Fransk politi brukte «massive mengder» tåregass i Toulouse, men det er ikke Hong Kong, så det nevnes ikke

0

Den 31. lørdagen med demonstrasjoner i Frankrike fra de gulevestenes side ble en dag da Emmanuel Macrons brutale polititropper prøvde å kvele demonstarsjonene i den sørfranske byen Toulouse med tåregass. #GiletsJaunes#Acte31

Eller se her hvordan politiet simpelthen tåregasser folk på en uteservering:

Også i Paris demonstrerte de gule vestene, og også der ble det brukt store mengder tåregass mot dem.

Og uansett hvor brutale politifolkene er, blir det ikke gjort noen sanksjoner mot dem fra politiledelsens eller regjeringas side, skriver den franske nettavisa Medipart.fr.

Journalisten David Dufresne fortsette sitt nitide arbeid for å dokumentere politivolden og før demonstrasjonene 15. juni hadde han registrert 307 folk som hadde skader i hodet eller ansiktet, derav 19 mindreårige, 19 journalister og 9 helsepersonell. 18 folk har fått skadet hendene, i noen tilfeller så alvorlig at de har mistet en hånd. Her er hans statistikk:

Men dette er ikke Hong Kong, så hovedstrømsmediene synes ikke det er noen grunn til å fortelle om det.

Les mer om de gule vestene på steigan.no, klikk her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelMysteriet med den forsvunne Madonna
Neste artikkelNew York Times og moteordene
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).