Tyskland nekter å stille tropper for USA i Syria

8
Det blir ingen tyske bakkestyrker i Syria. Foto: Shutterstock

USA forsøkte å presse Tyskland til å stille militære styrker i Syria når USAs egne tropper trekkes ut. Det var meningen at de skulle erstatte de styrkene USA bruker til å okkupere det nordøstlige Syria i samarbeid med det kurdiskdominerte SDF.

Men Tyskland nekter å adlyde. Den tyske regjeringas talsmann Steffen Seibert sier at Tyskland ikke akter å stille noen bakkestyrker i Syria. Han viste til at Tyskland allerede bidrar militært med rekognoseringsfly og støttetjenester. Dette skriver Deutsche Welle.

Men USAs ambassadør Jim Jeffrey føler seg sikker på at noen av landene i «alliansen av de villige» vil stille stryker til rådighet.

Og det gir grunn til årvåkenhet i Norge. Norge har lenge vist seg å være blant de villigste av de villige, så en skal ikke se bort fra at regjeringa kan komme til å stille med en styrke hvis USA krever det.

Storbritannia sier at de er villige til å sende soldater til Syria. Det samme gjelder antakelig Frankrike. SDF oppfordrer de allierte styrkene til å stille opp med soldater. Sinam Mohamad, som er talsperson for SDF, sier at de ønsker å se tropper fra andre vestlige land i Syria.

Det nordøstlige Syria omfatter landets viktigste oljekilder, de største dikkevannskildene og det rikeste jordbruksområdet. For Syria er det derfor maktpåliggende å frigjøre også denne regionen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Mye av hva det norske militæret gjør i utlandet er hemmelig, så for alt vi vet kan det ha vært norske spesialsoldater i Syria i lang tid.

 2. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  USA er selvfølgelig interessert i å ha med Tyskland, for konflikt med Russland og Iran. Lurt av Tyskland å ikke gjøre dette.

  Om de likevel får inn Frankrike og Storbritannia, er vel dette et problem for Syria, Russland, Tyrkia, Iran og Irak. USA trekker seg neppe helt ut og strategien er å få med mange på laget. Vasaller av typen ‘Norge’ blir også lettere offisielt med dersom Frankrike og Storbritannia sier ja.

  Disse imperialistene blir da vanskelige å få ut. De opprettholder deres ‘permanente konflikt’. De sikrer olje og jordbruksland. Hindrer Syria det samme. De hindrer et suverent Syria og Irak (plasseringen av styrker i Irak må sees i sammenheng, der Norge og fleste NATO-land vel holder styrker). De beholder ufred mot Iran og ufred mot ‘Eurasia’. De kan lett produsere terrorister for regionen.

 3. NATOs dager er talte som følge av at den multipolare verden fordrer nye forsvarsallianser. Selv om det ser ut tiil å være vidttrekkende forståelse for denne utviklingen, henter Tyskland sitt komparative fortrinn i i Europa gjennom sin handlekraftighet. Også har vi Tyrkia da, som selvsagt er et helt spesielt kasus for NATO, men uten tvil et klinkende klart signal om en svekket organisasjon. Resten av Europa derimot henger for det meste på gjerdet, og Norge ligger spesielt langt bak ved å tviholde på strategien om å opptre som erke-vasall for USA. -Selv når det betyr at vi kaster vår unike diplomatiske posisjon som forvalter av fredsprisen over bordet i den hensikt å tekkes USA.

 4. Dette er vel første gangen jeg i klartekst leser at USA er inne og har invadert og okkupert deler av Syria sammen med ulike opprørsgrupper, slik Tim Anderson har hevdet i sin bok “The Dirty War on Syria” (anbefales !!!) NRK kaller dette fortsatt “borgerkrig”, latterlig som alltid.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  De begynte vel så smått å innrømme det når Trump ville trekke seg ut, men du har et poeng.

  Det amerikanske militæret innrømmer at de i Syria pga Krigen mot Terror som startet i 2001, som også Norge deltar i, men også at Norge har vært i krig i 18 år skjuler det norske frie media.

 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det var nok den siste spikeren i Deutsche Banks lik-kiste.

 7. Nå må dere gi dere! Vi har jo sågar norske styrker i Syria. Spesialstyrker med oppdrag å trene opp SDF. -Hovedsakelig i Jordan, men også inn på Syrisk territorium. Det har lenge vært kjent at amerikanerne har styrker i Syria blant annet i grenseovergangen al-Tanf, der de har en stor base med nedsenket flystripe (siden 2016).

 8. I 2016 besluttet Norge på godt erke-vassall vis å hoste opp et såkalt mandat for å sende Norske styrke inn i syrisk territorium. Mandatet er et makkverk som harv til hensikt å konstruere et falskt grunnlag for at norske styrker skal bidra til å få Assad fjernet, og at USA-støttede marionetter settes i førersetet over landet. Dette er og blir et overlagt brudd på folkeretten, og bortsett fra noen ørsmå protester fra SP er det INGEN på stortinget som ser ut til å ha ryggrad til å ta folkeretten i forsvar!

  I kortet legitimerer det såkalte mandatet inntreden på Syrisk jord, med en feilaktig og grunnløs påstand om at Syria mangler evne/vilje til å stanse IS-angrep på Irak, og man derfor kan gå inn i Syria i den hensikt å stanse IS-angrep på Irak. Med en massiv russisk tilstedeværelse i Syria, og hvordan krigen også har utviklet seg i ettertid, ser man nå tydelig at påstanden om manglende vilje og evne til å stanse IS er totalt grunnløs. ved siden av disse påstandene fra den såkalte anti-IS koalisjonen ( som i realiteten er en anti-Assad-koalisjon) klages det høylytt hver gang russerne eller syrerne bomber IS-mål i Syria.
  Dette er kriminelt og de ansvarlige for norsk tilstedeværelse i Syria bør stilles for riksrett, stilles i knestående og skytes i nakken!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere