Epstein-skandalen: «Det kommer til å bli rystende»

35
Retten nektet Epstein å slippe ut mot kausjon. Nå er han død på cella. Skjermdump fra CBSN

Mektige folk i USA skjelver og snakker med sine advokater og PR-rådgivere. De frykter neste runde av skandalen med den pedofilidømte Jeffrey Epstein. Magasinet Vanity Fair skriver:

“It’s Going to Be Staggering, the Amount of Names”: As the Jeffrey Epstein Case Grows More Grotesque, Manhattan and DC Brace for Impact

Magasinet skriver om en bølge av panikk som sprer seg gjennom Manhattan, Washington og Palm Beach mens Epsteins tidligere nære venner og bekjente forbereder deg på å skape så stor avstand mellom seg og sin gamle kompis som mulig.

Domstolen U.S. Court of Appeals for the Second Circuit vil med det første publisere nesten 2000 sider med dokumenter som angivelig vil vise seksuelt misbruk (av mindreårige?) der de ansvarlige skal være “numerous prominent American politicians, powerful business executives, foreign presidents, a well-known prime minister, and other world leaders,” ifølge de tre dommerne i dommerpanelet.

Tiltalepunkter mot Epstein. Skjermdump fra CBS News

Epstein sa at han «samlet på folk», og det er ingen overdrivelse. Davos-gjengen og andre prominente personer besøkte den dyre byvillaen hans, ranchen hans i New Mexico og hans private øy i øygruppa Jomfruøyene. Mange fløy også med hans private Boeing 737, kalt «Lolita Express». Og Epstein skal ha gjort seg flid med å samle på foto og video av mektige folk i avslørende situasjoner.

Samtidig er det fortsatt et mysterium hvor hans formue på 500 millioner dollar kom fra. En teori er at han presset rikingene for penger på en fiks måte. De skal ha blitt invitert til å investere noen millioner i hans fond mot at han skulle unnlate å publisere noe om dem. Fordelen ved dette er at det er helt legalt, og det er til og med rentebærende.

Wall Street Journal skriver at Epstein-skandalen også skjerper konflikten mellom to av USAs mest kjente stjerneadvokater, Alan Dershowitz and David Boies.

I Storbritannia venter kongehuset og skandalepressa i spenning på hva Epstein-dokumentene eventuelt vil avsløre om prins Andrew.

Her er en samling artikler fra New York Times om Epstein-skandalen.

For oss andre er det i grunnen bare å sette oss godt til rette og ta fram peanøttene.

Uansett hvor mye de profesjonelle brannslukkerne kommer til å klare å avlede, hemmeligholde og tilsløre, er det allerede klart at vi gjennom Epstein-skandalen har fått et blikk inn i en dekadent overklasse som ikke står tilbake for det keiserlige hoffet i Roma under imperiets siste dager. Dette er en klasse som mener de eier verden og kan tillate seg hva som helst og at uansett hva de måtte ha foretatt seg vil milliardformuer, stjerneadvokater og servile pressefolk sikre dem immunitet. Vi får se: Mange slipper sikkert unna, men dette er allerede stort.

Imperier har en tendens til å bli veldig dekadente når det nærmer seg slutten.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Jeg tror ikke Romerriket ble ødelagt av dekadensen. Romerriket ble forsøkt angrepet kulturelt med en totalitær jødisk ide. Kristendommen førte til en radikal samfunnsendring på mange områder. Da de stengte Colosseum så var det egentlig over? Som Stalin skal ha ytret «ideer er farligere en våpen» ?

 2. Og eg lyt nok arrestere deg på den der. Det romerske imperiet gjekk ned på grunn av mange årsaker, men ikkje spesifikt på grunn av kristendomen som “totalitær jødisk ide” (ettersom kristendomen i røynda skapte grobotn for sosiale rørsler i underklassa). Imperiet var i nedgang alt på 200-talet, lenge før kristendomen vart akseptert. Her er kombinasjonen av intern uro, administrativ dugløyse og folkevandring nok meir avgjerande enn innføringa av kristendomen per se. Den største og mest øydeleggjande faktoren var hunarane, og dei var langt frå kristne.

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  Å, Gud hjelpe meg…

 4. Den som bed til Gud om å hjelpe seg mot auka interesse for kristendomen har eit interessant syn på religion.

 5. Avatar for Johnny Johnny says:

  Ja, her ser man hvordan den rike globale eliten vår voldtar småjenter på jetfly, i store luksuriøse herskapsboliger, og her er alle kategorier av storkapitalen representert; rike forretningsfolk, politikere, presidenter og kongelige. Og alt svineriet dette må den stakkars arbeiderklassen betale for, mens vi stolt synger nasjonalsangen og vinker til kongen!

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det var de “rasistiske” trollene på internet som bare “hater” som fikk saken opp, og det samme gjelder opioid-svindelen som dreper arbeiderklassen som fluer.

  Spørsmålet kan derfor godt snus, så jeg kan spørre når dere har tenkt til å droppe fugleskremslene og begynne å hjelpe til?

  Personer med makt til å gjøre rett, må ha et folkelig krav å vise til, om saken er av en slik art at det kan tolkes som jødehat eller rasisme å gripe tak i den.

  Groomingskadalene i England, hvor pakistanske menn laget sexslaver av jenter fra underklassen, er nok det drøyeste eksempelet, og også her måtte det skapes et opprør før noen med makt kunne si at dette må stoppes, da det lager jødehat/rasisme om det får fortsette.

  En av de første kommentarene mine på Steigan (4-5 år siden?), gikk på nettopp groomingskandalen i England, som sosialister da mente var en rasistisk konspirasjonsteori. Ikke før vi hadde fått amerikanerne til å snakke om det, turte engelske byråkrater gripe tak i problemet.

  NB Rotherham er bare en av mange skandaler, og London har ikke hatt noen grooming-skandale ennå, og da må man lure på hvorfor?

 7. "The Roman Warm Period , or Roman Climatic Optimum , is a proposed period of unusually warm weather in Europe and the North Atlantic that ran from approximately 250 BC to AD 400.[[1]]

  "North Africa was one of the heartlands of the Roman Empire. It produced most of the grain that fed Rome, the olive oil that burned in lamps from Sicily to Spain, the pottery that sat on every dinner table from Britain to Greece, and the tax revenue that kept the Roman government flush.
  When the Vandals, a group of barbarians who had burned and looted their way from the Rhine to Iberia, took North Africa by force, it was the final nail in the coffin of the western half of the Roman Empire.

  The Western Empire could get by without Britain, which cost more to defend than it had ever generated in revenue, and it could even get by without parts of modern-day France. It couldn’t do without African grain to feed the populace of Rome or African taxes to pay the army.
  Sure, they tottered along for a few more decades, but when the Vandals set themselves up to live off the fat of Africa, that was more or less the end.

  I’m Patrick Wyman, and I just finished my PhD on the end of the Roman Empire. It seems pretty silly to me that professional historians don’t actually talk to the general public—why would you spend decades working on something if you don’t want to tell people about it?—so that’s why I’m doing this podcast on the fall of Rome."

  Vanskelig å forestille seg i dag at Nord-Afrika var Roms kornkammer og andre landbruksprodukter. Klimaendringer og mindre landbruk, kanskje overutnyttet romerne jordbrukspotensialet, hogg ned for mange trær slik at jordmonnet forsvant osv.? Sikkert ikke første og siste gang mennesker ødelegger livsgrunnlaget for seg selv kombinert med klimaendringer.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

27 flere kommentarer

Deltakere