Tyskland nekter å stille tropper for USA i Syria

0
Det blir ingen tyske bakkestyrker i Syria. Foto: Shutterstock

USA forsøkte å presse Tyskland til å stille militære styrker i Syria når USAs egne tropper trekkes ut. Det var meningen at de skulle erstatte de styrkene USA bruker til å okkupere det nordøstlige Syria i samarbeid med det kurdiskdominerte SDF.

Men Tyskland nekter å adlyde. Den tyske regjeringas talsmann Steffen Seibert sier at Tyskland ikke akter å stille noen bakkestyrker i Syria. Han viste til at Tyskland allerede bidrar militært med rekognoseringsfly og støttetjenester. Dette skriver Deutsche Welle.

Men USAs ambassadør Jim Jeffrey føler seg sikker på at noen av landene i «alliansen av de villige» vil stille stryker til rådighet.

Og det gir grunn til årvåkenhet i Norge. Norge har lenge vist seg å være blant de villigste av de villige, så en skal ikke se bort fra at regjeringa kan komme til å stille med en styrke hvis USA krever det.

Storbritannia sier at de er villige til å sende soldater til Syria. Det samme gjelder antakelig Frankrike. SDF oppfordrer de allierte styrkene til å stille opp med soldater. Sinam Mohamad, som er talsperson for SDF, sier at de ønsker å se tropper fra andre vestlige land i Syria.

Det nordøstlige Syria omfatter landets viktigste oljekilder, de største dikkevannskildene og det rikeste jordbruksområdet. For Syria er det derfor maktpåliggende å frigjøre også denne regionen.

Forrige artikkelEpstein-skandalen kan bli mye større enn den er allerede
Neste artikkelDeutsche Bank sparket tusener av folk på dagen