NY Times innrømmer at de sender stoff til regjeringa for godkjenning

10

Avisa New York Times skrev 15. juni 2019 at USA trapper opp angrep på Russlands strømnett via internett. Dette er en stor avsløring som vi har omtalt tidligere:

– Pentagon forbereder cyberkrig mot Russland – uten å informere presidenten

Men i iveren etter å vise sin ansvarlighet kom The Gray Lady i skade for å avsløre sitt eget høyst tvilsomme forhold til USAs regjering. Dette påpeker Ben Norton i The Grayzone. NYT skriver ordrett i sin avsløringsartikkel:

Officials at the National Security Council also declined to comment but said they had no national security concerns about the details of The New York Times’s reporting about the targeting of the Russian grid, perhaps an indication that some of the intrusions were intended to be noticed by the Russians.

Altså har redaksjonen forelagt sitt stoff for regjetinga før publisering for å sjekke om den har innvendinger mot at dette publiseres. Og da Trump anklaget NYT for «forræderi» svarte redaksjonen med dette på Twitter:

«Vi beskrev artikkelen for regjeringa før vi publiserte,» skriver altså redaksjonen i New York Times.

Ben Norton skriver at dette viser et «symbiotisk forhold» mellom mediene i USA og regjeringa. Den tidligere journalisten i NYT James Risen har skrevet på The Intercept om hvordan denne symbiotiske alliansen fungerer:

En tidligere toppleder i CIA fortalte meg en gang om den tommelfingerregelen de bruker for en hemmelig operasjon: «Hvordan vil den se ut på forsida av New York Times».

Denne symbiosen mellom djupstaten og mediene fungerer svært effektivt på den måten at mediene skaper opinion for de krigene, statskuppene og fargerevolusjonene som etterretningstjenestene gjennomfører. Men det er sjelden mediene innrømmer det så åpent som NYT gjorde denne gangen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det kan se ut som om alt vi trenger å gjøre er å følge med på Steigan, så kommer alt for dagen.

 2. Avatar for Alike Alike says:

  Da begynner det å bli ille, når mediehusene kan åpenlyst innrømme at de samarbeider med myndighetene sine uten at det er særlig reaksjoner. Med andre ord, det er helt vanlig.

 3. Avatar for Anki Anki says:

  Av og til kan man lure på om de sitter og vedder på bakrommet om hvor langt de kan strekke strikken uten at det skjer en damned dritt. Folket er en så sløv gjeng at de kan antagelig si det meste helt åpent. Ingen vil rikke seg fra sofa’n før de får en drone i hagen som herper tuja-hekken :wink:

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Frykten ser ut til å være at de blir sett på som illojale, så man kan lure på hva som skjer med de som ikke skriver som makta vil.

  Jeg tror at vi har hemmelige krigslover i Vesten som tilsier at myndighetene tar over i tilfellet krig, og da er det verdt å minne på at krigen mot terror som NATO erklærte etter 911, fremdeles pågår, og at i hvertfall USA, bruker den som rettferdiggjøring av hvorfor de er i Syria.

  At alle på venstresiden bortsett fra Steigan, Jimmy Dore og et par til, bare skal ha droppet anti-krig agendaen sin etter 911, etter å ha holdt på i 50 år før, er merkverdig for å si det mildt.

 5. Avatar for Anki Anki says:

  Merkverdig kanskje, men gud så politisk korrekt :wink: Hehe -men seriøst, det er folk som har skifta personlighet og agger som idioter. De må være underlagt kjemikalier eller mk ultra. Alternativt har de masse aksjer i slakteindustrien :slight_smile:

 6. Avatar for Anki Anki says:

  Etter min mening er vi langt forbi begreper som “konservative”, “venstresida” og den slags klistrelapper og langt over i psykiatrien. Når folk fra møblerte hjem kan sitte på kopekassa i beste sendetid å lire av seg den ene konspi-teorien sykere enn den andre, så er den gamle verktøykassa med tradisjonelle begreper helt utdatert. Du veit noe er hakkhønne gæli når Tucker Carlson er den ene fra lame stream som advarer mot mere krig :slight_smile:

 7. Avatar for paven paven says:

  “A single factory, potentially capable of supplying a whole continent with its particular product, cannot afford to wait until the public asks for its product; it must maintain constant touch, through advertising and propaganda, with the vast public in order to assure itself the continuous demand which alone will make its costly plant profitable”.
  Edvard Bernays

 8. Avatar for Anki Anki says:

  Propaganda har det vel vært like lenge som vi har hatt medier i ymse kategorier. Det som jeg synes har endret seg hysterisk etter 9/11 er kvaliteten på den. Den er pinlig dårlig. Men folk blir antagelig dummere og dummere så de trenger ikke anstrenge seg. De kan ta løgnen ut i åpent lende uten at noen bryr seg det dugg. Oh, we found his passport…! :wink:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere