Øygruppe fra ti til tusen ganger mer radioaktiv enn Tsjernobyl

4
Fra stombombesprengninga i Bikini-atollen. Wikipedia Commons.

Hvis du trodde at Tsjernobyl er det mest radioaktive stedet på jorda, så tok du feil. I øygruppa Marshalløyene i Stillehavet finnes det områder som er mellom 10 og 1000 ganger mer radioaktive. NRK skriver:

Over 60 år etter at USA testet ut atombomber på Marshall-øyene i Stillehavet, er radioaktiviteten høyere enn både i Tsjernobyl og Fukushima.

Fra 1946 til 1958 gjennomførte USA 67 prøvesprengninger av kjernefysiske våpen på flere av Marshall-øyene, en isolert øygruppe i Stillehavet, skriver CNN.

Denne uken la en gruppe forskere fra Columbia-universitetet frem målinger som viser at den radioaktive strålingen fortsatt er svært høy på noen av øyene.

Forskerne har undersøkt jordprøver tatt på 11 øyer i den nordlige delen av Marshall-øyene.

Enkelte steder er strålingen fra 10 til 1000 ganger høyere enn ved de ødelagte atomkraftverkene i Tsjernobyl og Fukushima.

Bikini islanders still deal with fallout of US nuclear tests, more than 70 years later

De fleste av prøvesprengningene ble foretatt på Bikini– og Enewetak-atollene. Bikini-atollen har vært ubebodd siden USA tvangsflyttet innbyggerne i forbindelse med prøvesprengningene. Den spanske oppdagelsesreisende Alvaro de Saavedra var den første europeeren til å besøke Enewetak. Han kalte den Los Jardines, hagene. Det var ikke så mye spor av det etter at USA hadde sprengt sine 30 megatonnsbomber i atollen. Det er bygd en betongkonstruksjon over det verste området for om mulig å hindre radioaktiviteten i å lekke ut. Innbyggerne på Bikini ble evakuert da USA skulle sprenge sine atombomber. De flyttet frivillig til Rongerik, fordi de trodde de raskt kunne vende hjem. Men det kunne de ikke, og der holdt på å sulte ihjel på grunn av matmangel.

The Crazy Story of the 1946 Bikini Atoll Nuclear Tests

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Det har vestlig MSM stort sett ikke nevnt i alle disse årene, men Tsjerrnobyl ulykken har blitt holdt “varm” i media hele tiden. Dette for at trykket mot Russland skal holdes maksimalt med dårlig presse, og at russisk ledelse og teknologi skal presenteres som annenrangs i Vesten.

    Det amerikanerne gjorde på Bikini var ingen ulykke, men 67 gjentatte atomsprengninger som hver for seg ødela Bikini øygruppen i all overskuelig fremtid. Befolkningen har på ingen blitt kompensert for ødeleggelsen av deres hjemsted, helse og livsstil. Øygruppen og deres folk ble helt bevisst ofret for at USAs atomvåpen skulle perfeksjoneres som masseødeleggelsesvåpen.

    Denne store forbrytelsen har gått i glemmeboken for de fleste, og mange yngre vet ikke om det, fordi vestlig MSM, eiet av de samme som eier USAs private krigsvåpen-industri og dermed atomvåpenindustrien, har underrapportert om dette.

  2. Avatar for Johnny Johnny says:

    Jellyfish babies, named for their physical likeness to jellyfish, are human babies born with no eyes, head, or bones in their bodies and have translucent skin. They are one of a myriad of after effects stemming from US hydrogen bomb testing in the Marshall Islands .

  3. Hva med radioaktiviteten på Novaja Semlja, hvor Sovjet sprengte verdens kraftigste atombombe til nå - Tsar-bomben på 500 megatonn?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere