Syria vinner terreng i kampen for å frigjøre Idlib

3
Soldater fra den syriske hæren under offensiven mot Idlib. Foto: Sana

Nesten uten at det er noen nyheter om det i hovedstrømsmediene fortsetter den syriske hærens offensiv mot terroristene i Idlib. Den syriske hæren er støttet av Russlands flyvåpen, som har rettet en serie angrep mot styrkeposisjonene til terroristene.

Terroristene, som i hovedsak består av HTS, eller al-Qaidas syriske filial, har forskanset seg godt. De har enorme mengder våpen og de har fått nye forsyninger via Tyrkia, så kampene er på ingen måte lette.

Den syriske hæren tok for eksempel byen Kafr Naboudeh i den nordlige Hama-provinsen, bare for å oppleve at terroristene tok den tilbake. Nå har den syriske hæren gjenvunnet kontrollen og rykker videre nrodover. Terroristenes forsøk på å holde Kafr Naboudeh skal ha blitt dyrt for dem.

Det er nå Tyrkia som er terroristenes fremste støttespiller i nord. President Erdogan ønsker å opprette en såkalt «sikkerhetssone» på syrisk territorium og han har sørget for at de protyrkiske terroristene får støtte, moderne våpen og andre forsyninger. Reuters melder at Tyrkia har forsynt dem med en hel serie nye våpen. De har i det siste vært i direkte kamper med den syriske hæren.

Det er flere grunner til at Syria har utsatt offensiven mot Idlib. Dels har man forsøkt å få til humanitære korridorer slik at sivile kan slippe ut av Idlib før kampene begynner for alvor. Og dels har Russland vært opptatt av å forsøke å nøytralisere Tyrkia og å unngå at vestmaktene blander seg direkte inn. Men nå har altså Syria og Russland bestemt seg for at nok er nok. Terroristene skal renskes ut fra Idlib. Det er også observert russiske spesialsoldater inne i Idlib.

Det som nå skjer er at Idlib sannsynligvis rulles opp langsomt og at svært mange sivile vil komme seg ut av kampområdene. Dette kartet fra Southfront viser den smale landstripa den syriske hæren har frigjort inntil nå i offensiven.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Rusland´s taktiske alliance med Tyrkiet fører ikke til nedkæmpning af terrorismen og fred i Syrien. Erdogan bruger udelukkende denne alliance til at manøvrere til egen fordel mellem USA/Nato og Rusland, samtidig med, at han, på linje med Nato, støtter terroristerne i Syrien. Og det er dét, der er essensen i trianglen:Tyrkiet-USA/Nato -Syrien/Rusland.
    På tide at Rusland erkender dette, og dropper sin naive og perspektivløse alliance med Tyrkiet.

  2. Tror du virkelig Russland er naiv i sitt forhold til Tyrkia? Det tror ikke jeg.

  3. Jo, jeg mener at Rusland er naiv, både i sit forhold til Tyrkiet som i sit forhold til USA og Nato.
    Hvis ikke Rusland sætter sig i respekt, vil disse “samarbejdspartnere” blive ved med at køre taktisk rundt med Rusland for til sidst at få Rusland ned i sækken.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere