Israelske soldater jubler over å ha sprengt et palestinsk hus

0
En palestinsk bygning blir sprengt av IDF. Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Den israelske avisa Times of Israel har publisert en video som viser soldater fra Israel Defense Forces (IDF) som sprenger et palestinsk hus for deretter å gratulere hverandre og juble over udåden. Avisa skriver:

Et videoklipp som viser en israelsk hæroffiser og en grensepolitimann som feiret etter å ha sprengt en palestinsk bygning Klippet ble mye delt på arabiske sosiale medier tirsdag, noe som fikk IDF til å komme med en mild irettesettelse av tjenestemennenes oppførsel.

Israel har kommet under ild fra palestinerne og det internasjonale samfunnet etter riving av 12 bolighus i et område kjent som Wadi al-Hummus, som er en del av det sørlige Jerusalem-området i Sur Baher. Området faller rett utenfor Jerusalems kommunegrenser og er en del av det palestinske myndighetsstyrte området på Vestbredden.

I videoen blir IDF-offiseren, som er maskert, og grensepolitibetjenten sett mens de teller ned til null før de trykker på en knapp for å fjernstyre sprengning av en stor bygning i bakgrunnen. En serie detoneringer skaker hele bygningen, som deretter kollapser.

De to offiserene omfavner og håndhilser mens de poserer sammen for et fotografi med ruinene i bakgrunnen.

Både FN, EU og en rekke nasjoner, inkludert Frankrike, Jordan og Qatar har fordømte Israels sprengning av palestinske bygninger, skriver Times of Israel.

Denne videoen er naturligvis svært avslørende for Israel og de holdningene som finnes der. Og det er tydeligvis om å gjøre for noen at dette ikke blir kjent. Vår medarbeider Kari Angelique Jaquesson ble blokkert i sju dager fra Facebook for angivelig «hatprat» etter å ha delt denne videoen.

Det er utvilsomt noe merkelig dersom det regnes som «hatprat» å vise fram israelske soldaters egne videoer om hvordan de jubler etter en handling som dette. Er Facebook virkelig så opptatt av å skjerme Israel mot kritikk og dokumentasjon?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.