Tyskland: USA i strupen på landet på grunn av russisk gass.

9
Traseen til Nord Stream 2

Her er Natos andre store juniorpartner truet av imperiet, USA. Fra før er USA i strupen Tyrkia fordi de skal kjøpe det russiske luftforsvarssystemet S-400.

Mike Pompeo i Center for Policy Studies i London:

«Russland vil ha Nord Stream 2 til å bruke energi for å få innflytelse over Europa. Vi kan ikke tillate dette»,

Tyskland har malt seg inn i et hjørne når det gjelder energitilførsel ved det såkalte grønne skiftet. En stenger kjernekraftverk og skal erstatte dette med sol og vind. Denne politikken er i ferd med å møte veggen. Vind er ingen konsentrert energi og viser seg nå som lite effektiv. Vindmøllene er ikke lønnsomme og representerer store naturinngrep.

Alternativet til vind er Tysklands eget kull som ikke skal brukes på grunn av CO2-utslipp. Dermed står en overfor alternativet med russisk gass. USA ønsker også å levere gass, men den er ikke konkurransedyktig.

Saken er naturligvis at gjøres Tyskland avhengig av russisk gass vil dette fungere som et meget viktig fredstiltak. Russland vil på sin side også bli avhengig – av tyske penger, mens Tyskland blir avhengig av russisk energi. Dette vil gjøre en krig mellom disse landene meget lite hensiktsmessig. Begge land har hver på sin side kniven mot halspulsåren til den andre parten.

Med russisk gass blir en krig i Europa mellom de to gamle hovedfiendene siden Napoleons dager nesten umulig. Dette er en viktig grunn til USAs voldsomme motstand mot prosjektet.

Den andre er at det er USA som er seniorpartner, den som skal ha siste ord, men altså ikke i denne saken. Opprøret mor Imperiet kommer nå innenfra både fra Tyrkia og Tyskland.

Knut Lindtner

Denne artikkelen ble først påublisert på Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Eller kanskje USA har rabies?

 2. For hvert kraftverk som leverer pålitelig energi som stenges, som atom, kull, og gasskraftverk , stiger prisen på den tilgjengelige strømmen. Akkurat som spekulantene vil, for på kraftbørsene kan de kjøpe energi når den er billig, og selge den når prisen er høy, som når det blir stor etterspørsel etter strøm.

  Ikke rart at storkapitalens lobbyister kaster penger etter alle miljøorganisasjoner, partier og bevegelser som påvirker opinionen til å tro at å stenge kraftverk er bra for miljøet. Pengene som skal brukes til de enorme vindturbinparkene skulle heller ha blitt brukt til å oppgradere eksisterende kraftverk, og til subsidiering av etterisolering, dobbeltisolering av nye hus og varmepumper.

 3. Vestmaktene har alltid vært bekymret for at Tyskland og Russland skal komme sammen. Med Tysklands industri-knowhow og ledende teknologi, og Russlands enorme naturressurser og befolkning med produksjonskapasitet og teknologisk kompetanse, vil de sammen utgjøre en økonomisk stormakt. Og USAs hegemoni i Europa og Eurasia er over. Ikke rart de vil gå langt for å prøve å stoppe dette.

 4. Nå er det en viss forhistorie sist gang Tyskland og Russland “samarbeidet” rett før 2. verdenskrig. Da er det jo bare å håpe at historien ikke gjentar seg :slight_smile:

  En ting som jeg ikke kan se diskuteres mye her til lands men er på agendaen særlig i de østeuropeiske landene er hvor mye makt dette vil gi Tyskland innad i EU. De blir rett og slett en “energisentral” for videre distribusjon utover i EU og kan erstatte den gassen som i dag kommer gjennom Ukraina mm. Gass kommer fra nord (Norge), vest (Nederland) og øst (Russland) i mengder potensielt langt større enn de bruker selv. De har også en egenproduksjon på rundt 20 milliarder m2 årlig (men synkende) og Europas største gasslagringskapasitet med det samme tallet, 20 milliarder m2.

  Bildet sier vel sitt om dette…

  european-gas-supply-diw

 5. Følger du denne saken ? Jeg tror dette er ganske nytt :


  Russian MP hopes Germany won’t let anything harm Nord Stream 2
  US economic sanctions is a tool of illegal pressure and unjust competition, Leonid Slutsky said

  Russia expects Nord Stream 2 to be completed soon despite obstacles
  Sanctions against the Nord Stream 2 and TurkStream gas pipelines came into force on December 20

  Earlier, the Swiss company Allseas, which is laying pipes for Nord Stream 2, suspended operations and removed all vessels from the construction area in the Baltic Sea due to the threat of US sanctions
  Uniper eyes opportunities to quickly complete Nord Stream 2 pipeline


  US sanctions against Nord Stream 2 demonstrate intimidation policy — Lavrov

 6. Ved dette søket på youtube :
  “allseas nord stream 2 sanctions”
  kom det opp ganske mange videoer om dette.

 7. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  De får erstatningskrav liksom det franske firmaet som ikke leverte krigskip til Russland.
  Moralen er: Gjør det selv.
  Kamaz er verdens beste lastebiler (i Rallyer). Russerne kan lage personbiler også.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere