USA sidestiller motstand mot sionismen med antisemittisme

0
Plakat i Jerusalem etter at Donald Trump anerkjente byen som Israel hovedstad. Shutterstock

En spesialutsending for US State Department sier at USA vil revurdere sine utenlandske forbindelser utfra hvordan ulike land stiller seg til Israel. Det var spesialutsending Elan Carr som sa dette i en tale i Israel.

Det var USAs utenriksminister Mike Pompeo som i mars 2019 sa at antisionisme er «en form for antisemittisme» som USA vil kjempe nådeløst mot.

Dette er naturligvis en hovedstrategi for sionistene – å fordømme og kriminalisere enhver kritikk av Israels aggressive og rasistiske politikk.

Elan Carr sa i sin tale at definisjonen av antisionisme som en form for antisemittisme «bryter nytt land». «En god del av oss som er involvert i den jødiske verden og som kjemper for et sterkt forhold mellom USA og Israel har ment dette lenge».

Trump-administrasjonen har tydeligvis slukt Benjamin Netanyahus strategi fullt og helt. Gjennom å bruke påstander om «antisemittisme» som diplomatisk slegge skal land og regjeringer disiplineres til å lukke øynene for Israels forbrytelser mot palestinerne.

Også Emmanuel Macron i Frankrike har gjort det klart at den franske regjeringa vil lovfeste at antisionisme er på linje med antisemittisme. Le Monde skrev i februar 2019:

Frankrike vil integrere antisionisme i sin juridiske definisjon av antisemittisme.

Derimot har presidentkandidat Bernie Sanders i USA distansert seg fra en slik holdning:

Sanders: – Kan ikke sidestille antisemittisme med legitim kritikk av Israel

Sionismen er den ekstreme nasjonalistiske politikken som føres av Israels regjering som hevder at Israel har rett på hele det historiske Palestina, og eventuelt mer enn det. Sionismen er en kolonialistisk og rasistisk ideologi som hevder Israels rett til å begå grove undertrykking mot ikke minst palestinerne.

Antisionisme er å bekjempe denne politikken. Å likestille antisionisme med antisemittisme betyr å gjøre det ulovlig å kritisere staten Israel også når den begår krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelMonsanto/Bayers rolle i USAs krig mot Venezuela
Neste artikkelSyriske flyktninger feirer tilbakekomsten til hjembyen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).