Israelske bomber drepte 16 mennesker i Syria inkludert et spedbarn

5
Kartet viser hvor de israelske rakettene rammet mål i Syria. Kilde: al-Masdar News.

Israelske bombefly angrep mål i Syria 1. juli 2019 og drepte 16 mennesker. Et av dem var et spedbarn, ifølge den israelske avisa Haaretz. 21 mennesker ble såret. Et annet spedbarn var blant de sårede. Ei lita jente som bare er en måned gammel fikk brannskader i ansiktet og på kroppen.

Bombeflyene avfyrte sin dødelige last fra luftrommet over Libanon. Den israelske marinen skal også ha deltatt i angrepet. Israel hevder at deres mål med angrepet var baser for Hezbollah, men det er ikke til å komme fra at Israel ser det som sin suverene rett å bryte FN-pakten og gå til angrep på et naboland. Man kunne jo prøve å forestille seg reaksjonene og situasjonen dersom Syria eller Iran hadde gjennomført liknende angrep på mål i Israel.

Israel tar seg også retten til å krenke Libanons luftrom uten at for eksempel FN reagerer. Og Libanon har ikke midlene til å hindre Israel i å gjøre dette.

Syria forsvarer seg mot de israelske angrepene, men har unnlatt å angripe de israelske flyene som skyter missiler mot landet fordi man vet at svaret fra Israel vil være enda mer massiv bombing, skriver al-Masdar News.

Her er bilder fra angrepet:

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Israhell har carte blanche til død og jævelskap. Og nåde deg om du kritiserer slakting av sivile, din jødehater av en antisemitt. Pluss moms.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Dette israelske angrepet skjedde noen timer etter at Syrias helt nye S-300 rakettforsvar var blitt satt i operativ tjeneste.

  Syria kunne trolig ha skutt ned noen av de israelske flyene vhja av dette systemet. Men man valgte trolig ikke å gjøre det, for ellers ville Israel ha gått til motangrep for å hevne nedskytingen av et av sine fly. Og dermed kunne krigen ha eskalert. Man kan lure på hva som er vitsen med å ha et forsvarssystem hvis det ikke skal brukes for å stoppe fiendtlige fly men bare de raketter som fyres av fra disse fly?

  Mulig at Israel ønsket å få testet det nye S-300 systemet til Syria, eller at Israel rett og slett ønsket å få satt i gang en storkrig i Midt-Østen ved at et eller flere av deres fly ble skutt ned av Syria (og Iran ville nok også ha fått skylden for å delta i en slik nedskyting).

  Syria har en blanding av S-200 og S-300 operativt. Raketter fra S-200 ble også avfyrt, og noen av disse slo ned på Kypros. S-200 har dårligere treffsikkerhet enn S-300. Forrige gang S-200 ble avfyrt av Syria med dårlig resultat ble et russisk fly skutt ned istedenfor et israelsk fly.

 3. Avatar for Lars Lars says:

  Det er Israel som begår det ulovlige.

  Ingen hensikt med et forsvarssystem om det ikke brukes når de angrepene man fikk det for å stoppe bare fortsetter.
  Da er det kun en rett ting å gjøre - skyte ned de angrepsfly som ulovlig trenger seg inn i syrisk luftrom og ulovlig angriper syriske mål i Syria.

  Israel er informert.

 4. Så lenge Nuttyahoo er løs, bør en sitte musestille. Dette er innenrikspolitisk, men bare far sjøl vet hvor langt han er villig til å gå, for å sikre sin antatte fremtid. Og så har vi jo de som har erklært at han er Jesaias Jesus, eller den som skal dø først. - De har kokt sammen en historie om at det skal komme to messiaser, og en av dem skal dø. - den andre skal gjøre oss til slaver.

 5. Avatar for Anki Anki says:

  Vi er vel slaver allerede. Total-overvåket i lenker av gjeld. Man er ikke mer fri om buret er nymalt og pyntet :slight_smile:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere