Saudi-Arabia støtter offisielt SDF i Syria

0

En delegasjon fra Saudi-Arabia har vært på besøk i Deir Ezzor i Syria for å møte militære ledere fra US Air Force og SDF der, melder AlmasdarNews 15. juni 2019. Den saudiske delegasjonen var ledet av ministeren for regionale saker, Thamer Al-Sabhan. Han møtte USAs viseutenriksminister for Midtøsten-affærer Joel Rayburn og tidligere ambassadør til Bahrain Wllliam Roebuck. Det ble også holdt et krisemøte mellom SDF og de arabiske stammene i området for å prøve å løse opp i de skarpe motsetningene som har kommet til syne i form av arabiske demonstrasjoner mot SDF.

Thamer Al-Sabhan hadde med seg et personlig budskap fra Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman der MBS uttrykte sin fulle støtte til SDF i det østlige Syria.

I oktober 2018 var også Al-Sabhan på besøk hos SDF og da lovte han at oljediktaturet skal investere 100 millione dollar i SDF-områdene.

Syrias regjering tok skarpt avstand fra denne saudiarabiske innblandinga i syriake forhold og krevde umiddelbar slutt på denne politikken.

Tyrkiske medier har hevdet at Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene også har tropper i Syria for å støtte YPG/SDF.

Thamer Al-Sabhan er kjent som en saudiarabisk hauk og en hardliner for krig mot Iran.

Forrige artikkelSudan: Nedslakting i henhold til plan
Neste artikkelEU-valget: Venstresidas nederlag — hvorfor?