Israelske soldater jubler over å ha sprengt et palestinsk hus

21
En palestinsk bygning blir sprengt av IDF. Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Den israelske avisa Times of Israel har publisert en video som viser soldater fra Israel Defense Forces (IDF) som sprenger et palestinsk hus for deretter å gratulere hverandre og juble over udåden. Avisa skriver:

Et videoklipp som viser en israelsk hæroffiser og en grensepolitimann som feiret etter å ha sprengt en palestinsk bygning Klippet ble mye delt på arabiske sosiale medier tirsdag, noe som fikk IDF til å komme med en mild irettesettelse av tjenestemennenes oppførsel.

Israel har kommet under ild fra palestinerne og det internasjonale samfunnet etter riving av 12 bolighus i et område kjent som Wadi al-Hummus, som er en del av det sørlige Jerusalem-området i Sur Baher. Området faller rett utenfor Jerusalems kommunegrenser og er en del av det palestinske myndighetsstyrte området på Vestbredden.

I videoen blir IDF-offiseren, som er maskert, og grensepolitibetjenten sett mens de teller ned til null før de trykker på en knapp for å fjernstyre sprengning av en stor bygning i bakgrunnen. En serie detoneringer skaker hele bygningen, som deretter kollapser.

De to offiserene omfavner og håndhilser mens de poserer sammen for et fotografi med ruinene i bakgrunnen.

Både FN, EU og en rekke nasjoner, inkludert Frankrike, Jordan og Qatar har fordømte Israels sprengning av palestinske bygninger, skriver Times of Israel.

Denne videoen er naturligvis svært avslørende for Israel og de holdningene som finnes der. Og det er tydeligvis om å gjøre for noen at dette ikke blir kjent. Vår medarbeider Kari Angelique Jaquesson ble blokkert i sju dager fra Facebook for angivelig «hatprat» etter å ha delt denne videoen.

Det er utvilsomt noe merkelig dersom det regnes som «hatprat» å vise fram israelske soldaters egne videoer om hvordan de jubler etter en handling som dette. Er Facebook virkelig så opptatt av å skjerme Israel mot kritikk og dokumentasjon?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  De jublet i JP’s sitt kommentarfelt også. Forbannelsen henger fortsatt tungt over jødene. Ormeyngel, som Jesus kalte dem.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Kan noen fortelle meg hvorfor det er feil å være anti-semitt igjen?

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Fordi det er idiotisk, er grunn god nok for meg. De som gjør dette er ikke mer semitter enn den gjennomsnittlige europeer. Og dersom du er i mot folk bare på grunn av deres genetiske opphav går du glipp av det meste.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er ikke gentikk som gjør at jeg har fordommer mot jøder, det fordi jøder lærer barna sine at jøder er bra og goyer monstre, og da jubler de når monstrenes hus blir ødelagt.

 5. Apropos å juble over udåder, 9/11 feires også i Israel under Purim Høytiden, her er to barn som fikk prisen for beste kostyme, de er kledd som skyskraperne med treff av flyene. Høres utrolig ut, men Ynet, en populær website i Israel, har også historien på hebraisk. Også JTA, Jewish Telegraphic Agency kommenterer saken, riktignok kritisk.

  Dette kommer nok sannsynligvis aldri til å bli kommentert i vestlig MSM. Skal en vite hva som foregår, må en lese Israelske medier også.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Og fordi du og de andre sier dette hver gang jøder gjør noe forferdelig med goyer, så kan de bare fortsette som før.

  Det er i hovedsak disse jødene som lager jødehatet i Vesten, da folk er lei ett sett regler for jøder og Israel, og en annen for goyene.

  norwegian%20jews

 7. Ja, de er overalt, men de skal aldri ta fra meg evnen til å skille mennesket fra ånden som driver dem.
  Jeg har selv forandret innstilling totalt, det kan de også gjøre, hvis de får sannheten.

 8. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det tror jeg også. Den vrangforestillingen jøder lever under om at jøder er offeret og goyene overgriper, er avhengig av sensur for at jøder skal kjøpe det.

  Jøden forteller alltid hva som har skjedd, men aldri hvorfor, er et russisk ordtak som beskriver jødisk oppførlsel, og hvis du ser etter i jødedommen, så vil du finne forbud og regler som forklarer hvorfor.

  Detter er fra Chabad, men du kan søke på “sticks and stones” og judaism, og finne likt fra alle typer, fra reform jødedom til de ultraortodokse, da jødedom er avhengig av ytringsforbud for å fungere.

  https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/1763/jewish/Words-and-Stones.htm

  Words are like arrows, says the Psalmist, and like smoldering coals. Like arrows, explains the Midrash, for a man stands in one place and his words wreak havoc on another’s life many miles away. And like a coal whose outer surface has been extinguished but whose interior remains aflame, so too do malevolent words continue to work their damage long after their external effect has evaporated.

  Words kill in many ways. Sometimes they set in motion a chain of events that turn them into a self-fulfilling prophecy; sometimes they are deflected off the object of their venom, to strike some innocent bystander; and sometimes they return like a boomerang to pursue their originator. By whatever route they travel, hateful words inevitably lead to hateful actions, possibly years or even generations after they are uttered. Human nature is such that thoughts strive to find expression in spoken words, and spoken words seek realization in deeds—often by circuitous paths that the original utterer of those words neither desired nor anticipated.

  But the power of the word runs deeper than its potential to translate into action. Even if this potential is never realized, even if the spoken words never materialize in the “world of action,” they still exist in the higher, more spiritual “world of speech.” For man is not only a body, but also a soul; he is not only a physical being, but also a spiritual creature. On the physical plane, spoken words may be significant only as potential actions; in the soul’s reality, they are actual.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

13 flere kommentarer

Deltakere