Saudi-Arabia støtter offisielt SDF i Syria

0

En delegasjon fra Saudi-Arabia har vært på besøk i Deir Ezzor i Syria for å møte militære ledere fra US Air Force og SDF der, melder AlmasdarNews 15. juni 2019. Den saudiske delegasjonen var ledet av ministeren for regionale saker, Thamer Al-Sabhan. Han møtte USAs viseutenriksminister for Midtøsten-affærer Joel Rayburn og tidligere ambassadør til Bahrain Wllliam Roebuck. Det ble også holdt et krisemøte mellom SDF og de arabiske stammene i området for å prøve å løse opp i de skarpe motsetningene som har kommet til syne i form av arabiske demonstrasjoner mot SDF.

Thamer Al-Sabhan hadde med seg et personlig budskap fra Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman der MBS uttrykte sin fulle støtte til SDF i det østlige Syria.

I oktober 2018 var også Al-Sabhan på besøk hos SDF og da lovte han at oljediktaturet skal investere 100 millione dollar i SDF-områdene.

Syrias regjering tok skarpt avstand fra denne saudiarabiske innblandinga i syriake forhold og krevde umiddelbar slutt på denne politikken.

Tyrkiske medier har hevdet at Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene også har tropper i Syria for å støtte YPG/SDF.

Thamer Al-Sabhan er kjent som en saudiarabisk hauk og en hardliner for krig mot Iran.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.