Epstein-skandalen: «Det kommer til å bli rystende»

0
Retten nektet Epstein å slippe ut mot kausjon. Nå er han død på cella. Skjermdump fra CBSN

Mektige folk i USA skjelver og snakker med sine advokater og PR-rådgivere. De frykter neste runde av skandalen med den pedofilidømte Jeffrey Epstein. Magasinet Vanity Fair skriver:

“It’s Going to Be Staggering, the Amount of Names”: As the Jeffrey Epstein Case Grows More Grotesque, Manhattan and DC Brace for Impact

Magasinet skriver om en bølge av panikk som sprer seg gjennom Manhattan, Washington og Palm Beach mens Epsteins tidligere nære venner og bekjente forbereder deg på å skape så stor avstand mellom seg og sin gamle kompis som mulig.

Domstolen U.S. Court of Appeals for the Second Circuit vil med det første publisere nesten 2000 sider med dokumenter som angivelig vil vise seksuelt misbruk (av mindreårige?) der de ansvarlige skal være “numerous prominent American politicians, powerful business executives, foreign presidents, a well-known prime minister, and other world leaders,” ifølge de tre dommerne i dommerpanelet.

Tiltalepunkter mot Epstein. Skjermdump fra CBS News

Epstein sa at han «samlet på folk», og det er ingen overdrivelse. Davos-gjengen og andre prominente personer besøkte den dyre byvillaen hans, ranchen hans i New Mexico og hans private øy i øygruppa Jomfruøyene. Mange fløy også med hans private Boeing 737, kalt «Lolita Express». Og Epstein skal ha gjort seg flid med å samle på foto og video av mektige folk i avslørende situasjoner.

Samtidig er det fortsatt et mysterium hvor hans formue på 500 millioner dollar kom fra. En teori er at han presset rikingene for penger på en fiks måte. De skal ha blitt invitert til å investere noen millioner i hans fond mot at han skulle unnlate å publisere noe om dem. Fordelen ved dette er at det er helt legalt, og det er til og med rentebærende.

Wall Street Journal skriver at Epstein-skandalen også skjerper konflikten mellom to av USAs mest kjente stjerneadvokater, Alan Dershowitz and David Boies.

I Storbritannia venter kongehuset og skandalepressa i spenning på hva Epstein-dokumentene eventuelt vil avsløre om prins Andrew.

Her er en samling artikler fra New York Times om Epstein-skandalen.

For oss andre er det i grunnen bare å sette oss godt til rette og ta fram peanøttene.

Uansett hvor mye de profesjonelle brannslukkerne kommer til å klare å avlede, hemmeligholde og tilsløre, er det allerede klart at vi gjennom Epstein-skandalen har fått et blikk inn i en dekadent overklasse som ikke står tilbake for det keiserlige hoffet i Roma under imperiets siste dager. Dette er en klasse som mener de eier verden og kan tillate seg hva som helst og at uansett hva de måtte ha foretatt seg vil milliardformuer, stjerneadvokater og servile pressefolk sikre dem immunitet. Vi får se: Mange slipper sikkert unna, men dette er allerede stort.

Imperier har en tendens til å bli veldig dekadente når det nærmer seg slutten.
Forrige artikkelJan Oberg: Sterke fotografier og tekster fra Syria
Neste artikkelØygruppe fra ti til tusen ganger mer radioaktiv enn Tsjernobyl