Saudi-Arabia støtter offisielt SDF i Syria

1

En delegasjon fra Saudi-Arabia har vært på besøk i Deir Ezzor i Syria for å møte militære ledere fra US Air Force og SDF der, melder AlmasdarNews 15. juni 2019. Den saudiske delegasjonen var ledet av ministeren for regionale saker, Thamer Al-Sabhan. Han møtte USAs viseutenriksminister for Midtøsten-affærer Joel Rayburn og tidligere ambassadør til Bahrain Wllliam Roebuck. Det ble også holdt et krisemøte mellom SDF og de arabiske stammene i området for å prøve å løse opp i de skarpe motsetningene som har kommet til syne i form av arabiske demonstrasjoner mot SDF.

Thamer Al-Sabhan hadde med seg et personlig budskap fra Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman der MBS uttrykte sin fulle støtte til SDF i det østlige Syria.

I oktober 2018 var også Al-Sabhan på besøk hos SDF og da lovte han at oljediktaturet skal investere 100 millione dollar i SDF-områdene.

Syrias regjering tok skarpt avstand fra denne saudiarabiske innblandinga i syriake forhold og krevde umiddelbar slutt på denne politikken.

Tyrkiske medier har hevdet at Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene også har tropper i Syria for å støtte YPG/SDF.

Thamer Al-Sabhan er kjent som en saudiarabisk hauk og en hardliner for krig mot Iran.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. I mellomtiden, like i nærheten av oss:
    Jeg lurer på hva annet han kan ha solgt?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere