Israelske bomber drepte 16 mennesker i Syria inkludert et spedbarn

0
Kartet viser hvor de israelske rakettene rammet mål i Syria. Kilde: al-Masdar News.

Israelske bombefly angrep mål i Syria 1. juli 2019 og drepte 16 mennesker. Et av dem var et spedbarn, ifølge den israelske avisa Haaretz. 21 mennesker ble såret. Et annet spedbarn var blant de sårede. Ei lita jente som bare er en måned gammel fikk brannskader i ansiktet og på kroppen.

Bombeflyene avfyrte sin dødelige last fra luftrommet over Libanon. Den israelske marinen skal også ha deltatt i angrepet. Israel hevder at deres mål med angrepet var baser for Hezbollah, men det er ikke til å komme fra at Israel ser det som sin suverene rett å bryte FN-pakten og gå til angrep på et naboland. Man kunne jo prøve å forestille seg reaksjonene og situasjonen dersom Syria eller Iran hadde gjennomført liknende angrep på mål i Israel.

Israel tar seg også retten til å krenke Libanons luftrom uten at for eksempel FN reagerer. Og Libanon har ikke midlene til å hindre Israel i å gjøre dette.

Syria forsvarer seg mot de israelske angrepene, men har unnlatt å angripe de israelske flyene som skyter missiler mot landet fordi man vet at svaret fra Israel vil være enda mer massiv bombing, skriver al-Masdar News.

Her er bilder fra angrepet:

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDet er dette systemet de kaller kapitalisme (del 2)
Neste artikkelFylle fengslene for ytringer?