Tyskland: USA i strupen på landet på grunn av russisk gass.

0
Traseen til Nord Stream 2

Her er Natos andre store juniorpartner truet av imperiet, USA. Fra før er USA i strupen Tyrkia fordi de skal kjøpe det russiske luftforsvarssystemet S-400.

Mike Pompeo i Center for Policy Studies i London:

«Russland vil ha Nord Stream 2 til å bruke energi for å få innflytelse over Europa. Vi kan ikke tillate dette»,

Tyskland har malt seg inn i et hjørne når det gjelder energitilførsel ved det såkalte grønne skiftet. En stenger kjernekraftverk og skal erstatte dette med sol og vind. Denne politikken er i ferd med å møte veggen. Vind er ingen konsentrert energi og viser seg nå som lite effektiv. Vindmøllene er ikke lønnsomme og representerer store naturinngrep.

Alternativet til vind er Tysklands eget kull som ikke skal brukes på grunn av CO2-utslipp. Dermed står en overfor alternativet med russisk gass. USA ønsker også å levere gass, men den er ikke konkurransedyktig.

Saken er naturligvis at gjøres Tyskland avhengig av russisk gass vil dette fungere som et meget viktig fredstiltak. Russland vil på sin side også bli avhengig – av tyske penger, mens Tyskland blir avhengig av russisk energi. Dette vil gjøre en krig mellom disse landene meget lite hensiktsmessig. Begge land har hver på sin side kniven mot halspulsåren til den andre parten.

Med russisk gass blir en krig i Europa mellom de to gamle hovedfiendene siden Napoleons dager nesten umulig. Dette er en viktig grunn til USAs voldsomme motstand mot prosjektet.

Den andre er at det er USA som er seniorpartner, den som skal ha siste ord, men altså ikke i denne saken. Opprøret mor Imperiet kommer nå innenfra både fra Tyrkia og Tyskland.

Knut Lindtner

Denne artikkelen ble først påublisert på Derimot.no.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSAs spesialstyrker har publisert håndbok i regimeskifte
Neste artikkelBezos avslører sin uhyggelige visjon for den verdenen han ønsker å styre