«Syriens tystade röster»

0

Av Patrik Paulov.

När jag slutade arbeta som journalist för ett år sedan hade jag tänkt syssla med annat än att skriva. Så blev det inte. Det senaste halvåret har jag skrivit mer än jag någonsin tidigare gjort, och här ser ni resultatet.

I början av augusti utkommer boken «Syriens tystade röster» på Karneval förlag. Så här lyder baksidestexten:

”Fastän kriget i Syrien har pågått i över åtta år så är vår förståelse av detta krig – dess orsaker, förlopp och karaktär – fortfarande ofullstän­dig eller falsk.

Det hävdar Patrik ­Paulov i ­Syriens tystade röster. Med hjälp av egna källor i landet, läckta diploma­tis­ka dokument och rapporter i såväl alternativa som etablerade interna­tio­nella medier ifrågasätter han den officiella versionen av kriget, som svenska medier och politiker förmedlat och fortsätter att förmedla än idag.

En central fråga handlar om den omfattande ut­länds­ka inbland­ningen i kriget från USA:s, Turkiets och flera gulfstaters sida. I den meningen är ­Syrienkriget inte något inbördes­krig, utan ett interventionskrig.

Patrik Paulov tar även upp den roll som Sverige ­spe­lat, bland annat genom att ansluta sig till EU:s sanktioner och backa upp en oppositionsrörelse som har deltagit i folkfördrivning och mord tillsammans med en terrorist­organisation.”

Jag hoppas att ni som läst mina artiklar genom åren både vill läsa min bok och hjälpa till att sprida den.


Les artikler av Patrik Paulov på steigan.no. Klikk her!

Forrige artikkelDu blir «trollet»
Neste artikkelHvem vant den første nominasjonsdebatten til Demokratene i USA?