Storbritannia feiret D-dagen med – Tyskland

0
Den britiske dronningen gratulerer Tysklands Angela Merkel med D-Dagen. Skjermdump fra det britiske kongehusets Twitterkonto.

Den britiske dronningen har tatt imot «verdens ledere» for å feire 75-årsminnet for D-dagen, altså den allierte invasjonen i Normandie 5. juni 1944. Til stede ved feiringa var Angela Merkel fra Tyskland, men ikke Vladimir Putin fra Russland.

Hvem er det britene tror de kjempet mot under annen verdenskrig, og hvem var det som tok det tyngste taket i å nedkjempe nazi-Tyskland?

Historieforfalskningen vil ingen ende ta. Når man er så oppsatt på å usynliggjøre Sovjetunionens innsats under annen verdenskrig at til og med Tyskland tas inn som representant for dem som «kjempet på D-Dagen», er man kommet langt. Og jo, Tyskland kjempet sant nok på D-Dagen – for å drepe så mange allierte soldater som mulig, så en viss bisarr logikk er det jo i det.

Men det var ikke på vestfronten nazi-Tyskland ble nedkjempet. De tyske elitedivisjonene ble nedkjempet på østfronten. På D-Dagen deltok 50.000 tyske soldater og mellom 4000 og 9000 av dem ble drept. Hele felttoget i Normandie drepte 113.000 tyske soldater. På østfronten hadde Tyskland 200 divisjoner som ble nedkjempet av Sovjetunionen. Tyskland tapte over 5 millioner soldater der og krigen kostet over 20 millioner mennesker i Sovjetunionen livet.

Donald Trump deltok naturligvis på feiringa i Storbritannia, men man glemmer at USA lenge vaklet. Den ikke helt ukjente senatoren Harry S. Truman sa i 1941 at «Hvis vi ser at Tyskland vinner, bør vi støtte Russland. Hvis vi ser at Russland vinner, bør vi støtte Tyskland.»

Det var først etter at det var opplagt at Sovjetunionen ville vinne at vestmaktene gikk med på å åpne en front i vest, altså etter slaget ved Stalingrad i 1942 og verdens største panserslag ved Kursk i 1943. Det var ved Teheran-konferansen i november 1943 Stalin fikk presset Roosevelt og Churchill til å åpne fronten i vest. Da visste de at Tyskland ville tape og Sovjetunionen ville vinne, og først da lanserte de sin invasjon i Normandie.

Hadde Angela Merkel hatt noen som helst anstendighet, skulle hun naturligvis ha avslått invitasjonen, mens lederne for Russland, Hviterussland og Ukraina skulle ha vært invitert.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.