at a conference for Christians United for Israel - a far-right organisation that strongly opposes Palestinian statehood and supports the existence and expansion of Israeli settlements in the occupied West Bank”. Kilde: Alarby.co.uk.

 3. Det er vel et sørgelig faktum, at ingen har sjanse til å bli valgt til noe som helst, uten å sleike zionistene opp etter ryggen. Men jeg synes ikke retorikken hennes var dempet. Det var nesten som å høre Pompeo på CUFI.

 4. I sporten slikking har jeg større sans for Tulsi Gabbards slikk enn slikkingen til Jens Stoltenberg - han sleiker.

 5. Det sier seg selv. Ikke spiller det noen rolle heller, siden Stoltenberg har blitt rykket opp i de utvalgtes sfære, og Tulsi Gabbard ikke har noen sjanse til å bli president.

 6. Det avholdes tross alt valg over there. At valgdeltagelsen burde vært åpent for nesten hver innbygger på denne rabiate planeten - ville muligens hjulpet.
  Uansett, noen er mer skikket enn andre - Tulsi er et viktig lys i mørket.

 7. Jeg trodde det om Obama ,i 2008, fram til Bilderberg-møtet.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere