Israelske soldater jubler over å ha sprengt et palestinsk hus

21
En palestinsk bygning blir sprengt av IDF. Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Den israelske avisa Times of Israel har publisert en video som viser soldater fra Israel Defense Forces (IDF) som sprenger et palestinsk hus for deretter å gratulere hverandre og juble over udåden. Avisa skriver:

Et videoklipp som viser en israelsk hæroffiser og en grensepolitimann som feiret etter å ha sprengt en palestinsk bygning Klippet ble mye delt på arabiske sosiale medier tirsdag, noe som fikk IDF til å komme med en mild irettesettelse av tjenestemennenes oppførsel.

Israel har kommet under ild fra palestinerne og det internasjonale samfunnet etter riving av 12 bolighus i et område kjent som Wadi al-Hummus, som er en del av det sørlige Jerusalem-området i Sur Baher. Området faller rett utenfor Jerusalems kommunegrenser og er en del av det palestinske myndighetsstyrte området på Vestbredden.

I videoen blir IDF-offiseren, som er maskert, og grensepolitibetjenten sett mens de teller ned til null før de trykker på en knapp for å fjernstyre sprengning av en stor bygning i bakgrunnen. En serie detoneringer skaker hele bygningen, som deretter kollapser.

De to offiserene omfavner og håndhilser mens de poserer sammen for et fotografi med ruinene i bakgrunnen.

Både FN, EU og en rekke nasjoner, inkludert Frankrike, Jordan og Qatar har fordømte Israels sprengning av palestinske bygninger, skriver Times of Israel.

Denne videoen er naturligvis svært avslørende for Israel og de holdningene som finnes der. Og det er tydeligvis om å gjøre for noen at dette ikke blir kjent. Vår medarbeider Kari Angelique Jaquesson ble blokkert i sju dager fra Facebook for angivelig «hatprat» etter å ha delt denne videoen.

Det er utvilsomt noe merkelig dersom det regnes som «hatprat» å vise fram israelske soldaters egne videoer om hvordan de jubler etter en handling som dette. Er Facebook virkelig så opptatt av å skjerme Israel mot kritikk og dokumentasjon?

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. AnneBrit says:

  Fordi det er idiotisk, er grunn god nok for meg. De som gjør dette er ikke mer semitter enn den gjennomsnittlige europeer. Og dersom du er i mot folk bare på grunn av deres genetiske opphav går du glipp av det meste.

 2. runeulv says:

  Det er ikke gentikk som gjør at jeg har fordommer mot jøder, det fordi jøder lærer barna sine at jøder er bra og goyer monstre, og da jubler de når monstrenes hus blir ødelagt.

 3. Apropos å juble over udåder, 9/11 feires også i Israel under Purim Høytiden, her er to barn som fikk prisen for beste kostyme, de er kledd som skyskraperne med treff av flyene. Høres utrolig ut, men Ynet, en populær website i Israel, har også historien på hebraisk. Også JTA, Jewish Telegraphic Agency kommenterer saken, riktignok kritisk.

  Dette kommer nok sannsynligvis aldri til å bli kommentert i vestlig MSM. Skal en vite hva som foregår, må en lese Israelske medier også.

 4. runeulv says:

  Og fordi du og de andre sier dette hver gang jøder gjør noe forferdelig med goyer, så kan de bare fortsette som før.

  Det er i hovedsak disse jødene som lager jødehatet i Vesten, da folk er lei ett sett regler for jøder og Israel, og en annen for goyene.

 5. Ja, de er overalt, men de skal aldri ta fra meg evnen til å skille mennesket fra ånden som driver dem.
  Jeg har selv forandret innstilling totalt, det kan de også gjøre, hvis de får sannheten.

 6. Trump er skapt av dem, så det var dødfødt i utgangspunktet. Du mener sannsynligvis Tea-Party bevegelsen, som er basen Trump posisjonerte seg på.

 7. runeulv says:

  Jeg tror ikke det. Det var trollene som gjorde at Trump ble republikansk kanditat, og så tok jødene sakte over ved å sparke ut alle som var bare litt kritisk til jødisk makt.

  Bannon ut, Flynn ut, McMaster ut, og det samme skjedde med en haug av andre om du ser etter.

 8. Trump ble opplært av Roy Cohn. Han fikk jødenes “livets tree”-pris i 1983.

  Tittelen på filmen, henspiller på hva Trump bruker å si når han møter trøbbel.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

13 flere kommentarer

Deltakere