Trump ber for terroristene i Idlib

0
Demonstranter utenfor Det hvite hus. Shutterstock

Syria fører nå en svært hard kamp mot den største samlinga av terrorister i verden, den al-Qaida-dominerte Idlib-regionen. Der er det titusener av godt bevæpnede velutstyrte terrorister som har vært bygd opp gjennom åtte år med støtte fra Vesten, Tyrkia, oljediktaturene – og Norge.

Støttet av russisk flyvåpen og iranske styrker rykker den syriske hæren langsomt fram i det som åpenbart er en veldig vanskelig krig.

Det er likevel stor sannsynlighet for at den syriske offensiven vil lykkes. Men det ønsker ikke Donald Trump. I en Twitter-melding nærmest bønnfaller han Syria og Russland om å stoppe kampen mot terroristene.

Presidenten i USA er sannelig rett mann til å snakke om «slakting», han som støtter det massive slaktet av folket i Jemen og som er ansvarlig for den hensynsløse bombinga av Raqqa.

– Raqqa i ruiner som et moderne Dresden

Det Donald Trump gjør er å prøve å redde al-Qaida fra et endelig nederlag i Syria. Terroristene bruker de sivile som menneskelige skjold, og da vil det nødvendigvis bli store sivile tap. Syria og Russland har forsøkt å redusere disse tapene gjennom å skape humanitære korridorer som de sivile kan flykte langs. Dette arbeidet er sabotert av USA og Tyrkia.

De syriske «Tiger»-styrkene rykker fram mot Idlib. Foto: Sana

Trumps fordømmelse av offensiven mot al-Qaida er et bidrag til å forverre situasjonen. Den styrker moralen til terroristene og gir dem grunn til å fortsette krigen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.