Hundretusener i massedemonstrasjon på Puerto Rico

1
Fra den historiske massedemonstrasjonen i San Juan, Puerto Rico 22. juli 2019. Skjermdump.

Hundretusener av puertoricanere marsjerte i gatene i San Juan 22. juli 2019 for å kreve guvernør Ricardo Rossellós avgang. Demonstrasjonen kalles «Folkets marsj» og sies å være den største i nyere puertoricansk historie.

Protestene er kommet etter at Puerto Rico’s Center for Investigative Journalism publiserte en stor samling hemmelige dokumenter som er svært avslørende for guvernørens regime og for holdningene i hans indre sirkel.

Avisa Al Día skriver at demonstrasjonen er historisk. Rosselló har trukket seg som partileder for det regjerende partiet og han sier at han ikke vil stille opp for en ny periode som guvernør. Men han nekter å trekke seg nå. Dermed vil antakelig masseprotestene fortsette.

Puerto Rico er ei øy i Karibia med om lag fire millioner innbyggere. Den er formelt et sjølstyrt territorium som tilhører USA. De facto er den en koloni under USA. USA tok øya som krigsbytte fra Spania etter å ha seiret i den spansk-amerikanske krigen i 1898.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

    Dette kan vi takke Maria (orkanen) for.
    Det tok dem et år å reparere strømnettet etter uværet. Uoffisielle tall sier at minst 1300 mennesker døde som direkte resultat av det. Allerede før orkanen ble det påpekt fra ulike hold hvordan Puerto Ricos infrastruktur er brygd etter samme lest, som på det amerikanske fastlandet. Altså kjøre mest mulig privatbil.
    Cuba ble rammet av det samme uværet, men de hadde utpassert motorsager og gravemaskiner over hele øya, så folk hadde utstyr til å hjelpe seg selv.
    Noen burde ha tatt seg en tur for å sammenlikne. Jeg er villig til å bidra med pengestøtte - med forbehold om godjkjenning fra NAV.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere