Epstein-skandalen kan bli mye større enn den er allerede

0
Jeffrey Epstein eier ei øy i øygruppa Jomfruøyene. Dit fløy han kjendiser på den såkalte Lolita Express. Foto: Shutterstock

Den såkalte milliardæren Jeffrey Epstein er arrestert og siktet for sex-trafikk med jenter ned til 14-årsalderen. Hjemmet hans på Manhattan, som er et av de største private husene der, er blitt gjennomsøkt av politiet og er satt under bevoktning. Dette skriver New York Times. Han er også siktet for å ha betalt en del av jentene for å rekruttere andre unge jenter til sextrafikken. Blant omgangsvennene til Epstein er Woody Allen, Bill Clinton og kronprins Mohammed bin Salman i Saudi-Arabia.

Når vi skriver «såkalte milliardær» så er det fordi ingen egentlig har klart å påvise hva formuen hans består av eller hvordan han egentlig har fått tak i de eiendommene han disponerer over, skriver Bloomberg. Huset på Manhattan ble kjøpt for over 13 millioner dollar av Leslie H. Wexner, eieren av Victoria’s Secret og av mange ansett som en agent for Israel. Men der er ingenting som viser at Epstein drev en virksomhet som kunne ha gjort ham til milliardær. Som en kritiker sa: «Han har aldri solgt noe annet enn unge jenter.»

Antakelig har Wexner gitt huset til Epstein, for det finnes ikke salgsdokumenter på det. Det er også registrert eiendommer på ham i New Mexico, Paris og på Jomfruøyene, der han eier ei øy. Han har også en dyr eiendom i Palm Beach. Karrieren hans begynte i finanshuset Bear Stearns og gjennom dem gikk han raskt til topps. Han har sjøl sagt at han «samler på mennesker, innflytelsesrike mennesker».

Og det er ingen overdrivelse. Manga av dem har han flydd til på sitt private Boeing 727-fly, også omtalt som Lolita Express, til Jomfruøyene. En av gjengangerne på Lolitaekspressen er Bill Clinton, som ifølge flyloggen har vært passasjer 26 ganger.

Mange rike og mektige folk går nå rundt og frykter hva som vil komme ut av politiets undersøkelser. Det er kjent at Epstein holdt seg med en liten svart bok som inneholdt hans viktigste kontakter. På den lista finnes folk som Ralph Fiennes, Alec Baldwin, David Blaine, Jimmy Buffett og Courtney Love; mediefigurer som Charlie Rose, Mike Wallace og Barbara Walters; Israels tidligere statsminister Ehud Barak, Tony Blair, prins Andrew og industrimagnaten David Koch. Donald Trump skal også en gang ha vært passasjer på Lolita Express, men det er neppe han som vil ha de største problemene hvis dette rules opp i stor skala. Derimot kan hans arbeidsminister Alexander Acosta ha større grunn til bekymring.

Vi må si «hvis det rulles opp». for her er det så mange mektige folk involvert at de kanskje vil være i stand til å blokkere undersøkelsen eller lede den på blindspor. Kanskje. På den andre sida ser det ut til at politiet mener alvor nå. I en dårlig skjult trussel har de bedt mektige mennesker om å fortelle politiet hva de vet, «før vi kommer til dere».

En talsmann for Bill Clinton sier at ekspresidenten har vært «totalt uvitende» om Epsteins «forferdelige forbrytelser», og alle vet jo hvor mye Clintons ord er å stole på i slike sammenhenger.

Forrige artikkelKristoffer Rønneberg, en ganske typisk norsk journalist
Neste artikkelTyskland nekter å stille tropper for USA i Syria
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).