Trump ber for terroristene i Idlib

0
Demonstranter utenfor Det hvite hus. Shutterstock

Syria fører nå en svært hard kamp mot den største samlinga av terrorister i verden, den al-Qaida-dominerte Idlib-regionen. Der er det titusener av godt bevæpnede velutstyrte terrorister som har vært bygd opp gjennom åtte år med støtte fra Vesten, Tyrkia, oljediktaturene – og Norge.

Støttet av russisk flyvåpen og iranske styrker rykker den syriske hæren langsomt fram i det som åpenbart er en veldig vanskelig krig.

Det er likevel stor sannsynlighet for at den syriske offensiven vil lykkes. Men det ønsker ikke Donald Trump. I en Twitter-melding nærmest bønnfaller han Syria og Russland om å stoppe kampen mot terroristene.

Presidenten i USA er sannelig rett mann til å snakke om «slakting», han som støtter det massive slaktet av folket i Jemen og som er ansvarlig for den hensynsløse bombinga av Raqqa.

– Raqqa i ruiner som et moderne Dresden

Det Donald Trump gjør er å prøve å redde al-Qaida fra et endelig nederlag i Syria. Terroristene bruker de sivile som menneskelige skjold, og da vil det nødvendigvis bli store sivile tap. Syria og Russland har forsøkt å redusere disse tapene gjennom å skape humanitære korridorer som de sivile kan flykte langs. Dette arbeidet er sabotert av USA og Tyrkia.

De syriske «Tiger»-styrkene rykker fram mot Idlib. Foto: Sana

Trumps fordømmelse av offensiven mot al-Qaida er et bidrag til å forverre situasjonen. Den styrker moralen til terroristene og gir dem grunn til å fortsette krigen.

Forrige artikkelFull krise i tysk sosialdemokrati
Neste artikkelJonas Bals om arbeiderklassen og fremmedgjøring
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).