Kuppforsøket i Venezuela slått ned

0
Nicolás Maduros tilhengere mobiliserte i gatene i Caracas mot forsøket på militærkupp. Foto: TeleSUR.

Den selverklærte presidenten i Venezuela Juan Guaidó gjorde et forsøk på militærkupp 30. april 2019. Han sto fram på TV sammen med en del soldater og påsto at han hadde hærens støtte, og at de nå ville styrte president Nicolás Maduro.

Guaidós bakmann og den egentlige lederen av opposisjonen Leopoldo Lopez sto sammen med kuppmakeren for å markere sin støtte.

Men kuppforsøket later til å ha blitt slått ned ganske enkelt. Tilhengerne av den lovlig valgte president Maduro mobiliserte i gatene i Caracas og politi og sikkerhetsstyrker sikret kontrollen over nøkkelposisjoner. Lopez søkte først tilflukt i Chiles ambassade. Men Chiles utenriksminister erklærte raskt at Lopez hadde flyttet til den spanske ambassaden.

Samtidig sier den kontroversielle stifteren av leiesoldatorganisasjonen Blackwater, Eric Prince, at han ønsker å sende 5000 leiesoldater til Venezuela for å hjelpe Guaidó med å styrte Venezuelas regjering. Prince skal allerede ha leiesoldater på treningsleir i Colombia for å forberede en slik operasjon.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDen store høyrefesten 1. mai
Neste artikkel1. mai i Frankrike: felles front gule vester og fagbevegelsen