NY Times innrømmer at de sender stoff til regjeringa for godkjenning

0

Avisa New York Times skrev 15. juni 2019 at USA trapper opp angrep på Russlands strømnett via internett. Dette er en stor avsløring som vi har omtalt tidligere:

– Pentagon forbereder cyberkrig mot Russland – uten å informere presidenten

Men i iveren etter å vise sin ansvarlighet kom The Gray Lady i skade for å avsløre sitt eget høyst tvilsomme forhold til USAs regjering. Dette påpeker Ben Norton i The Grayzone. NYT skriver ordrett i sin avsløringsartikkel:

Officials at the National Security Council also declined to comment but said they had no national security concerns about the details of The New York Times’s reporting about the targeting of the Russian grid, perhaps an indication that some of the intrusions were intended to be noticed by the Russians.

Altså har redaksjonen forelagt sitt stoff for regjetinga før publisering for å sjekke om den har innvendinger mot at dette publiseres. Og da Trump anklaget NYT for «forræderi» svarte redaksjonen med dette på Twitter:

«Vi beskrev artikkelen for regjeringa før vi publiserte,» skriver altså redaksjonen i New York Times.

Ben Norton skriver at dette viser et «symbiotisk forhold» mellom mediene i USA og regjeringa. Den tidligere journalisten i NYT James Risen har skrevet på The Intercept om hvordan denne symbiotiske alliansen fungerer:

En tidligere toppleder i CIA fortalte meg en gang om den tommelfingerregelen de bruker for en hemmelig operasjon: «Hvordan vil den se ut på forsida av New York Times».

Denne symbiosen mellom djupstaten og mediene fungerer svært effektivt på den måten at mediene skaper opinion for de krigene, statskuppene og fargerevolusjonene som etterretningstjenestene gjennomfører. Men det er sjelden mediene innrømmer det så åpent som NYT gjorde denne gangen.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTsjekkia – den største massedemonstrasjonen siden «Fløyelsrevolusjonen»
Neste artikkelÆrlig annonse fra «The United Bitches of America»