Med en mye større befolkning har Kina færre fattige enn USA

0
Folks levevilkår er dramatisk forbedret i Kina. Gatebilde fra den gamle keiserbyen Xian. Shutterstock.

Verdensbankens fattigdomsgrense globalt er på 1,90 dollar per dag. I 2015 var det bare 0,7 prosent av Kinas befolkning som levde under den grensa. Det vil si 9,9 millioner av en total befolkning på 1.350 millioner. Dette skriver Business Insider, som fortsetter:

Kinas egen fattigdomsgrense er høyere, men selv når man bruker den som målestokk var det bare 3,1 prosent – 30,5 millioner mennesker – som lever i fattigdom.

I USA, derimot, er det 12,3 prosent av befolkninga som lever under den nasjonale fattigdomsgrensa på 12.490 dollar for en enkelt person og 25.750 dollar for en familie på fire. Dette er ifølge Department of Health and Human Services.

Kommentar:

Vi er første generasjon i menneskehetens historie som kan avskaffe all ekstrem fattigdom, sa Erik Solheim itil NRK i 2014:

– En av de rare misforståelsene som mange mennesker har er at verden går fra vondt til verre. I virkeligheten går verden i veldig raske skritt i positiv retning.

Reduksjonen av den ekstreme fattigdommen virker imponerende, men som Solheim også er inne på, så har det aller meste av dette skjedd i Kina. Ser man bort fra Kinas bidrag er den ekstreme fattigdommen bare redusert med 10%.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.