De lager bomber brukt mot Jemens sivile – nå har Oljefondet tatt selskapet inn i varmen

0
Våre saudiarabiske allierte sparer ingen. Her en utbombet skole i Jemen. Foto: Shutterstock.

Den amerikanske bombeprodusenten General Dynamics lagde bomben som drepte over 40 skolebarn i Jemen i fjor. Nå har Oljefondet opphevet forbudet mot å investere i selskapet, som selger våpen til Saudi-Arabia. Dette skriver avisa VG.

I denne saka er det grunn til å løfte hatten for VG. Den er den eneste avisa i Norge som med tyngde og over lang tid har forfulgt dette temaet.

Les også Oljefondet har investert 4,2 milliarder i selskap som lager bomber brukt i Jemen

Avisa skriver med rette:

VG har de siste årene skrevet en rekke artikler om våpensalget og konsekvensene på bakken i Jemen. I fjor ble det blant annet kjent at Oljefondet investerer stort i bombeprodusenten Raytheon, som også selger bomber som Saudi-Arabia bruker mot sivile i Jemen.

Også her på steigan.no har vi hatt nytte av VGs avsløringer og har kunnet formidle dem videre til våre lesere, slik som her:

– Oljefondet investerte 6,9 milliarder i selskap som lager bomber brukt i Jemen

General Dynamics er en av verstingene, dødens kremmere, og som vanlig finner vi «de vanlige mistenkte» BlackRock, State Street og Vanguard blant de største eierne. Disse tre kapitalfondene kontrollerer som kjent alle de stor korporasjonene i USA, og svært ofte finner vi Oljefondet på samme side som dem.

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no